Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au "ghicit" cu o rata de succes de 60%, gratie miscarilor ochilor subiectilor.Cercetarea ar putea fi aplicata, folosindu-se, de exmeplu, la negocierile cu cei care au luat ostatici, pentru ca expresiile faciale observate nu sunt de obicei controlate.
S-a observat ca privirea urca sau cobora in functie de marimea numarului, comparativ cu cel la care se gandisera inainte, iar o miscare aproape imperceptibila catre stanga si apoi in jos da de inteles ca numarul e mai mic, iar una catre dreapta si sus, ca e mai mare decat anteriorul.
Cand ne gandim la niste numere, automat le plasam in spatiu, cele mai mici fiind situate in stanga, iar cele mai mari in drepta, a explicat Dr Tobias Loetscher, unul dintre autorii studiului.
Operatiile aritmetice sau rememorarea amintirlor
Privirea orientata lateral, a fost asociata anterior cu operatiile aritmetice mintale si rememorarea amintirilor.Punandu-se intrebarea ce apare intai, gandul sau miscarea, a reiesit ca gandul precede miscarea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hertfordshire, in Marea Britanie, ambele fiind insa controlate de creier. sursa:
Trebuie să fii membru al Cronopedia pentru a adăuga comentarii!
Răspunsuri