viata este ce ai trait,ce iti amintesti ca ai trait si cum ti-o amintesti pentru a povesti.
40 Membri

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentariile sunt închise.

Comentarii

Acest răspuns a fost șters.

Cum sa ne schimbam efectiv viata, simplu si practic. Cum sa ne vindecam de boli si dependente. Interviu cu Dr.Joe Dispenza.

 Doctorul Joe Dispenza este unul dintre cei mai populari protagonişti ai filmului „What the bleep do we know?”, unde expune inspiratul punct de vedere despre „Cum să-ţi construieşti ziua într-un mod pozitiv”. Dar cunoaşterea sa despre creier trece mult dincolo de acele scurte secvenţe din film.Doctorul Joe Dispenza ne explică în acest interviu cum lucrează substanţele chimice în creierul nostru, menţinându-ne în vechile obiceiuri şi modele comportamentale, şi ce poate fi făcut pentru a depăşi…

Citeste mai mult…
1 Răspunde

Ne trebuie un hipnotizator

In copilarie,rolul acesta a fost preluat de mama,tata,bunici.In Occident este uzitat termenul de urgenta spirituala"pentru a descrie manifestari somatice si psihice care pot fi usor confundate cu tulburari psihice,in timp ce ele anunta in fapt trezirea spirituala.Este echivalentul bolii intiatice din culturile shamanice,care il obliga pe viitorul shaman la o transformare in plan spiritual.Curentul transpersonal in psihologie este singurul care vizeaza in mod direct astfel de nevoi si de…

Citeste mai mult…
1 Răspunde

Telepatie sau simpla coincidenta...

Dc putem crede în telepatie, în hipnoza sau în calatoria spiritelor, ne obligam creierul sa aiba trairi subiective care sane satisfaca aceste credinte.Telepatia, ca de altfel si hipnoza, sunt fenomene recunoscute de stiinta, însa dificil de studiat si interpretat. Nu avem înca nici o certitudine stiintifica pt a crede ca exista telepatie. In multe cazuri, gandim fara sa vrem în mod foarte asemanator cu persoanele de care suntem mai apropiati. Aceasta se datoreaza în mare masura împrumutului…

Citeste mai mult…
1 Răspunde

Autosugestia

Sugestia este un cuvânt des utilizat în relaţiile interpersonale, reflectând un fenomen cu dublu sens: orientat spre altcineva sau spre propria persoană, caz în care este vorba despre autosugestie. Noi suntem sugestibili, adică avem acea aptitudine numită “sugestibilitate”. În dicţionarul de psihologie Larousse, aceasta se defineşte ca fiind capacitatea persoanei de a primi sugestii şi de a reacţiona la un semnal (care poate fi un obiect, un cuvânt etc.) în mod automat, fără participarea activă…

Citeste mai mult…
2 Răspunsuri
-->