13150664889?profile=RESIZE_584x

FERMIT SA este companie privata din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, bine pozitionata in industria materialelor de frictiune si etansare, fiind un furnizor de incredere pentru industria auto si un furnizor traditional pentru industria chimica, metalurgica, extractiva precum si pentru producatorii si distribuitorii de gaze si electricitate. Portofoliul companiei este larg si diversificat, satisfacand cerintele aplicatiilor auto, vehiculele carora se adreseaza produsele fabricate fiind: camioane,autobuze, remorci, autovehicule comerciale usoare, automobile,vehicule feroviare si masini agricole. FERMIT SA a fost pusa in functiune in anul 1972, ca unic producator si furnizor al tuturor constructorilor de vehicule din Romania ( Automobile Dacia SA, Roman SA Brasov, ARO SA Campulung,Tractorul UTB Brasov). La infiintare compania avea trei linii de produse: materiale de frictiune, garnituri de etansare si materiale de etansare denumite Marsit.

13150666472?profile=RESIZE_400x

Prezint mai jos câteva repere calendaristice în devenirea acestei societăți comerciale:

  • 1980: este integrata productia de tesatura de sarma si materiale de etansare armate.
  • 1984: se dezvolta productia de discuri de ambreiaj asamblate si saboti de frana.
  • 1995: se realizeaza procesul de privatizare
  • 2001 : compania a fost organizata pe centre de cost și se obtine certificarea SR EN ISO 9001
  • 2004: se finalizeaza inlocuirea azbestului din toate retetele cu materiale fara azbest.
  • 1006 : se implementeaza si certifica sistemul de management al calitatii conform ISO-TS 16949:2002
  • sanatate si securitate in munca conform SR EN 14001:2005 si OHSAS 18001:2004, toate politicile de calitate, mediu, sanatate si securitate in munca fiind integrate in Sistemul de Management Integrat conform ISO TS 16949, ISO 9001, ISO 14001 and ISO 18001.
  • 2011: FERMIT devine marca europeana inregistrata in Registrul Comunitar al marcilor, cu nr. 009941295.

Adresa de corespondență a societății este: Aleea Industriei, nr.1, municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Râmnicu Sărat este un municipiu din județul Buzău, fiind situat în partea de nord a Munteniei. Este străbătut de șoseaua națională DN2 care leagă capitala de provincia Moldova.  Prin Râmnicu Sărat trece și calea ferată care leagă capitala de Moldova, orașul fiind deservit de o frumoasă gară proiectată de renumitul Anghel Saligny. Prima atestare documentară a numelui de „Râmnicu Sărat” descoperită până acum, datează din data de 8 septembrie 1439. Este vorba despre un privilegiu comercial acordat de domnitorul muntean Vlad Dracul negustorilor poloni, ruși și moldoveni. În aces privilegiu se precizează că „liovenii plătesc prima vamă la Râmnicu Sărat, doi florini ungurești de căruță încărcată, apoi dau și celelalte vămi”. O vreme orașul a fost reședință de județ. Din anul 1994 orașul a fost declarat municipiu. La recensământul din anul 2011 municipiul număra 33843 locuitori, în scădere față de recensământul anterior (anul 2002), dintre care: români – 83,21%, romi – 8,26% și restul – necunoscută sau altă etnie. Componența confesională actuală a  municipiului Râmnicu Sărat se prezintă aproximativ astfel: ortodocși – 90,77%, iar restul – nedeclarată sau altă religie. Enumăr mai jos câteva dintre personalitățile care s-au născut sau au trăit vremelnic în acest oraș: căpitanul erou Pavel Zăgănescu - căpitan pompier, care a luptat împotriva turcilor în Bătălia din Dealul Spirii, academicienii: Ștefan Minovici (chimist), Petre Antonescu (arhitect), Traian Săvulescu (bilog și botanist), Costin Murgescu (economist), Constantin Robescu (inginer agronom), Gheorghe Manea (inginer), Teodor Oroveanu (inginer), general și om politic Nicolae Ciupercă, amiral, comandant al Marinei Militare Române în perioada 1979-1989 Ion Mușat, cântăreață de operă, operetă și lied Florica Cristoforeanu, compozitor și interpret de muzică folk Valeriu Sterian, antrenoare de gimnastică Marian Bitang, etc.

***

Dacă îți place subiectul te invit să vezi, să citești și să comentezi articolul;

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2024/01/monumente-ale-eroilor-buzoieni-comuna.htmlâ

ÎȚI MULȚUMESC!

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->