OGLINDA LUI GANDHI
Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:
Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fete amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;
viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit.
Răspunsuri
Citate Ghandi
Intodeauna tinteste catre o armonie a gandului, cuvintelor si faptelor. Intodeauna tinteste catre purificarea gandurilor si totul va fi bine.
Nu merita sa fi liber daca nu esti liber sa faci greseli.
Fericirea e atunci cand ceea ce crezi, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie.
Trebuie sa nu te grabesti sa-ti formezi convingeri, dar odata formate, ele trebuie aparate si in cele mai improbabile situatii.
Puterea nu se atrage prin capacitatea fizica. Ea vine din vointa nemasurata.
Cei slabi nu pot ierta niciodata. Iertarea este atributul celor puternici.
Radacinile vointei sunt: bogatie fara munca, placere fara constiinta, cunoastere fara caracter, comert fara moralitate, veneratie fara sacrificiu, politica fara principii.
Uraste pacatul, iubeste pacatosul.
Cand cad prada disperarii, imi aduc aminte ca pe tot parcursul istoriei, caile dreptatii si dragostei au castigat pana in final. Au existat tirani si criminali, iar pentru un timp au parut invincibili, dar in final au cazut. Ganditi-va: intodeauna a fost asa.
sursa: www.citateistete.ro
Cred ca principiul lui Gandhi e similar sau seamana foarte mult cu una din cele mai importante principii biblice si anume cel in care se spune ca (...Dumnezeu a facut ...toate vietuitoarele si toate lucrurile ... dupa specia lor.)sta scris in Biblie ca la pus in practica acest principiu vital in 3 din cele 6 zile ale Facerii Lumii.Gandhi deci ,a fost un om intelept care a inteles bine un principiu universal valabil ,inca de la Facerea Lumii!
Si vis amari ama!
Cât ar fi de înţelepte scrierile lui G, să nu uităm că el este unul dintre cei care a forţat pătrunderea preceptelor misionarilor şi astfel s-a ajuns la excese şi chiar la distrugeri de monumente milenare.
Perfect adevărat şi frumos spus! Felicitări, dragă Vali!
O prezentare minunată a uneia din cele 7 legi ale firii, numită ”legea cauzei și a efectului”, pe care, India le cunoaște de mii de ani! la fel este si vechea poveste cu ecoul, ce-ți înnapopiază ce dai,a binelui creștinesc, ce spunecă vei culege ce ai semănat.
E minunat când ceva din înțelepciunea primordială poate fi exprimat astfel încât să atragă, să bucure, să mângâie sufletele ce ”au urechi să audă”...
Și te felicit că ai simțit frumusețea poveștii, că ai postat și că ai un suflet așa deosebit!
Cu respect...
Frumos, felicitări !