Dorina Pop – Crimă pasională (proză)

 

Dorina Pop, România, Panorama Literară, Octombrie 2023

6 Proză

Crimă pasională

 Doar pe scări se poate urca în spitalul din oraș. Liftul, blocat de un tragic accident, e înconjurat de oamenii legii. La o anumită distanță, impusă, pe holurile spitalului băgătorii de seamă prezenți la momentul descoperirii odioasei crime vociferează:

– Cică ea ar mai avea doi copilași acasă, afirmă o voce în șoaptă.

– Și cel care urma să vină e al amantului, articulează o bătrânică ideea.

– Da, de unde știți dumneavoastră?

– Pâi, cică pe pereții interiori ai ascensorului e scris cu sânge: „Al meu.”

– Păcătosul! De ce a omorât-o?

Un bărbat puțin cam răvășit mai mult aleargă decât pășește spre oamenii de ordine. Este oprit, legitimat și i se arată niște imagini pe un smartphone.

– După reacție, se pare că-i soțul, se completează reciproc, mai mult în cor, vreo trei băgători de seamă.

Din păcate însă, pentru spectatorii nedoriți imaginile live se apropie de sfârșit, căci un polițist se apropie de ei și îi invită respectuos să părăsească incinta.

 Ce se întâmplase de fapt? Ziarul local, peste două zile dezvăluie misterul, chiar dacă ancheta încă nu-i finalizată. N-aș putea reproduce cuvânt cu cuvânt ce s-a scris în gazetă, însă mesajul este tulburător.

Soțul, plecat la muncă în străinătate de vreo 8 luni, sosește cu două zile în urmă și-și găsește soția cu „burta la gură” și mai rău, copiii îi spuneau amantului „tată”, deci cei doi adulți amorezați locuiau împreună. Ea venise la spital singură, motivând dureri abdominale, probabil dorind să scape de cei doi. Din păcate pentru ea, nu a fost internată, primind doar tratament la domiciliu. Amantul o urmărise.  Mister. Durere. Și doi copilași nevoiți să crească fără mamă și chiar fără tată, căci soțul defunctei este reținut pentru mai multe cercetări.

©Dorina Pop

 

Voturi 3
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • aş avea câteva întrebări pe care le-aș putea pune autorului:

    • peovestea e inspirată dintr-un caz real cunoscut?
    • ce mesaj şi cui aţi dorit să tranmiteţi mesajul din povestire?
    • dacă e ficţiune, s-ar fi putut evita finalul cu crimă?

    Aţi creat o atmosferă de mister și tensiune, care se menține până la sfârșit. De asemenea, povestea este realistă și credibilă.

    Puncte slabe: Povestea este oarecum previzibilă. Cititorul își dă seama destul de repede cine este criminalul.

    Concluzie: "Crimă pasională" este o poveste bine scrisă și captivantă, care explorează tema iubirii și a geloziei.

    • Proza mea, dragă Matei, e o simplă ficțiune. Probabil am vizionat prea multe seriale on line. Când scriu, nu am un public țintă, pentru care vreau să transmit un mesaj. Scriu de plăcere și cu dorința e a ieși ceva palpitant. Normal că nu sunt pentru violență, dar se întâmplă în jurul nostru, mult prea mult decât ne dorim. Ideea ar fi: „Așa nu!”

      Cât despre așa zisul criminal, nu cred că am menționat cu subiect și predicat cine este. Sunt două variante, nu doar una. Misterul se va elucida doar după ce se va efectua proba de sânge după ceea ce s-a scris în lift. Atenție, soțul nu și-a prezentat alibiul.

      Îți mulțumesc pentru întrebări, Matei. Sper ca răspunsurile mele să fie pe dorința ta. Pupici.

  • Textul este bine scris și captivant. Aţi creat o atmosferă de suspans și mister, care stârnește interesul cititorului. De asemenea, ne oferiţi o descriere detaliată a scenei crimei, care ajută la înțelegerea motivului pentru care a fost comisă crima.

    Povestea se încheie cu o notă de tristețe și regret, care este amplificată de întrebările fără răspuns care rămân.

    Felicitări pentzru noua povestire... 41.gif

    • Vă mulțumesc, domnule Muntean.

    • Apropo, azi nu am continuat în stilul deja obişnuit cu variante de continuare, m-am preocupat de viitorul proiect despre care vorbeam, îl voi aplica pentru anul 2024. Zuilel următoare voi reveni la vechile obiceiuri adoptate...

      • Referitor la viitorul proiect, în ceea ce mă privește, aș dori ca timpul pentru replică să nu fie mai mic de 48 de ore.

        Nu trebuie să vă scuzați pentru faptul că n-ați mai continuat joaca cu narațiunea. Eu am luat-o ca o provocare benefică atât pentru text, cât și pentru cititori. Pentru dumneavoastră e ca un amuzament, ca un exercițiu creativ benefic, Vă îmbrățișez, cu drag.

  • Acest răspuns a fost șters.
    • Îți mulțumesc pentru popas, dragă Aurelia.

Acest răspuns a fost șters.

navigare

Blog Topics by Tags

Monthly Archives

Topics by Tags

Monthly Archives

-->