Parcul Central din stațiunea balneo climaterică Slănic Moldova, județul Bacău, denumire alternativă Parcul Rezervație Botanică are o suprafață de 12 ha și oferă turiștilor posibilitatea de a petrece timpul liber într-un cadru încântător, contribuind în același timp la imaginea pozitivă a stațiunii.

Atent și permanent îngrijit de administrația locală, parcul din stațiune cuprinde alei amenajate cu bănci printre copaci falnici și flori colorate, un foișor realizat în același stil arhitectural cu întregul ansamblu al Cazinoului, unde în sezonul estival acorduri de fanfară sau muzica de promenadă întregesc bucuria turiștilor, fântâni arteziene și cascade antropice, busturi ale unor personalități culturale românești, un modern spațiu de joacă pentru copii, internet wireless și multe alte facilități.

Parcul reprezinta o oaza de frumusete, liniste si o sursa vie de revitalizare a sufletului, aici existând și specii rare de plante. Este locul in care te relaxezi si iti reincarci bateriile, este natura insasi care te inconjoara si iti incanta privirile. Ce poti sa-ti doresti mai mult decat sa simti aerul de munte cum iti purifica organismul, sa iti plimbi pasii pe poteci si alei, sa traiesti si sa respiri intr-un minunat peisaj montan, in care sa redescoperi acea „comuniune cu natura”, sau sa te vindeci prin natura alegand puterea binefacatoare a numeroaselor izvoare renumite pentru efectul lor curativ.

Parcul stațiunii Slanic Moldova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Bacău, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere. Parcul a fost recent modernizat și poate fi vizitat și seara datorită iluminatului, atunci fiind cea mai frumoasă perioadă de vizitare.

În parc a fost amenajată o cascadă în trepte ce se bazează pe recirculare apei formând o priveliște de excepție. În parc se poate admira Cazinoul stațiunii, construit în anul 1894 și recent renovat dar și Chioșcul Fanfarei unde a concertat, pentru prima dată, la vârsta de 9 ani viitorul compozitor – George Enescu.

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2016/11/noschenrode-germania.html

   

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->