… Ce fiinţă de pe acest pământ poate fi mai gigaşă decât un copil, al cărui zâmbet este mai cald decât lumina soarelui, iar în ochişorii lui se oglindeşte universal iubirii neţărmurite la care... orice mamă, tată, frăţior, surioară, oameni de bine (cu suflet nobil), i se topeşte inima de dor şi admiraţie, iar efortul pe care-l depun în a-i ajuta, îngriji şi păzi de de cele rele, este o binecuvântare de milă şi dragoste a Mântuitorului, a cărei învăţătură ne îndemană să ne iubim aproapele, pe micuţii noştri îngeri care ne fac viața să aibă frumusețe și sens.
În întâmpinarea programului caritabil „O RAZĂ DE SOARE COPIILOR CU NEVOI SPECIALE” (pentru data de 1 Aprilie, orele 19.00) inițiat de către d-ra Mihaela Flaider și d-na Aurelia Flaider, vor fi: Asociația „Casa Tuturor” și Universitatea Populară „Ioan Dalles”, soprana Rodica Anghelescu și scriitorul-compozitor Marin Voican Ghioroiu - care va citi din creația sa „Dar de suflet pentru inimile voastre, dragi copii” - alături de tinerii artiști de la Colegiul Național de Muzică „GEORGE ENESCU”: Andrei Olaru - cls. a VIII-a - pian (F.Schubert - Impromptu op.142, nr.3 în Si bemol major), Profesor coordonator Gabriela Enasescu; Leon Mladin - cls.a IX-a - vioară (J.S.Bach - Partita a II-a în re minor - Allemanda si Courente), Profesor coordonator LaurenȚiu Beldeanu (cu sprijinul d-nei prof. Mihaela Tomescu, Președintele Fundației „Remember Enescu”, Maria Isabel Ștefan de la Sc. Gimnazială 156 care va recita poeziile: „AM VĂZUT DOI OCHI” și ”MĂICUȚĂ, ROUĂ DE FLORI”, iar actrița Camelia Varga "PENTRU TINE-AM STRÂNS PETALE” - din lirica poetului-compozitor Marin Voican-Ghioroiu.
Își mai dau concursul „Copiii Thaliei” coordonați de actrița Camelia Varga, „Minispectacol jucăuș” cu cu prof. Leon Magdan, Liceul Teoretic Nr. 3, dansuri (îndrumați de prof. Daniela Sima), Clubul Sportiv Olimpic "Triumf" (carate, dansuri) prof. Natalia Iavin, scriitorul Petre Crăciun va recita poezii personale; și alte mici surprize.
NOTĂ:
Cei care au dragoste pentru acești minunați copii (interpreți de muzică populară și ușoară și la diferite instrumente: chitară, pian, flaut, saxofon) pot să participe la spectacolul caritabil „O RAZĂ DE SOARE PENTRU COPII CU NEVOI SPECIALE” - costul unui bilet este de 30 lei.
Comentarii
Felicitări!
RIDICÂND CORTINA TIMPULUI
...Voce dumnezeiască, tril duios de Măiastră Celestă, este un dar pe care soporana de coluratură SILVIA VOINEA l-a primit din partea Demiurgului, dar pe care i l-a făcut spre a ne aduce bucurie în suflet și multă fericire, fiindcă atunci când o ascultăm ne simțim purtați prin saloanele Palatului Imperial al MUZICII DIVINE, acolo unde iubita noastră româncă și-a pus pe frunte cununa gloriei, diadema celebrității fără egal în lume. Va trece foarte mult timp până când va răsări o asemenea floare „de migal” care să mai cânte aria Clopoțeiilor (LAKME de Leo Delibes) precum Silviei Voinea.
Frumoasă-a fost pe timpuri gingașa Europă,
Rivală-i sta prin grații... celebra Penelopă!
Dar tu, zână-ndrăgită, ești floare de migdal
Crescută-n băii de soare pe-al mării litoral,
Iar vocea de Măiastră, un clopoțel de-argint,
Regină ești în lume prin dulce cânt de-alint.
Ieri, în momentul când draga mea vâlceancă, minunata pianistă de geniu, Ilinca Dumitrescu va invitat pe scenă: „... Dragă Silvia, fii bună și vino lângă noi!” , chemând dulci amintiri din tinerețe,am ridicat cortina timpului (ce s-a lăsat peste anii de glorie ai Domniei Voastre de primă soprană a Operei Naționale București) și, purtat în lumea de atunci, v-am văzut pe un ecran panoramic învăluit în razele soarelui strălucitor.
Pășeați „Regină” maiestoasă prin saloanele Palatului Imperial al Muzicii, iar mii de imagini se se-nălțau ca niște păsări imense, pe aripile cărora se vedeau partiturile ariilor din opere nemuritoare. Erau însoțiete de îndrăgitele dvs. eroine, care vă zâmbeau recunoscătoare că le-ați dat viață pe cele mai celebre scene lirice de pe mapamond.
Doamne, când treceați prin fața corifeilor: W. Amadeus Mozart, Offenbach, Leo Delibes, Giuseppe Verdi, G. Donizetti, Claude Debussy, R. Strauss, Pcccini, Rossini, Gounod ș.m.a., și ați început să cântați atât de melodios și fermecător..., eram convins că mă găsesc în Raiul armoniilor seducătoare.
Când ați ajuns pe ultima treaptă a unei scări ecvestre, ce avea de-o parte și de alta coloanele lui Solomon, deodată... din lumea cuprinsă de „misterele nopții înstelate”, devenise-ți cu adevărat Pasărea Măiastră „REGINA NOPȚII” , ale cărei triluri se succedau mistuitor de frumos, iar acutele aveau sunetul asemănător trecerii Sfântului Ilie în căruța de foc pe bolta cerească, ca apoi să vă transformați în gingașa Lakme, iar clopoțeii de argint ai unei voci serafice sunau cu atâta claritate, răspândeau lumină, chemare, dăruire, căci eram cucerit de sensibilitatea unei zâne din basmele cu Feți-Frumoși alături de Ilene Cosânzene.
Cât a durat această feerie... nu-mi pot da seama, dar ce fantastică poate fi memoria, că abia în momentul când îi aduceați un prietenesc omagiu distinsului prof. dr. Alexandru Bădulesc la cei 85 de ani... mi-am dat seama că sunteți în fața mea și nu ne despart „anii” de care am amintit, ci ne unesc idealuri și dragostea de muzică și frumos, prilej deosebit ca să vă spun: „Zână bună, fiți mândră și fericită, fiindcă multe generații de studenți au să vă fie recunoscătoare, așa cum noi, toți românii, vă prețuim și vă admirăm!”
Cu deosebit respect și admirație,
Scriitor-compozitor Marin Voican-Ghioroiu.