Postat de Lenuş Lungu pe noiembrie 6, 2010 la 20:49
Cămin al civilizației hinduse a văii, centrul a importante drumuri comerciale și vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanității. Brahmanismul, Hinduismul, Sikhismul, Budismul și Jainismul își au originea în India, în timp ce Islamismul și Creștinismul se bucură de o bogată tradiție aici. Colonizată ca parte a Imperiului Britanic în secolul XIX, India și-a câștigat independența în 1947 ca națiune unificată după o un efort susținut depus în această direcție.
Atât populația țării, cât și flora și fauna, aspectul geografic și sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume. De asemenea India este țara de origine a piperului. Acesta este un film documentar despre istoria Indiei, unul dintre cele mai fascinante ținuturi din toate timpurile.
Asoka, unificatorul Indiei
În secolul 3 i.C, cea mai mare parte din Asia meridională a fost unită sub dominatia imperiului maur al suveranului Chandragupta Maurya. Acest vast imperiu, primul care a unificat aproape întregul subcontinent, a înflorit sub domnia imperatorului Aśoka, una dintre figurile cele mai proeminente din istoria antică a Indiei. Această vasta unificare a fost continuată doar după multe secole de la căderea imperiului maur, de un alt mare imperiu, Imperiul Gupta, în sec. 3 i.C, într-o perioadă definită ca “vârsta de aur a Indiei Antice”.După căderea imperiului Gupta, regii care au urmat au sprijinit formarea unor noi dinastii, mai ales în partea meridională unde au luat naștere noi imperii, dintre care cele mai importante au fost cele ale dinastiilor Chalukya, Rashtrakuta, Hoysala, Pallava, Pandya, si Chola. În epoca marilor imperii din antichitate, știința, ingineria, arta, literatura, astronomia și filozofia au înflorit sub conducerea diferitilor regi și împărați.
sursa:filme documentare
Trebuie să fii membru al Cronopedia pentru a adăuga comentarii!
Răspunsuri