Postările lui Elena Benea (45)

Filtrează după

Lupta Primăverii cu Iarna

1979322905?profile=original

Conform unui mit care circulă în Republica Moldova, în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadărăsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat și a chemat vântul și gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a înghețat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă

Citeste mai mult…

Legenda Craciunitei

197396927?profile=original&width=400Legenda Craciunitei Povestea Craciunitei incepe in Mexic, unde locuiau doi frati, Maria si Pablo. Cei doi copii provenau dintr-o familie foarte saraca. In satul in care locuiau in fiecare an de Craciun avea loc festivalul traditional, la care se oferea cadouri. Craciunul era sarbatoarea preferata a micutilor, insa erau mult prea saraci sa isi permita daruri. Isi doreau insa foarte tare sa ii poata duce ceva in dar micului Isus, dar nu aveau nimic. In ajunul Craciunului, Maria si Pablo se pregateau sa merga la slujba din noaptea sfanta. In drumul lor spre biserica, copii au adunat cateva plante verzi, in semn de pretuire pentru micul Isus. Au fost luati in deradere de ceilalti copii, ca au venit fara nici un dar, insa Maria si Pablo au asezat plantele in jurul noului nascut. In mod miraculos plantele verzi s-au tranformat in plante cu frunzele in forma de stelute rosii, asa cum o intalnim si astazi. Indiferent ca o primim sau o facem cadou, indiferent daca mai credem sau nu in povesti, Craciunita exista si ar trebui sa existe in casa fiecaruia dintre noi. Si un mic secret, se spune ca aduce noroc celor care o daruiesc.
Craciun fericit!!!11.gif6.gif
Citeste mai mult…

1Decembrie Ziua Nationala aRomaniei

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.

Ziua de 1 Decembrie 1918 incununează deci lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se in continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

Poporul român a stiut atunci sa valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată în urma primului război mondial şi a destrămării imperiilor Ţarist şi Austro-Ungar.

romania

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia

Asa cum sublinia si istoricul Florin Constantiniu, “…Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. [...]

Marea Unire nu a fost rezultatul participării României la război. Nici partizani Antantei, nici cei ai Puterilor Centrale nu au avut în vedere revoluţia din Rusia şi destrămarea monarhiei austro-ungare. Raţionamentul lor s-a înscris formulei tradiţionale a raportului de putere interstate: victoria Antantei ne va da Bucovina, Transilvania şi Banatul, victoria Puterilor Centrale ne va da Basarabia; o biruinţă o excludea pe cealaltă, astfel că nimeni nu vedea cum ar fi cu putinţă ca toate aceste provincii să intre aproape simultan în frontierele Vechiului Regat. [...]

Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-şi da armătura teritorial-instituţionalã care este statul naţional.[...]

O necesitate istoricã - naţiunea trebuie să trăiască într-un stat naţional - s-a dovedit mai puternică decât orice guvern sau partid, culpabil de egoisme sau incompetenţă, şi, punând în mişcare naţiunea, i-a dat acea forţă uriaşă ca peste toate adversităţile să dea viaţă aspiraţiei sale: statul naţional.”1979321253?profile=original

Citeste mai mult…

Somnul cu întreruperi afectează memoria

Trăim în secolul vitezei. Mâncăm în grabă, vrem să facem cât mai multe lucruri în acelaşi timp şi, bineînţeles, vrem să dormim cât mai puţin şi mai bine. O viaţă atât de agitată duce, însă, la tulburări de somn. Oare câţi dintre noi ştiu ce efecte poate avea somnul fragmentat asupra noastră pe termen lung?

Ultimul studiu realizat de americanii de la Universitatea din Stanford a demonstrat faptul că somnul întrerupt afectează capacitatea animalelor de a-şi aminti imagini familiare. Studiul a fost realizat pe şoareci, iar decoperirile publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Science ar putea explica problemele de memorie ale bolnavilor de Alzheimer şi de apnee nocturnă.

Creierul uman se foloseşte de somnul adânc pentru a evalua întâmplările zilei şi pentru a decide ce să păstreze şi ce nu, susţin experţii britanici în probleme de somn. Studiul a vizat somnul fragmentat cu aceeaşi durată ca somnul normal şi cu aceeaşi intensitate. Cercetătorii au folosit o tehnică numită optogenetică (domeniu în curs de dezvoltare, care combină tehnici optice şi de analiză genetică pentru a testa circuitele neuronale ale mamiferelor şi altor animale, în interval de câteva secunde, cu scopul de a înţelege modul de funcţionare al creierului), în care nişte celule sunt modificate genetic pentru a fi sensibile la lumină. Cercetătorii şi-au propus să studieze un anumit tip de celule cerebrale care joacă un rol important în trecerea de la starea de somn la cea de veghe.

Ei au trimis fascicule de lumină direct în creierul şoarecilor care dormeau, ceea ce a permis întreruperea somnului lor fără a-i schimba durata totală, calitatea sau structura. După aceea, cobaii au fost închişi într-o cutie alături de două obiecte. Unul dintre acestea le era familiar, însă celălalt era nou pentru ei. În mod normal, şoarecii ar fi petrecut mai mult timp studiind obiectul nou, lucru care s-a şi întâmplat în cazul cobailor al căror somn nu a fost întrerupt. Cei cu somnul fragmentat au fost interesaţi în mod egal de ambele obiecte, ceea ce indică faptul că memoria le-a fost afectată.

"Continuitatea somnului este unul din cele mai importante elemente afectate în diverse boli patologice care afectează memoria, printre care şi boala Alzheimer", au declarat cercetătorii.

Dorm prost şi alcoolicii şi bolnavii de apnee nocturnă, o afecţiune a aparatului respirator caracterizată prin întreruperea repetată a respiraţiei în timpul somnului. "Din păcate, am concluzionat că indiferent de cât de scurt este somnul, chiar şi o mică întrerupere a acestuia duce la înrăutăţirea stării memoriei", au completat cercetătorii. Nu s-a demonstrat faptul că tulburările de somn ar provoca aceste boli, în schimb.

"În timpul zilei noi acumulăm amintiri. La un moment dat trebuie să le şi sortăm, iar pe unele dintre ele trebuie sa le salvăm într-o memorie permanentă. Acest proces are loc în timpul somnului adânc, deci orice ne afectează somnul va avea un efect direct asupra memoriei", a declarat doctorul Neil Stanley, membru al Societăţii de Cercetare a Somnului din Marea Britanie.

De asemenea aceasta a adăugat că persoanele care suferă de apnee nocturnă au probleme cu "salvarea" acestor amintiri, iar cele care suferă de Alzheimer au deseori tulburări de somn. "Nu ştim dacă degenerarea creierului e responsabilă de somnul prost sau viceversa", a completat britanicul.

"Pentru pacienţii cu tulburări grave de somn şi apnee de somn obstructivă, rezultatele acestui studiu nu reprezintă o surpriză. Aceşti pacienţi nu mai respiră în timpul nopţii în momentul în care căile respiratorii se blochează, iar astfel sunt privaţi de un somn liniştit. Somnul întrerupt duce la oboseală pe timpul zilei şi la pierderi de memorie", a completat doctorul Miranda Watson, directorul de comunicare al Fundaţiei Britanice de Pneumologie.1979320994?profile=original

Citeste mai mult…

Exista o vorbă foarte înţeleaptă, pe care milioane de oameni din întreaga lume par să ignore cu desăvârşire: "Nu trebuie să trăim ca să mâncăm, ci trebuie să mâncăm ca să trăim".

Ne întrebăm de ce cancerul a lovit şi a băgat în mormânt milioane de oameni în ultimii ani, de ce obezitatea transformă în monştri oameni normali, de ce alimentele pe care le cumpărăm nu mai au gust şi de ce totul pare să facă parte dintr-un plan bine pus la punct menit să "plastifieze" tot ce era natural.

Iată ce conţin alimentele de bază pe care le mâncăm şi pe care le considerăm "sănătoase" - americanul Cary McNeal a scris o carte în care sunt dezvăluite ingrediente "bombă" care sunt utilizate în mâncărurile cumpărate de milioane de oameni.

Fructe
Potrivit unui studiu, 90% dintre piersicile, merele, nectarinele sau căpşunile testate conţineau pesticide, chiar şi după spălarea sau îndepărtarea cojii.

Carnea de pui
70% dintre puii crescuţi pentru consumul uman din Statele Unite conţin un aditiv alimentar aprobat de FDA – (Food and Drug Administration, Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor) pe bază de arsenic. Acesta este adăugat ca un antibiotic în alimentaţia păsărilor. În plus, găinaţul acestora (care conţine, de asemenea, arsenic) este folosit ca îngrăşământ pe terenurile pe care se cultiva hrana pentru respectivele păsări.

Pâine
Ştiai că pâinea pufoasă, care se topeşte parcă atunci când o bagi în gură, este aşa pentru ca unii producători folosesc sulfat de amoniu (E517) care face drojdia sa crească? Ca o curiozitate, sulfatul de amoniu mai este folosit la îngrăşăminte, la stingerea incendiilor şi la fabricarea bombelor.

Zahărul alb
Ţi-ai pune o lingură de pudră de oase de vită în cafea? Cu siguranţă nu. Dar de zahăr? Probabil da. Nu uita însă că pentru albirea zahărului atât de popular se folosesc cărbuni din oase de vită. Procesul a fost patentat pentru prima dată în 1812.1979321424?profile=original

Citeste mai mult…

Rosul unghiilor este unul dintre cele mai întâlnite obiceiuri întâlnite în întreaga lume. Aproape fiecare dintre noi am avut la un moment dat acest obicei ”inofensiv”. Dar medicii psihologi avertizează că obiceiul poate avea la bază afecțiuni mentale periculoase.

Acest gest automutilant, potrivit medicilor psihologi stă la baza unei afecțiuni mentale serioase, scrie Daily Mail.

Potrivit medicilor, rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu periculos, creând dependența mai mare decât fumatul. Specialiștii se gândesc chiar să schimbe încadrarea acestuia de la obicei la tulburare obsesiv-compusivă.

Asociația Psihiatrică din SUA va încadra rosul unghiilor în categoria gesturilor automutilante în următorul număr al Manualului de Diagnostic al Bolilor Mintale.

De asemenea, acest obicei este asemnănat cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun specialiștii.

”Asemenea pacienților care se trag de păr sau își cauzează răni pe piele, gesturi automutilante, cei care își rod unghiile vor ajunge să fie încadrați în aceeași categorie cu persoanele suferinde de instabilitate mintală!”, a declarat medicul Carol Mathews, medic psihiatru la Universitatea din California.

Rosul unghiilor devine foarte periculos în momentul în care pacienții își provoacă durere, neputâns să își mai folosească mâinile deoarece rănile duc la infecții.

Un pericol al rosul unghiilor îl reprezintă și microbii răspândiți din acestea pe buze sau în gură.1979320976?profile=original

Citeste mai mult…

Toamna

Toamna cea de roade plina
A copt fructele-n gradina
Mere rumene frumoase,
Pere galbene zemoase
Struguri aurii in vii
Prune mari si brumarii
In camara le vom pune
Ca la iarna tare-s bune.

1979321748?profile=original

Citeste mai mult…

Stiati ca sunt mai multe tipuri de iubitori de soare pe lumea asta? Unii il iubesc pentru ca se pot bucura de el la plaja, altii insa il studiaza indeaproape si descopera de la o zi la alta lucruri uimitoare despre steaua care ne tine in viata.
Exista insa mai multe tipuri de stele in acest univers, cum ar fi stelele de tip O, de 15 ori mai mari decat soarele nostru si mult mai puternice. De fapt, sunt atat de puternice, incat lumina lor este orbitoare, de un milion de ori peste soarele nostru iar temperatura la suprafata acestor stele este de 30.000 de grade celsius. Nu, nu exista lotiunea de plaja pentru asa temperaturi.
Telescopul ESO VLT din Chile a reusit sa surprinda un moment exceptional petrecut in univers. Clipa in care o stea de topul O se comporta ca un vampir fata de o alta stea de acelasi tip.

"Un astfel de tip de stea este un monstru.", este descrierea simpla facuta de Hugues Sana de la Universitatea din Amsterdam.

1979320580?profile=original

Citeste mai mult…

Sa vanam lumina lunii -Adrian Paunescu

Doamnă a deşertăciunii
care n-ai să pleci-napoi
să vânăm lumina lunii
cu-ntunericul din noi.

Să vânăm plângând la noapte
lacrimi mari din ochii goi
să vânăm lunare şoapte
cu-ntunericul din noi.

Să vânăm vânatul dulce
care eşti şi care sunt
şi tot fuge pe pământ
şi-ar veni şi iar s-ar smulge.

Doamnă, ce ne-arată luna?
Vânător - vânat sunt una.

Citeste mai mult…

În 1961, în localitatea Tărtăria din judeţul Alba, arheologul român Nicolae Vlasa făcea o descoperire epocală, recunoscută de străini, dar negată de unii istorici din România. E vorba de trei plăcuţe de lut ars, inscripţionate cu o scriere pictografică asemănătoare cu cea sumeriană, dar mult mai veche. În 2003, la iniţiativa lui Napoleon Savescu, fondator şi preşedinte al "Dacia Revival International Society of New York", a fost ridicat la Tărtăria un monument închinat primului mesaj scris din istoria omenirii.

Celebrele inscripţii de la Djemer-Nasr, Kis şi Uruk, de la Sumer, care-i determinaseră pe istorici să considere scrierea sumeriană drept cea mai veche de pe pământ, erau datate pe la 3300 i.H. Plăcuţele de lut ars descoperite de Nicolae Vlasa la Tartaria, au fost datate, la rândul lor, prin metoda cercetării cu carbon radioactiv, la o vechime de aproximativ 7000 de ani, deci cu peste un mileniu mai “bătrâne” decât cele de la Sumer.
Unii dintre istoricii români s-au aratat destul de sceptici în faţa acestei descoperiri, avansând teoria puerilă că plăcuţele au fost aduse în traistă de un negustor din Sumer! Alţii, mai serioşi, au tratat descoperirea cu toată responsabilitatea şi au ajuns la o concluzie stupefiantă: sumerienii au ajuns în Mesopotamia, migrând de pe teritoriul vechii Dacii şi ducând cu ei o scriere deja cunoscută. Iar cercetatoarea Maria Gimbutas din Statele Unite ale Americii consideră că spaţiul carpato-danubiano-balcano-pontic este leagănul culturii europene.

1979319121?profile=original

Recent am fost in zona localitatii Tartaria -Alba sa observ de unde s-au scos aceste placute.Mai jos am sa mai postez imagini cu fragm. din vase care erau imprastiate pe camp.Am ramas stupefiata ca nu se pune in valoare istoria tarii noastre!!!

1979321282?profile=RESIZE_1024x1024

Citeste mai mult…

Legenda ghiocelului

Conform unei legende crestine ghioceii au aparut in momentul in care Adam si Eva au fost alungati din Rai. Ajunsi pe Pamant si nemaivazand asemenea viscol si ninsoare, au incercat sa caute calea de intoarcere in Rai, dar nu au mai gasit-o. Un inger a transformat fulgii de zapada in flori de ghiocei pe care i-a daruit acestora drept simbol al sperantei si al posibilitatii izbavirii de pacat.

Intr-una din legendele despre ghiocel, se spune ca atunci cand Dumnezeu i-a alungat din rai pe Adam si Eva, pe pamant era iarna si totul era acoperit de zapada. Eva era copletita de frig si a inceput sa planga, amintindu-si cu regret de gradinile Raiului. Pentru a o consola, Dumnezeu a transformat cativa fulgi de zapada in flori de ghiocei. Potrivit acestui mit, ghioceii sunt cele dintai flori aparute pe pamant si sunt un simbol al sperantei.

O alta varianta a acestei legende spune ca: „Dupa ce Dumnezau ii alunga din Rai pe Adam si Eva, acestia privira imprejur si era tare urat. Erau numai nori, zapada si ceata si era frig de-ti ingheta inima. Eva incepu sa planga. Dar Martisor, zbura cativa fulgi de nea direct in mana plina de lacrimi a Evei. Si cum de cadea un fulg pe o lacrima, de indata se si prefacea in ghiocel! Pana se facu un buchet mare si frumos! Iar Eva incepu a rade pentru ca era un semn de la Dumnezau care-i spunea ca venea primavara.1979318137?profile=original

Citeste mai mult…

Cazuti in cap

Lumea poate fi luata ca atare

Din ce unghiuri crezi ca iti convine;

Nu-s cazut in cap ,doar ti se pare :

Tu te uiti de jos in sus la mine...

Din pacate,vezi la varful tarii

Oameni ce spun ca le stiu pe toate,

Dar ne-au dus la culmea disperarii....

Aia sunt cazuti in cap, mai frate !!!1979318149?profile=originalGrin.gif

Citeste mai mult…

1979318930?profile=original

A fost odata o fata de imparat, care era tare mandra si plina de sine. Cat era ziua de lunga, nu se ocupa decat de ea insasi si uita sa mai priveasca in jurul sau.
Intr-o zi, o raza de soare i-a atins parul si inima si a induiosat-o, facand-o sa observe gingasia unui ghiocel ce abia se nastea. Pentru ca pana atunci nu mai observase asa ceva, nu stia ce fel de fiinta avea in fata si ramase foarte incurcata inaintea clopotelului alb.

1979319135?profile=RESIZE_1024x1024

Simtindu-se studiat, ghiocelul se misca usor si isi desfacu capsorul in trei petale albe, care incepura sa raspandeasca in jur un parfum proaspat si tineresc. Fata constata ca nici unul din parfumurile pe care le cunostea nu avea suavitatea si discretia acestuia. Micutul se mai misca putin si o invalui pe printesa intr-o mireasma placut mirositoare care ii atinse narile, plamanii si ii mangaie inima. Si din acea clipa, ea incepu sa urmareasca ghiocelul, pana intr-o buna zi cand observa ca el se usuca si se face tot mai mic, apoi se scutura de tot. Fetei ii paru foarte rau ca-l pierduse, mai ales ca, pana la el, nu mai daduse importanta nici unei alte fiinte din preajma sa.

1979320986?profile=original

Intamplarea nu o uita si se hotari sa fie mai atenta. Astfel ea incepu sa simta si alte parfumuri, pe care nu le sezizase pana atunci. Rand pe rand, cerceta mirosul delicat si al altor flori de primavara - zambila, narcisa, toporasul, vioreaua, violeta si constata ca le devenise prietena, caci,ori de cate ori se afla in preajma lor, ele isi miscau capetele impodobite si o atrageau cu parfumul lor.

1979320998?profile=original

Baga de seama ca, in lumea florilor parfumul exprima dorinta lor de a fi observate si iubite. El este darul de iubire pe care florile ni-l ofera cu generozitate, impreuna cu alte daruri minunate: culoarea, prospetimea, puritatea si frumusetea. Acesta a fost adevarul la care a ajuns, in final, si fata de imparat, care se hotari din acel moment sa fie mai atenta la ceea ce se afla in jurul sau. Ea incepu sa observe ca era inconjurata de multa iubire si frumusete, pe care nu le descoperise din cauza mandriei si egoismului sau. De atunci – se spune - ca fata de imparat, de cate ori zareste o planta inflorita se opreste si in taina ii sopteste:
Gingasa floare, cu parfumul fin
De tine ma apropii, ca sa te alint.
Un zambet cald este mirosul tau
O boare imbalsamata este sufletul tau.
Sa ne unim in suflet si-n alint,
Gingasa floare, cu parfumul fin !
Planta care o aude, in taina ii raspunde, invaluind-o cu iubire vegetala.

1979321155?profile=original

Citeste mai mult…

1Aprilie-Ziua Pacalelilor

Supranumita si Ziua Pacalelilor, 1 aprilie este alaturi de 1 iunie si una dintre zilele preferate ale copiilor, care incearca in fiecare an sa isi pacaleasca parintii si profesorii. Pentru cei cu simtul umorului dezvoltat si cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distractie. Pentru cei cu multi "dusmani" sau prieteni glumeti, s-ar putea sa fie mai degraba o zi in care sa nu isi doreasca sa iasa din casa. Dupa cum spunea Mark Twain, "ziua de 1 aprilie este ziua in care ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului".

Superstitii de 1 aprilie
Traditia spune ca pacalelile trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste. De asemenea, casatoria nu este recomandata de 1 aprilie: se spune ca barbatul care se insoara de 1 aprilie va fi sub papuc toata viata.

1 aprilie - Pacaleala internationala
Ziua de 1 aprilie este recunoscuta ca fiind Ziua Pacalelilor in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, , Norvegia, Germania si Franta. In Franta cel care cade victima unei pacaleli este numit "poisson d?Avril" (peste de aprilie), in Anglia este numit "noddy", iar in Scotia acestuia i se spune "April qowk" sau "April cuckoo"(cuc de aprilie).

Se pare ca Ziua Pacalelilor este sarbatorita chiar si in unele tari din America Latina, cum ar fi Peru si Columbia. Diferenta este ca in aceste tari sarbatoarea are loc pe data de 28 Decembrie si poate numele de "Dia de los inocentes" (ziua celor naivi). Chiar daca numele si data difera, farsele care se fac sunt aceleasi.

Citeste mai mult…

Suflet de copil

Un copil de 10 ani stătea în faţa unei vitrine a unui magazin de pantofi pe stradă, desculţ, privind prin fereastră şi tremurând de frig. O doamnă se apropie de copil şi îi spuse:
- Micuţul meu prieten, la ce te uiţi cu atâta interes prin fereastra asta?
- Îi ceream lui Dumnezeu să-mi dea o pereche de pantofi, a răspuns copilul.
Doamna l-a luat de mână şi au intrat în magazin. Ceru vânzătorului o jumătate de duzină de şosete pentru copil. Întrebă dacă i-ar putea da un vas cu apă şi un prosop. Vânzătorul îi aduse ceea ce i-a cerut. Ea luă copilul în spatele magazinului, îi spălă picioarele şi i le-a şters. Atunci vânzătorul sosi cu sosetele. Doamna îi puse o pereche copilului şi îi cumpără o pereche de pantofi. Restul de şosete i le dădu copilului. L-a mângâiat pe cap şi i-a zis:
- Nu e nicio îndoială că acum te simţi mai bine micuţule!
Când ea se întoarse ca să plece, copilul o prinse de mână şi, privind-o cu lacrimi în ochi, o întrebă:
- Dumneavoastră sunteţi soţia lui Dumnezeu?

Cu trecerea anilor ne pierdem inocenţa, care nu este altceva decât înţelepciunea pe care ne-a dat-o în dar Dumnezeu. Dacă privim viaţa cu ochi de copil, s-ar putea să înţelegem mai bine acest joc de a trăi şi a evolua.1979318829?profile=original

Citeste mai mult…

1979319008?profile=original1979319410?profile=original

A revenit frumoasa primavara;
Copacii parca-s ninsi de-atâta floare;
Dorinti copilaresti, renascatoare,
Fac inimile noastre sa tresara ....

Iubire e în razele de soare,
Si farmec în a codrului fanfara,
Si visuri dulci în linistea de sara:
În cer si pe pamânt e sarbatoare.

Ascult, privesc, respir cu lacomie,
Caci toata frumusetea asta-mi pare
Ca niciodata n-are sa mai fie!

Si-s fericit c-am fost o clipa-n stare
Sa simt, în marea lumii simfonie,
A gândurilor mele întrupare.

Citeste mai mult…

Prietenia

Nu pot sa-mi imaginez viata fara prieteni. Ei sunt una dintre cele mai importante aspecte ale vietii. Avem nevoie de ei ca sa le impartasim atat bucuriile cat si supararile noastre. Este bine sa stim lucrul acesta si sa invatam din timp sa ii apreciem si sa-i tinem aproape de noi.

Pentru mine, prietena mea cea mai bun inseamna foarte mult. De fiecare data cand am avut nevoie de ea mi-a fost alaturi. Ea este o persoana sincera care nu ar putea sa ma minta niciodata indiferent de situatie. Mi-a dovedit de nenumarate ori ca nu este o prietena  falsa si a reusit sa-mi castige toata increderea. Am invatat sa ne distram, sa invatam una de la cealalta, sa ne plangem una   alteia atunci cand ne este greu si cel mai important lucru sa ne respectam.

De cand suntem prietene am inteles ca fara respect si fara ingaduinta nu poti avea un prieten adevarat. Imi doresc foarte mult ca prietenia noastra sa dureze o viata.Multumesc mult....Ingeras

Citeste mai mult…

Flori cu aspect regal:Irisii

Irisii au avut roluri importante ca simboluri de-a lungul vremii atat in religie cat si in istorie, simbolizand credinta, intelepciunea si destinul. In mitologia greaca Iris era mesagera zeilor, cand pasea pe pamant in urma ei cresteau flori. “Iris” in limba greaca semnifica curcubeu si privind la paleta larga pe care o acopera florile nici nu e de mirare! In Franta a constituit simbolul regalitatii ( probabil la mare lupta cu crinii!), iar in Japonia este simbol national alaturi de crizantema.1979317246?profile=original1979319291?profile=original1979321214?profile=original1979321190?profile=original

Citeste mai mult…
-->