Telepatia

Fenomenul de telepatie sau de transfer al gândurilor are loc atât în planul mental cât și în cel psihic, unde este spontan în manifestare. Inițiații antrenați pot trece de la un simț la altul printr-un simplu act de voință, oricând doresc să facă acest lucru. Ei pot funcționa atât în planul psihic căt și în cel astral în același timp, deși ei nu practică prea des acest lucru. Pe lângă simțul prezenței altor viețuitoare, telepatia poate fi considerată unul din simțurile adiționale ale planului nostru psihic.Sigmund Freud a considerat telepatia ca o facultate primitivă, care a fost pierdută de om în cursul evoluției sale. Conform afirmațiilor lui, indivizii legați “telepatic” trebuie să aibă o legatură emoțională foarte puternică, iar evenimentul transmis pe această cale trebuie încărcat cu sentimente negative. Pe de altă parte, Carl Gustav Jung i-a acordat o importanță mai mare, considerând telepatia o funcție de sincronizare și a descoperit prin experiențele sale că aceste fenomen ne influențează visele.
N. Wiener, cunoscut cibernetician de origine americană, consideră că suportul material al telepatiei îl constituie, de fapt, undele cu frecvența de 10 Hz, adică cele corespunzătoare ritmului alfa și că acestea ar fi active în stare de relaxare maximă.Însă psihofiziologii nu sunt de aceeași părere. Ei susțin că telepatia este o funcție a inconștientului care se manifestă îndeosebi în marile trăiri emoționale. Ca dovadă, aceștia aduc rezultatul experimentelor făcute pe animale. În timp ce acestora li se înregistrează electroencefalograma (EEG), la mare distanță li se sacrifică puii, iar în acea clipă, pe EEG apare un impuls nervos.
Ce spune știința despre telepatie?
Acest film documentar examinează presupusa abilitate a unor indivizi de a transmite și recepționa mental gândurile altor persoane. Simplele speculații nu reprezintă dovezi, astfel încât au fost făcute mai multe experimente pentru a proba științific acest fenomen.Acestea includ analizarea conexiunii telepatice pe care anumiți gemeni susțin că o trăiesc, printr-o serie de teste făcute pe unul dintre gemeni și înregistrarea reacțiilor celuilalt. De asemenea, se face și un test Ganzfeld, în care o persoană încearcă să transmită mental imagini unei alte persoane aflate într-o încăpere diferită.sursa:filme documentare

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

Acest răspuns a fost șters.
-->