sursa: efemeride.ro (Tiberiu)
Înţelepciunea tuturor vremurilor a înţeles că timpul nu este altceva decât unitatea de măsură a gândului când devine realitate.
Oamenii de ştiinţă definesc timpul că o convenţie care măsoară schimbările de poziţie ale obiectelor în spaţiu, şi evoluţia fiinţelor de la naştere spre moarte. Înainte de a precipita ordinea din haos, nu existau obiecte în spaţiu şi nici fiinţe în evoluţie. La început a fost nimicul pe care l-a modelat prin mintea şi acţiunile sale Marele Creator. O spune şi Biblia... Soarele şi luna apar după creerea luminatorilor.
Deci, pentru cei care apuca drumul vertical al gnozei, universul primordial este cel mental, din care se precipită dimensiunile materiale. Pentru înţelepţii Kabbalei, cu mult înaintea naşterii Timpului, Dumnezeu a reflecat asupra sa, şi-a imaginat fiinţe asemănătoare cu El, libere, creatoare, iubitoare, înţelepte şi dinamice, demne să devină şi să realizeze alături de el Marea Operă de a modela nimicul şi de-al transforma în Tot.
Apoi El a realizat că trebuie să existe un timp care să permită această evoluţie fantastică de la gând la materie. Pentru iniţiaţii tuturor timpurilor, universul este integralist şi aflat în permanenţă dinamică. Mineralul tinde către vegetal, vegetalul către animal, animalul, către uman, umanul către divin, iar divinul către Sursă.
În ciuda ştiinţelor materialiste, căutătorul sensurilor profunde ale existenţei înţelege că Sursă a înzestrat Creaţia cu conştiinţă, voinţă şi libertate, astfel încât ce creează mintea să devină materie, sau altfel spus: mai întâi există planul, apoi construcţia! Platon spunea despre idei că sunt esenţa lucrurilor, iar Mintea Marelui Creator a însămânţat întreaga sa Opera cu idei generatoare de realităţi pe diferite planuri. Pânza pe care Dumnezeu îşi pictează Creaţia este Energia Primordială, pe care minţile celor creaţi după „Chipul şi Asemănarea Sa” o modelează în funcţie de vibraţiile la care au ajuns în căutarea Sursei.
Astfel, Arhanghelii lucrează în Lumină Pură, Îngerii cu energie fină, zeii cu energie spirituală, iar omul cu energie densă. Întreaga antichitate se supunea percepţiei lumii în cheia minte-inaintea-materiei. Astfel, când ei priveau o masă cu delicatese, nu percepeau direct imaginea lor ci înţelegeau principiile care s-au angrenat de la bobul de grâu care se naşte în miezul pământului, ca să irumpă când soarele şi-a încheiat lucrarea asupra sa în spicul galben, pe care mâna gazdei l-a tăiat transformându-l în pâinea care va hrăni omul, care are nevoie de energie densă, căci doar zeii se pot hrăni din idei, pe când cei aflaţi în dimensiunea materială sunt damnaţi să transforme energiile subtile în realităţi ale materiei în care spiritele lor sunt încarcerate, prin pierderea calităţii divine! Iată, doar un exemplu de percepţie, atât de drag esoteristilor! Pentru a ne lămuri şi mai bine, iată cum raportau anticii microcosmosul (omul) la macrocosmos (universul):
„Tot ce este în cer este şi în afara lui, ca şi tot ce este pe pământ este echivalent cu ce se afla în afara sa, precum corpul este format din organe aşa şi universul este zămislit din planete...” (bucată de text găsită pe plăcuţe de lut în Memphis).
Şi tot aşa: ramele aveau forma intestinelor, plămânii aveau formă de pasăre, cu alte cuvinte absolut totul în legătură cu interiorul nostru avea un corespondent în afară. Pentru ei Soarele era Principiul activ, dinamic, iar Luna, luminătorul nopţii era responsabilă cu starea pasivă, vegetativa, potenţială. Astăzi, ştim că omul respira de 25 920 de ori într-o zi, ceea ce corespunde anului Platonician, exact cât îi trebuie soarelui să guverneze toate casele astrologice, iar media de vârsta a presoanei de 72 de ani are exact acelaşi număr de zile. Pare surprinzător, nu?
Răspunsuri
Puterea gandurilor (I)
Puterea gandurilor (II)
Cine a citit articolul anterior s-a intrebat poate, asa cum m-am intrebat si eu cand am aflat aceste informatii, cum este posibil ca un gand imaterial sa afecteze o realitate materiala fara interventia directa a celui care l-a gandit. Acolo am vorbit de aspectul practic, acum voi vorbi si de cel teoretic. Ca sa il puteti intelege pe acesta, recomand sa cititi inainte si prima parte.
Cel mai clar ne explica dr. Dumitru Constantin Dulcan: "Gandul este un camp de energie purtator de informatie si aflat in miscare. Cand mintea rationeaza, emite automat si un gand (care poarta si marca sentimentelor si a intentiilor individului) care, fiind o forma de energie, se propaga sub forma de unde dincolo de creierul nostru, in univers. Putem spune astfel ca universul asculta si inregistreaza gandurile noastre."
Tot dansul continua:" Lumea este asa cum o gandim noi. Orice gand, orice sentiment, are mai multe efecte: unul este efectul de unda, de propagare in spatiu, altul este efectul biochimic asupra organismului uman si al treilea este impactul asupra materiei". Pe primul l-a explicat deja mai sus; al doilea se refera la faptul ca gandul, in functie de natura sa, pozitiva sau negativa, are efect direct asupra starii de sanatate, fiind benefic sau daunator sanatatii individului si a celor din jurul sau. Deci ne putem imbolnavi datorita gandurilor negative, stresului, emotiilor negative sau dimpotriva, ne putem vindeca prin gandire, emitand ganduri pozitive.
Al treilea efect se refera la faptul ca gandul este creator de forme, este capabil sa ordoneze materia.Gandul este un camp de energie am spus si la acest nivel el actioneaza, si se "condenseaza" in formele pe care le gandim. Stim deja de la fizica cuantica ca materia este energie condensata in diferite forme.
Care este legatura care uneste toate aceste piese ale puzzle-ului? Cum poate gandul sa actioneze atat asupra situatiilor exterioare, uneori chiar viitoare, asupra corpului uman cat si asupra materiei? Raspunsul este subconstientul!El este legatura noastra cu constiinta universala, cu timpul si spatiul dar si cu corpul propriu. El este sediul intuitiei. Despre rolul subconstientului uman ne vorbeste dr. Joseph Murphy intr-o alta carte best-seller "Puterea extraordinara a subconstientului tau".
Cum comunicati cu subconstientul? Folosind sugestiile, emotiile, imaginile mentale emise clar, concis, pe care le repetati mereu, cu perseverenta ca pe o poezie. Procesul se cheama autosugestie si am vorbit despre asta aici si aici.
Am spus ca toate gandurile penetreaza in subconstient si, odata ce o idee a fost acceptata de acesta, el incepe practic imediat sa actioneze pentru ca ideea sa devina realitate. Prin urmare fortele latente din subconstient pot fi puse in miscare atat de un gand malefic cat si de unul benefic. Gandind negativ, cu ura si resentimente, va puteti cauza singuri multe necazuri si suferinte, nefericire si chiar esecul oricarei actiuni. Da, degeaba actionati daca va ganditi ca probabil nu o sa reusiti, ca doar incercati sa vedeti ce iese, ca e prea greu sau nu sunteti in stare- veti da gres cu siguranta. Subconstientul nu stie de gluma, si nu face diferenta intre temerile voastre si fapte certe, pt el toate sugestiile, de orice fel sunt "ordine care se executa si nu se discuta"!
Odata ce a acceptat comanda, subconstientul poate face diferite asociatii de idei, se foloseste de orice cunostiinta pe care ati acumulat-o in decursul vietii si are capacitatea de a mobiliza toate fortele naturii pentru a face ideea sa devina realitate. Cum face asta? Acesta este un alt mare Adevar uitat:Subconstientul vostru este in permanenta legatura cu Inteligenta suprema, cu Constiinta Divina. De acolo isi obtine el resursele pe care nu le poate regasi in mintea sau trupul vostru, afla evenimente viitoare,dar si transmite solicitari, modifica legaturi energetice, totul in vederea realizarii gandurilor voastre.
Subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme cu care va confruntati de-a lungul vietii. Cereti-i si va veni cu un raspuns mai devreme sau mai tarziu. El va vorbeste prin intermediul intuitiilor, al impulsurilor si al presentimentelor, al viselor. Multi mari inventatori si artisti spun ca le-a venit inspiratia in vis sau dupa ce au renuntat sa se mai concentreze asupra problemei; atunci a putut subconstientul sa isi faca auzita vocea... Aveti deci incredere in uriasa putere a subconstientului de a va inspira, revitaliza si imbogati! El are puterea sa influenteze destinul in cel mai concret sens cu putinta! Depinde de voi daca in bine sau rau. Tineti minte ca toate experientele pe care le aveti, toate actiunile si evenimentele sunt in totalitate reflexii si reactii ale propriului vostru mod de a gandi. Tot ceea ce imprimati in subconstient se va exprima pe ecranul realitatii exterioare sub forma de conditionari, imprejurari sau experiente.
Un singur lucru vreau sa mai mentionez: nu toti reactionam la fel la o sugestie data; reactiile difera in functie de mai multi factori- experienta si gradul de evolutie, dar mai ales increderea de sine. Important este sa acceptati intai in mod constient ideea respectiva, caci nici o sugestie nu poate cobora in subconstient daca nu are OK-ul ratiunii. Ea este filtrul de selectie. Daca va cramponati in prejudecati si veti permite gandurilor sa se opreasca asupra obstacolelor si asupra dificultatilor ce pot aparea pe drum, atunci subconstientul va fi blocat, neputand sa actioneze spre binele vostru. Ganditi-va la ce vreti sa obtineti, nu la ce poate sa mearga prost, aveti incredere in voi si in resursele infinite ale mintii voastre si lasati lucrurile sa mearga de la sine.
Pe de alta parte, efortul exagerat si impunerea cu forta a unei sugestii nu va functiona. Evitati conflictele intre subconstient si constient. Gasiti o modalitate de a va relaxa, si apoi cadeti de acord asupra ideii respective. Lucrurile de intampla abia atunci cand mintea este la unison, lucrand ca un tot unitar, fara dezacorduri si conflicte.
A, si inca o chestie: sugestiile venite de la altii, pozitive sau negative, nu au nici o influenta asupra subconstientului vostru, nu va pot face rau. Doar gandurile proprii va pot afecta subconstientul. Deci respingeti cu tarie orice idee venita din exterior ce nu va face bine; doar daca ajungeti sa o credeti constient va poate face cu adevarat rau!
Puterea gandurilor (III)
Nu suntem indivizi izolati, ci suntem un tot unitar, legati mental si spiritual intre noi. Asa ca nu mai dati vina pe liderii politici, pe corporatiile transnationale, pe "altii"! Noi suntem "altii", e responsabilitatea noastra sa actionam impreuna, ca grup, sa schimbam situatia. Nu va mai izolati de semenii vostri, nu mai puneti accentul pe independenta si individualitate, acceptati interdependenta noastra si puneti accentul pe unitate!
Si mai ales, fiti perfect constienti de faptul ca orice gand negativ, orice sentiment de teama, de ura, frustrare etc., se proiecteaza in afara voastra, direct in constiinta colectiva! Orice ganditi/simtiti rau va face voua rau, dar mai mult, le faceti tuturor rau, lumii intregi. Si reciproca e valabila, si pe voi va afecteaza suferinta si rautatea aruncate in mintea colectiva de altii! De aceea se spune ca lumea este asa cum o ganditi! Deci ganditi de bine, de dragul nostru, al vostru, al tuturor !