Sofia Rotaru(nume complet - Sofia Mihailivna Rotaru-Evdokimenko, înucraineanăСофiя Михайлівна Ротару, înrusăСофия Ротару) este ocîntăreațăpop șicompozitoarepop-rockde origine etnicăromânădinUcraina, producătoare, laureată a mai multor premii,actriță, scriitoare, manager, setter de tendințe de modă și femeie de afaceri. Este numită "Regina Pop"[2][3]. Este cunsocută pentru vocea sa lirica și sex appeal, ca și pentru recunoștința socială si religioasă. Cariera sa este marcată de un succes mondial pe scena muzicală și de mai multe controverse, cauza cărora a devenit Sofia Rotari insăși, anume in țărileEuropei de Estși in țările fosteiUniune sovietice.
A cântat atât înlimba română, cât și înrusă. În 1986, a fost prima cîntăreață care a primit titlul "Artist al Poporului din URSS" și în 2000 a fost numită Cîntăreața secolului XX[4]. Azi, Sofia Rotaru are cetățenie ucraineană și este cetățean de onoare alCrimeeișiIaltei. Ialta este locul reședinței sale principale, dar locuiește și laMoscova,Kievși înBaden-Baden.
Sursă: Wikipedia,
Acest răspuns a fost șters.
★
★
★
★
★
Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –
Comentarii
Sofia-i pământeaca ta
ca urmare fă ceva -
ca să-i spun cât o iubesc
și că vreau s-o pupăcesc...
Plătică !
Da, într-adevăr e minunată!
Plătică
sunt încântat
cântecul e minunat -
dar tipa e și mai și
doar atât îți spun...
să stii !
Pe scurt.: această cântăreață e din regiunea Cernăuți - pământeanca mea...
Sofia Rotaru (nume complet - Sofia Mihailivna Rotaru-Evdokimenko, în ucraineană Софiя Михайлівна Ротару, în rusă София Ротару) este o cîntăreață pop și compozitoare pop-rock de origine etnică română din Ucraina, producătoare, laureată a mai multor premii, actriță, scriitoare, manager, setter de tendințe de modă și femeie de afaceri. Este numită "Regina Pop"[2][3]. Este cunsocută pentru vocea sa lirica și sex appeal, ca și pentru recunoștința socială si religioasă. Cariera sa este marcată de un succes mondial pe scena muzicală și de mai multe controverse, cauza cărora a devenit Sofia Rotari insăși, anume in țările Europei de Est și in țările fostei Uniune sovietice.
A cântat atât în limba română, cât și în rusă. În 1986, a fost prima cîntăreață care a primit titlul "Artist al Poporului din URSS" și în 2000 a fost numită Cîntăreața secolului XX[4]. Azi, Sofia Rotaru are cetățenie ucraineană și este cetățean de onoare al Crimeei și Ialtei. Ialta este locul reședinței sale principale, dar locuiește și la Moscova, Kiev și în Baden-Baden.
Sursă: Wikipedia,