Produsul medalistic de mai sus reprezintă prima insignă de pilot din aviația regală a României. Această insignă s-a instituit imediat după constituirea Corpului de Aviație Român (10 august 1915). Insigna reprezintă „Vulturul regal” (Pajura Regală), cu aripi verticale întinse, care ține o bombă în gheare peste care este aplicată monograma regelui Ferdinand I (două litere „F”). Insigna se purta pe partea stângă a tuniciii și era prevăzută pe revers cu un sistem de prindere orizontal sau vertical. Se cunosc insigne realizate din bronz dar și din bronz argintat. Pe reversul unor insigne era aplicat  înscrisul J.Reschl & Fii („J.Reschl & Sons”). Din cauza lipsei de standarde oficiale, ecusoanele au diferit în ceea ce privește dimensiunea și detaliile de proiectare. Se cunosc patru variante ale acestui tip de ecuson:

  • Monograma regală și detaliile coroanei sunt emailate roșu. Pinul orizontal și prinderea pe revers, marca producătorului „J.Reschl & Fii” (cea mai rară variantă).
  • Monograma regală este albastru emailat, pin vertical și prinde pe revers, nicio marcă a producătorului.
  • Fără finisare smalț, pin vertical și prindere pe revers. Unele insigne au marca „J.Reschl & Fii” pe revers. Aceasta este cea mai comună variantă a insignei, emisă în perioada 1915 - 1920.
  • Fără finisare smalt, pin orizontal și prindere pe revers. Varianta de producție în masă emisă în anii 1920-1930. Au fost fabricate și miniaturi ale acestei ecusoane cu mici deosebiri în modul de prezentare.

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2020/06/qatar-si-dubai.html

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->