Salinele din orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea astăzi sunt folosite ca mine (saline - obiective) turistice. Zona de vizitare este amenajata la 225 de metri fata de nivelul marii se intinde pe o suprafata de 10000 de metri patrati. Mina turistică Ocnele Mari este situată în localitatea cu acelaşi nume, la 8 km depărtare de municipiul Râmnicu Vâlcea, într-o zonă cu mare potențial turistic (stațiunile Căciulata, Olănești, Călimănești și Mănăstirile Cozia, Bistriţa, Arnota, Horezu, Govora și Dintr-un-lemn).

Accesul vizitatorilor se face cu microbuze de la suprafaţă până în interiorul salinei. Microbuzul care transportă turiştii în subteran circulă la un interval de 30 minute. Microbuzul are locul de plecare şi sosire în incinta salinei din Ocnele Mari, loc amenajat special pentru turişti. Timp de mers al microbuzului din incinta salinei până la punctul turistic este de 10 minute.

În interiorul salinei microclimatul este constant, temperatura fiind de cca. 13-15º C, iar umiditatea aerului este de aproximativ 50%.

Exploatarea de sare Ocnele Mari a început încă din Neolitic, fiind continuată în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, după cum dovedesc uneltele descoperite în şantierele arheologice. Tot aici a fost localizată şi fortificaţia dacică Buridava.

Salina Ocnele Mari ofera condiţii optime pentru relaxare, agrement şi tratament: terenuri de volei, baschet, fotbal, tenis, biliard, minicarting. Pentru copii sunt amenajate spaţii de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare.

În salină există amenajată o sală pentru organizare de evenimente, restaurant şi cramă, un magazin de souveniruri şi un magazin de băuturi racoritoare şi fast-food. În interiorul bazei turistice sunt amenajate spaţii pentru relaxare şi gimnastică, pentru a spori efectele terapeutice. De asemenea, în salina Ocnele Mari există o biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara şi Sfântul Gheorghe. Valoarea turistică a zonei este completată de o serie de obiective şi atracţii turistice, printre care: ştrandurile Ocnele Mari şi Ocniţa.

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.ro/2013/03/lumea-bancnotelor-lumii-153.html

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->