12305325876?profile=RESIZE_584x

Gimnastica este un sport care implică o serie de mișcări ce necesită forță fizică, flexibilitate, echilibru, rezistență, grație și conștientizare chinestezică. Gimnastica artistică este cea mai cunoscută ramură a acestui sport. Probele la feminin sunt sărituri, paralele, bârnă, sol, iar la bărbați - sol, sărituri, cal cu  mânere, inele, paralele și bara  fixă. Alte ramuri ale gimnasticii de performanță sunt gimnastica ritmică, gimnastica aerobică, gimnastica acrobatică și săriturile la plasa elastică. 

12305326284?profile=RESIZE_400x

Ghimbav (în dialectul săsesc - Wedjebich, în germană - Weidenbach, în maghiară - Vidombák) este un oraș din județul Brașov, situat în Depresiunea Brașovului, la 4,5 km distanță de municipiul Brașov, pe drumul european E68. Cea mai cunoscută întreprindere a localității este IAR Ghimbav, care produce elicopterul IAR 330, elicopter de tip Puma, fabricat sub licență. În prezent, în Ghimbav este în construcție Aeroportul Internațional Brașov, care va deservi județul Brașov și județele limitrofe. Ghimbavul a fost menționat documentar pentru prima dată în anul 1342, an în care probabil a fost fondat de coloniști germani. La recensământul din anul 2011 orașul număra 4698 locuitori, în scădere față de recensământul anterior (anul 2002 – 5112 locuitori) dintre care: români – 91,48%, maghiari – 3,29% și restul – necunoscută sau altă etnie. Componența confesională a orașului brașovean Ghimbav astăzi se prezintă aproximativ astfel: ortodocși – 86,24%, romano catolici – 2,76%, reformați – 1,25%, baptiști – 1,12% și restul – nedeclarată sau altă religie. Câteva dintre atracțiile turistice ale acestui oraș sunt:

  • Biserica fortificată „Sf. Petru”a sașilor – o biserică evangelică tipică pentru regiunea Brașovului înconjurată de ziduri masive. Această formă de biserică a fost construită pentru apărarea locuitorilor satului în caz de atac. Baza zidurilor datează din secolul al XV-lea
  • Biserica ortodoxă cu acoperiș aurit, unică în România, inaugurată în anul 2009
  • Monumentul Eroilor Români din Primul și Al Doilea Război Mondial. Monumentul, de tip obelisc, este amplasat în cimitirul Bisericii Ortodoxe și a fost dezvelit, în anul 1920, pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuți pentru patriei.

***

Dacă îți place subiectul te invit să vezi, să citești și să comentezi articolul de blog;

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2023/05/cartofilie-judetul-hunedoara.html

ÎȚI MULȚUMESC!

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->