O aroma de cafea cu Parfum de Femeie

In filmul "Parfum de femeie este o scena de neuitat: aceea in care protagonistul, interpretat prin Al Pacino, invita la dans o tanara femeie, la care aceasta ii răspunde:
"Nu pot, pentru ca intr-o clipa va sosi logodnicul meu."
"Intr-o clipa, se traieste o viata!", raspunde el, conducand-o sa danseze un tangou.
Aceasta scurta, dar memorabila scena contine unul din cele mai frumoase mesaje ale filmului:
Unii oameni traiesc alergand dupa timp, dar nu reusesc sa-l ajunga nici cand fug mai grabiti. Pentru altii, timpul mai degraba inrtarzie sa treaca si privesc lacomi spre viitor, uitand sa traiasca in clipa prezenta, care este singurul timp care exista in mod real.
Timp are toata lumea in mod egal. Nimeni nu are nici mai mult, nici mai putin de 24 de ore pe zi. Diferenta consta in ceea ce face fiecare cu acest timp.
Trebuie sa stim sa profitam de fiecare clipa pentru ca, asa cum a spus John Lennon:
"Viata este ceea ce trece in timp ce facem planuri pentru viitor."

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Era odată, un cuplu. Care, aşa cum se întâmplă uneori, s-a cam destrămat: el locuia într-un alt oraş, ca şi ea.Şi amândoi, după divorţ, şi-au văzut de viaţă recuplându-se în oraşul propriu. Cu cine s-a nimerit.Şi după ce a trecut ceva vreme, el nu a mai putut.Şi el îi scrie ei, înnebunit, după vreo 3 ani: Tu! îi zice,eu ma topesc după tine, nu mai pot. Eşti lumina soarelui cerului vieţii mele! Fără tine nu sunt om, te aiurez nopţile, râd şi plâng după tine, tu! Tu, eu, unul, m-am hotărât: vin la tine, la Cluj, să te cer. Am zis! Fata zice: nu stai tu mai bine la locul tău? Nu şi nu, zice el, că eu viu să te cer! Şi stau şi 2 zile în faţa apartamentului ău, în frig şi vant, dacă trebuie, până mă primeşti.
    Aşa că peţitorul nostru vine la fată acasă, de pe drum, de departe; pune inelul la îndemână, să-l aibe lângă el când va îngenunchea; şi cere frumos voie să faca un duş. Şi apoi gătesc oamenii ceva împreună, o sticlă de vin, ajung în pătuc, “să se uite la un film!” Ea, oarecum, s-ar fi lăsat iubită, dar se tot gândea cum să îi refuze cererea frumuşel, fără să-l dărâme. El ştia că va fi refuzat, dar trebuia să încerce!Şi urmează momentul adevărului.Şi dintr-o dată – pauză. Şi el înghite în sec:
    - Ţi-ai schimbat mirosul!Nu mai ai acelas parfum femeie
    Ea tace. Trecuseră, oricum, trei ani
    - Ţi-ai schimbat mirosul!!
    Pauză stânjenitoare.
    - Nu pot să cred, ţi-ai schimbat mirosul!!! spune barbatul, aproape cu lacrimi în glas. Ţi-ai schimbat mirosul!!!!!
    În seara aceea nu au mai făcut nimic, au dormit fiecare de celălalt capăt al patului, iar a doua zi el şi-a luat primul tren către oraşul lui, unde a şi plecat fără să mai ia vreodată legătura cu ea.
  • Asa este, orice sansa trebuie exploatata !
    • Scent of a Woman - Parfum de femeie (1992)

      Parfum de femeie (în engleză Scent of a Woman) este un film din 1992 care spune povestea unui student ce se angajează ca îngrijitor al unui fost ofițer în Armata Americană , acum orb și foarte irascibil.

      Din distribuție fac parte Al Pacino , Chris O'Donnell , James Rebhorn , Gabrielle Anwar și Philip Seymour Hoffman. Pelicula este un remake al filmului Profumo di Donna din 1974, regizat de Dino Risi, în care Vittorio Gassman a jucat unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale .

      Filmul a fost adaptat de Bo Goldman după romanul Il Buio e Il Miele de Giovanni Arpino dar şi după scenariul lui Ruggero Maccari şi Dino Risi pentru Profumo di Donna din 1974. Parfum de femeie a fost regizat de Martin Brest.

      Productia a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Al Pacino) şi a fost nominalizată la alte trei categorii: Cel mai bun regizor , Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu adaptat.

      Filmul a fost de asemenea marele câştigator al Premiilor Globul de Aur câştigând la categoriile: Cel mai bun scenariu adaptat , Cel mai bun actor şi Cel mai bun film – dramă.

      Unele părți din film au fost filmate la Şcoala Emma Willard , o şcoală de fete din Troy , New York.

      Colonelul în rezervă Frank Slade, acum orb , primește ca ajutor un tinerel timid de la colegiu . Acesta are nevoie de bani , iar familia militarului nu ştie cum să mai scape de el. Cei doi însă au la dispoziție un weekend ca să se cunoască şi , de ce nu, să se împrietenească. În final, fiecare îl va ajuta pe celălalt.

       


Acest răspuns a fost șters.
-->