Neanderthal


sursa: filmedocumentare.com

Un film documentar despre Omul de Neanderthal, una dintre speciile umane cu cel mai mare succes. Timp de 250.000 de ani au dominat Europa. Un continent răvăşit de glaciaţiuni şi împânzit de animale sălbatice. Dar acum 35.000 de ani au avut parte de cea mai mare provocare. Apariţia altei specii umane. Aceasta este povestea ultimelor două specii diferite de oameni care au împărţit această planetă.

Doar una avea să supravieţuiască. Rămăşiţe ale acestor sălbatici dispăruţi au fost descoperite ulterior în toată Europa. De la coasta oceanului Atlantic în vest, până aproape de poalele munţilor Himalaia în est. Erau peste tot. S-a descoperit că aceşti oameni primitivi au evoluat şi s-au dezvoltat pe o perioadă de aproape 200.000 ani.

După care, cu 35.000 ani în urmă li s-a pierdut urma total. De atunci nu au mai existat alte descoperiri. Creaturile au dispărut pur şi simplu. Iar această dispariţie a constituit un mister total pentru antropologi şi pentru oamenii de ştiinţă.

 


Date despre filmul Neanderthal (2001)

Directed by Tony Mitchell

Cast (in credits order)

Kenneth Cranham           ... Himself - Narrator (voice)

Mark Byron ... Cromagnon

Jud Charlton... Neanderthal

Alison Johnston...            Neanderthal

Cosh Omar... Neanderthal

Howard Salinger... Neanderthal

Samantha Seager... Neanderthal

Miltos Yerolemou... Neanderthal

Produced by

Alex Graham... producer

Ailsa Orr... assistant producer

Original Music by

Andrew Hulme

Dan Mudford

Cinematography by Ed Kadysewski

Film Editing by Mark Gravil

Costume Design by Penny Rose

Sound Department

Fraser Barber... sound recordist

Jane Hancock... dubbing mixer

Special Effects by

Donal Neill... special effects

Martin Neill... special effects


Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • De la 1 la 4% din genomul nostru ar putea proveni din cel al omului de Neanderthal, spun specialistii de la Institutul Max Planck de antropologie evolutionista din Leipzig care au publicat recent analiza in curs de decriptare a ADN-ului nuclear al lui Homo Sapiens si Homo Neanderthalensis. Una dintre concluzii e ca acestia s-au incrucisat, dar marginal. Incrucisarile ar fi putut surveni in urma cu 150.000-80.000 de ani in Orientul Mijlociu. Amprente genetice ale omului de Neanderthal se regasesc la europeni si asiatici, nu insa si la africani. Legaturile dintre cele doua specii umane ar fi intervenit, asadar, dupa iesirea din Africa a oamenilor moderni si inainte de raspandirea lor in Eurasia.Chinezii sau papuasii din Noua Guinee au mai mult material genetic neanderthalian decat europenii. Aceste date slabesc fundamentele tezei conform careia oamenii moderni si neanderthalienii s-ar fi incrucisat mult mai tarziu in Europa unde coabitau, in urma cu 40.000 de ani, pana, la disparitia omului de Neanderthal in urma cu 28.000 de ani. E posibil sa fi mostenit de la acesta pana la 4% din materialul sau genetic pierzandu-l insa de-a lungul evolutiei.Noile analize genetice ale omului de Neanderthal au scos in evidenta 20 de regiuni genetice specifice omului modern ce cuprind gene legate de dezvoltarea cognitiva si mentala, intervenind si in metabolismul energetic si in dezvoltarea craniului. Aceste diferente ar fi putut constitui avantaje care sa favorizeze inlocuirea oamenilor de Neanderthal cu cei moderni.
  • Evolutia omului bazata pe cateva dintre fosilele gasite.
Acest răspuns a fost șters.
-->