Rubinul este extrem de rar si este una dintre cele mai valoroase pietre pretioase din natura. Rubinul ofera varietati de culoare de la rosu-maroniu la rosu asemanator cu zmeura coapta. Are o duritate excelenta si o stralucire irezistibila. Culoarea rubinului este insotita de fluorescenta marcanta, stimulata de lumina naturala si artificiala.
Culoarea rosu-aprins este cel mai important atribut al rubinului, in timp ce transparenta este secundara. Este aproape imposibil sa gaseasca un rubin fin, de calitate mai mare de 3 carate in marime, prin urmare, incluziunile minore sunt considerate acceptabile si, cel mai rubin pentru crearea de bijuterii este pietra sub 3 carate. De fapt, intr-un rubin incluziunile sunt ca amprentele digitale, ele dovedesc autenticitatea si dezvaluie frumuseţea si individualitate din fiecare piatra.
Surse de rubin
In mod traditional, India a fost considerata a fi sursa tuturor rubinelor, asa cum arata o coplesitoare colectie de literatura mai veche de 2000 ani. Insa rubinele de cea mai buna calitate, cele mai transparente, cu cea mai buna culoare sunt de obicei din Birmania. Acestea sunt de fapt considerate la fel de valoroase ca si diamantele sau chiar mai mult. De fapt rubinul este foarte strans legat de safir, ambele fiind parte a familiei corindon. Rubinul si safirul sunt facute de aceeasi minerale, dar au culori diferite. Rubinul este putin mai moale decat safirul.
Proprietatile de vindecare ale rubinelor
S-a spus de-a lungul timpului ca rubinele si bijuteriile cu rubine ar avea mai multe efecte pozitive si proprietati mistice. Rubinul este asociat cu Soarele si s-a presupus ca ajuta la pastrarea sanatatii mentale si fizice. In evul mediu rubinele au fost privite ca o piatra de profetie. Ivan cel Cumplit al Rusiei a declarat ca rubinele au fost bune pentru inima, creier si memorie. In secolul al XIII-lea praful de rubin era prescris pentru tratarea problemelor hepatice. In secole XV si XVI se credea ca rubinele combateau otrava. Se credea deasemenea ca restabilesc vitalitatea si tineretea.
Din punct de vedere fizic se crede ca rubinele stimuleaza echilibrul, stimuleaza chakra inimii si incurajeaza pasiune pentru viata, dar nu intr-un mod auto-distructiv. Rubinul ajuta la depasirea epuizarii si calmeaza in caz de hiperactivitate. Deasemenea rubinele detoxifiaza organismul si sangele, trateaza febra si bolile sangelui. Rubinele sunt bune pentru inima si sistemul circulator, stimuleaza activitatea rinichilor, a organelor de reproducere si a splinei.
Răspunsuri