Portul Orșova din județul Mehedinți este amplasat pe malul Dunării la kilometrul 955, la confluența râului Cerna cu Dunărea, la distanța de 25 de kilometri față de municipiul reședință de județ- Drobeta Turnu Severin. Rada portuară este cuprinsă între km 953 – 957, în zona amonte a lacului de acumulare actual - complexul hidroenergetic și de navigație " Portile de Fier 1" județul Mehedinți. Capacitate de operare a portului este de 1200000 tone/an.

Activitatea comercială a portului constă în: primire si depozitare marfuri; predare marfuri depozitate; descarcare - încarcare gravitationala cereale; descarcare - încarcare cu aer comprimat ciment vrac sau alte substante pulverulente; manipulare marfuri vrac si paletizat (încarcari, descarcari, transbordari) și alte prestări (închirieri spatii comerciale, magazii, birouri). Echipamentele de operare ale portului sunt: 2 macarale portic WEB de 5 tone, 2 macarale portic BOCSA de 16 tone, 1 automacara KC 16 tone, 1 automacara KC 25 tone, 1 motostivuitor, 1 încărcător 1F 80, 1 tractor U 650, 1 remorcă de 5 tone, benzi transportoare și instalatie de aer comprimat.

Utilitățile și facilitățile portului sunt: lungime cheu portuar – 500 metri liniari, 5 dane de cale ferată cu acces direct cu 4 linii, energie electrică, apă curentă, vamă, registru naval, punct control trecere frontieră, agenție de transport naval, căpitănie și comisionar în vamă. Clădiri și construcțiile speciale ale portului: gara fluviala (navogara) – 660 mp, gara fluvială (administrativ) – 862 mp, gara fluvială (braserie) – 250 mp, magazie de mărfuri generale – 1572 mp, clădire exploatare (birouri) – 410 mp, atelier reparații utilaje – 154 mp, drumuri de acces – 5300 mp, rampă spălare –104 mp, platforme pentru depozitare marfuri – 25000 mp.Portul este proprietatea publica a Statului Român. Suprafața portuară concesionată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii catre C.N. APDF S.A. este de 50439 metri pătrați. În port se operează următoarele mărfuri: minereu fier, lemn, marfuri generale, materiale de constructii, bauxite, ingrasaminte, etc. Portul dispune de cheiuri pereate cu o lungime de 100 ml si de cheiuri verticale cu o lungime de 500ml. De asemenea, portul dispune de un terminal de pasageri modern cu gara fluviala la standarde europene. Portul este conectat la rețeaua stradală a orașului Orsova precum și la drumurile naționale DN 6 și DN 57. Acostarea navelor se face la cheiurile verticale precum și la pontoanele de acostare.

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2015/01/auderghem-belgia.html

     

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->