Aurelia Albatros, postări zilele 1-6

Aurelia Albatros - La început de vară

Aurelia Albatros, România, Panorama Literală, iunie 2023

1

Proză scurtă

11228595481?profile=RESIZE_710x

La început de vară

    O dimineață obișnuită c-un soare îmbietor, de-ți vine să fredonezi o melodie din copilărie punându-ți pe cap coronițe cu flori, dând lucrurilor un sens aparte. Așa a primit în sufletul ei prima zi din luna iunie, era un sentiment pe care-l simțea din când în când, se alinta imaginându-și că mai era încă un copil rebel, plin de ghidușii, c-un zâmbet ștrengăresc, când mai făcea prosti.

Sculându-se din pat se îndreptă spre ușa de la balcon și-o deschise larg să între-n cameră mirosul florilor și să se-mbete cu aroma lor. Admirând liniștea dimineții, ciripitul păsărilor și frumoasele petunii, care prin varietatea culorilor îi transformă trăirea-ntr-un evantai de culori c-un miros ce-i trecu prin suflet ca un izvor de inocență pur, de copil înaripat ce se bucură de prezent și de vise la infinit.

Această stare fu întreruptă de telefon, o melodie prin care păpădia își ia zborul iar iubirea se varsă-ntr-un ocean... Se apropie de telefon să vadă cine-o sună așa matinal, privind ecranul, număr necunoscut, primul impuls, nu vru să răspundă. Nu obișnuia să răspundă la numere necunoscute, dar în această dimineață, își încălcă principiul și răspunse.

De la capătul ”firului” o voce masculină îi spuse ”La mulți ani!”, fără a mai adăuga ceva, închise telefonul... N-a avut timp nici să-i spună că nu era ziua ei, sau să se dumirească a cui ar putea fi vocea. Zâmbind puse telefonul pe noptieră și se întoarse în mica ei grădină mirosind petunii, într-o dimineață plină cu mistere la început de vară simțindu-se din nou copil, plutind vesel spre un curcubeu de trăiri.

©Aurelia Albatros, 2023

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 1
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • La noi a fost o combinație de soare zâmbitor și nori călători...

  • Eu aş putea zice că azi chiar am trăit "pe viu" începutul verii, am avut parte dimineaţa de soare de varăp şi mai pe la prânz, după-amiaza de o adevărată ploaie cu tunete, fulgere, grindină... şi astfel mi-am amintit de o zi din copilăria mea...

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->