Soborul Maicii Domnului (26 decembrie)

 

Soborul Maicii Domnului (26 decembrie) - colecţia "Vieţile sfinţilor" a bibliotecii Cronopedia. Reeditare electronică necomercială după cele 12 volume „Vieţile Sfinţilor” apărute între anii 1991 şi 1998 la Editura Episcopiei Romanului şi Huşilor (volumele consacrate lunilor septembrie-aprilie) şi apoi la Editura Episcopiei Romanului (volumele consacrate lunilor mai-august), realizată de Ioan Muntean. Lucrarea conţine fotografii cu icoane, biserici şi/sau opere de artă referitoare la sfântul evocat, coleţionate şi prelucrate de pe internet.

 

)

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 1
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Biserica-%C3%8En%C4%83l%C8%9Barea-Domnului-%C5%9Fi-Soborul-Maicii-Domnului-1.jpg

    Biserica „Înălțarea Domnului și Soborul Maicii Domnului” din Braşov a fost ridicată între anii 1994-1998. Autorul și șeful de proiect al lăcașului de cult a fost domnul Dipl. Arhitect Alfred R. Gheorghiu, iar proiectarea structurii de rezistență a clădirii a fost realizată de către domnul Inginer Vasile Pascu. Construcția este realizată din lemn, în stil maramureșean, având formă de cruce simplă. Măsoară 23 de metri lungime și 14 metri lățime (între navele laterale ale naosului), având o suprafață de 297 metri pătrați. Este prevăzută cu pridvor deschis, continuat cu un mic platou descoperit (pe care se săvârșesc slujbe în diferite momente ale anului liturgic), iar deasupra intrării locașului de cult se înalță un turn de aproximativ 11metri.

  • Biserica Soborul Maicii Domnului

    Biserica Soborul Maicii Domnului a fost construită în cartierul bucureștean Baltă Albă, în zona Pieței Titan ÎI - Minis,  sub directă coordonare a preotului paroh Buse Dumitru Valentin. Cel de-al doilea hram al lăcașului de cult este Sfântul Nicodim de la Tismana.

Acest răspuns a fost șters.

COLECŢIA CARTEA SFINŢILOR

Colecţia Credo 

Opinii Cartea sfinţilor

Voturi 1

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentariile sunt închise.

Comentarii

  • Părinții mănăstirii Putna cântă "Aliluia" (după Apostol, glas 1), o variantă compusă acum mai bine de 500 de ani (1511) de către protopsaltul Eustatie, cel al cărui nume îl poartă corul mănăstirii.

Acest răspuns a fost șters.
-->