Bahrain World Trade Center este o clădire zgârie-nori, înaltă de 240 de metri, având 50 etaje, cu 7 ascensoare, constând în două clădiri gemene, unite prin intermediul a trei punți, fiind situată în capitala statului Bahrain - orașul Manama.

Proiectate de compania multinațională de arhitectură – Atkins, construcția turnurilor a fost finalizată în 2008. Este primul zgârie-nori din lume care integrează turbine eoliene în designul său, acestea fiind montate pe cele trei punți de legătură. Firma care a construit și montat cele trei turbine eoliene este compania daneză Norwin A/S. Edificiul s-a realizat între anii 2004 – 2009 și a costat 150 milioane dolari SUA. Clădirea este construită aproape de autostrada Regele Faisal, lângă alte inconfundabile monumente de arhitectură precum: Bahrain Financial Harbor (BFH), NBB sau Abraj Al Lulu. În prezent, această clădire se clasează ca a doua cea mai înaltă clădire din Bahrain, după turnurile gemene ale portului financiar Bahrain. Proiectul a fost premiat după cum urmează:

  • Premiul LEAF 2006 pentru utilizarea tehnologiei în cadrul unei scheme de mari dimensiuni
  • Premiul Lumea Arabă a Construcțiilor pentru Proiectare Durabilă. 

Cele două turnuri sunt conectate prin intermediul a trei poduri (punți), pe fiecare, fiind montate câte o turbină eoliană de 225 kw, totalizând 675 kW de putere eoliană. Fiecare din aceste turbine au elici cu diametrul de 29 metri și sunt orientate spre nord, direcția din care bate vântul. Forma de velă a celor două blocuri ajută la accelerarea vitezei vântului ce acționează turbinele și inplicit sporirea potențialului lor de a genera electricitate. Turbinele sunt proiectate să furnizeze între 11% și 15% din consumul total de energie al turnurilor, sau aproximativ 1,1 - 1,3 Gwh pe an. Acest lucru este echivalent cu asigurarea iluminatului pentru aproximativ 300 de case, 258 de spitale, 17 fabrici industriale și 33 de motoare auto. Silueta acestor două blocuri a apărut în filmul de televiziune Distrugerea Pământului, din anul 2009.

http://epaminonda-epaminonda.blogspot.com/2020/10/minuni-ale-arhitecturii-mondiale-33.html

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->