Vã spun ceva aceste cuvinte? Vã înspãimântã gândul cã într-o bunã zi, Doamne fereste, n-o sã mai aveti ce pune pe masã? Cã nu veti avea bani sã cumpãrati pâinea cea de toate zilele sau cu banii în mânã n-o sã mai aveti de unde o procura?
Odatã cu declansarea pandemiei COVID-19, am asistat ca si dumneavoastrã, desigur, la reactia fireascã a omului în astfel de conditii: APROVIZIONAREA CU BUNURI DE STRICTÃ NECESITATE: fãinã de grâu, mãlai, ulei, zahãr, conserve etc.
Vã spun sincer cã la un moment dat chiar m-a indignat faptul cã unii chiar exagerau cumpãrând atât de multe. Dar privind din perspectiva de acum, vãzând proportiile pe care le-a luat PANDEMIA, înclin sã le dau dreptate.
Anuntatã cu timiditate de cãtre autoritãtile noastre, care au luat mãsurile „gradual” (a se citi „electoral!), pandemia COVID-19, declansatã mai târziu aici, desigur, tinde sã ajungã din urmã prãpãdul fãcut deja în state U.E. ca: Italia, Spania, Franta.
Dar tin sã subliniez cã în timp ce statele noastre surori se confruntau cu pandemia si luau mãsuri drastice pentru a-i opri extinderea, noi aveam alte treburi. Ne jucam de-a politichia. Vorbeam despre alegeri anticipate. Eram al dracului de ocupati!
Rusine! De trei ori rusine!
Ba am vãzut chiar asearã la televizor declaratia unui fost premier care sfãtuia actualul guvern, lipsit de experientã, sã cheme la consultãri opozitia si sã facã front comun pentru iesirea din criza ce se profilezã la orizont.
O propunere bunã, desigur, dar în alocutiunea sa nu a pierdut prilejul de a lovi în actuala conducere, tinând mortis sã-i enumere greselile, bãlbâielile, gafele, într-un cuvânt, incapacitatea de a face fatã momentului critic prin care trece tara.
Asadar, si într-o asemenea situatie-limitã, vitalã pentru însãsi existenta omenirii, politrucilor nostri le stã mintea tot la bãtãlii politice.
Răspunsuri