Concursul internațional Discovery este un concurs de cultură generală ce are ca scop tranformarea unor rezultate din bune în formidabile. Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani îndrăgostiți de natură, pasionați de cunoașterea mediului, geografie sau biologie, celor ce știu că-n spatele unei simple frunze se ascund mistere ce abia așteaptă să fie descoperite, celor curioși, neobosiți și însetați de cunoaștere. Fiecare participant primește un test și va rezolva subiectele pentru nivelul de vârstă corespunzător. Subiectele de concurs sunt de cultură generală specifică fiecărui nivel, ponderea lor raportată la discipline/domenii experimentale/cultură generală extracurriculară fiind absolut aleatorie. Subiectele de concurs sunt structurate după cum urmează:
- Grupa mică: 4 subiecte de nivel mediu- obligatorii și 2 subiecte de nivel performer – opționale;
- Grupa mijlocie: 5 subiecte de nivel mediu – obligatorii și 2 subiecte de nivel performer – opționale;
- Grupa mare – clasele primare și gimnaziale: 9 subiecte obligatorii pentru nivelul mediu și 5 subiecte facultative, cu grad de dificultate mai ridicat, pentru nivelul performer.
Copiii de nivel preșcolar vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele destinate vârstei lor, în vreme ce participanții din clasele pregătitoare, primare și gimnaziale vor avea alocate în acest scop 50 de minute. Subiectele rămân secrete până în momentul desfășurării concursului. Toți participanții primesc:
- revistă de concurs frumoasă și captivantă, în format A4, cu 24 de pagini integral color;
- diplomă de merit;
- medalia Generației Discovery, ce vine ca o încununare a efortului și a curajului fiecărui participant.
- dreptul de a participa gratuit la concursul „Vreau să fiu performer!”
Proiectul Discovery este unul îndrăzneț și frumos care adună în competiția pentru titlul de Performer Discovery copii din România, Republica Moldova, Serbia, Spania, Grecia și Țările de Jos.
***
Dacă îți place subiectul te invit să vezi, să citești și să comentezi articolul de blog:
http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2024/05/serpa-portrugalia.html
ÎȚI MULȚUMESC!
Răspunsuri