10998683056?profile=RESIZE_584xPrima şcoală de învăţământ superior din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962 şi s-a numit „Institutul Pedagogic de 3 ani”, cu specializări pedagogice în Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Filologie şi Educaţie fizică şi sport. A urmat deschiderea către specializările tehnice, conducând la înfiinţarea Institutului de Subingineri (1969), unite în 1974 sub titulatura de Institutul de Învăţământ Superior. Ulterior au existat diverse alte forme de organizare, într-o perioadă aflându-se în subordonarea Institutului Politehnic Bucureşti, ajungând în anul 1991, când, după trei decenii de acumulări în acest segment intelectual, a devenit autonomă şi a primit denumirea de „Universitatea din Piteşti”. Încă de la debut, Universitatea din Piteşti a polarizat interesul multor tineri din ţară pentru programele de studii oferite, pentru calitatea învăţământului asigurat de corpul profesoral de excepţie, dar şi studenţilor din întreaga lume, la Piteşti fiind cel mai mare centru de pregătire al studenţilor străini în învăţarea limbii române. Universitatea din Piteşti îşi asumă misiunea de educaţie şi cercetare, prin realizarea trinomului universităţii moderne: educaţie – cercetare – servicii în comunitate, astfel:

  • Formare profesională la nivel universitar, postuniversitar şi în conceptul de învăţare pe tot parcursul vieţii, în scopul dezvoltării personale, a inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socioeconomic şi de adaptare la schimbările permanente.
  • Generare şi transfer de cunoaştere prin cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic, creaţie individuală şi colectivă, relevante şi semnificative la nivel regional, naţional şi internaţional.
  • Promovare şi dezvoltare de parteneriate la nivel local, regional şi naţional în scopul implicării Universităţii în rezolvarea problemelor comunităţii şi creşterii vizibilităţii şi prestigiului.

În cei peste 50 de ani de existenţă în spaţiul universitar românesc, Universitatea din Piteşti a fost şi este recunoscută ca izvor de resursă umană pregătită într-o formulă de excelenţă pentru piaţa forţei de muncă locală, naţională şi internaţională. Universitatea din Piteşti asigură accesul liber şi coordonat la o educaţie modernă, pliată pe nevoile şi realităţile din mediul socio-economic european. În toţi aceşti ani s-a simţit o preocupare majoră pentru dezvoltarea învăţământului argeşean, oferta educaţională devenind foarte generoasă, deschizând şi filiale în zonele de interes din regiune.

***

Înfiinţată în 1969, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, dnumire anterioară Facultatea de Învățământ Tehnic, oferă în prezent, în cadrul domeniului fundamental Ştiinţe Inginereşti, patru programe universitare de licenţă, şase programe de master şi doctorat în patru domenii doctorale. Facultatea şi-a probat competenţa prin formarea profesională a numeroase generaţii de specialişti, prin transmiterea cunoştinţelor, prin contribuţia la îmbogăţirea patrimoniului cunoaşterii şi la dezvoltarea performanţelor cadrelor didactice şi a personalului de cercetare. Facultatea dispune de un corp profesoral format din  9 profesori universitari, 14 conferenţiari, 15 şefi de lucrări şi 2 asistenţi universitari. Din punct de vedere al programelor de studii, facultatea îmbină profilul ingineresc cu profilul economic, urmărind o flexibilizare modulară a programelor de studii în cadrul aceluiaşi domeniu. Dotarea materială permite orientarea către formarea profesional ştiinţifică şi cercetarea de vârf, urmărindu-se astfel dezvoltarea pregătirii universitare prin studii de master şi doctorat.

***

Dacă îți place subiectul te invit să vezi, să citești și să comentezi articolul de blog de mai jos:

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2022/08/cartofilie-judetul-calarasi-bratul.html

ÎȚI MULȚUMESC!     

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->