In 27 aprilie 1791 (†1872) s-a nascut Samuel Morse , inventatorul codului Morse. A realizat în anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 şi a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent.
Alfabetul Morse este o metoda de transmitere a informatiei folosind secvente standardizate de semne sau pulsatii scurte si lungi – cunoscute in mod comun ca “puncte” si “linii” – pentru litere, cifre si caracterele speciale specifice oricarui mesaj.Datorita dezvoltarii ulterioare a comunicatiilor si folosind o gama larga de unde electromagnetice folosind metode mai avansate tehnologic, utilizarea alfabetului Morse a devenit in zilele noastre, intr-un fel, desueta si aproape uitata.
Totusi, exista domenii de utilizare, asa cum ar fi navigarea maritima si aeriana, precum si comunicarea radioamatoare (ce foloseste unde electromagnetice continue), in care folosirea inventiei americanului Morse este de neinlocuit. De fapt, codificarea Morse este singura modalitate digitala de modulare si transmitere a informatiei care poate fi folosita eficient si citita usor de catre oameni, fara a necesita existenta unui computer, fapt care permite transmiterea digitala a informatiei pe canale de comunicare destinate transmiterii sunetelor si deci a vocii umane.
Exista un alfabet Morse international, care este compus din sase elemente diferite:
1. semn scurt, denumit punct sau dit (•);
2. semn lung, denumit linie, dash sau dah (–);
3. un spatiu liber intre caractere (intre puncte si linii);
4. spatiu scurt (intre litere);
5. spatiu mediu (intre cuvinte);
6. spatiu lung (intre propozitii).Samuel Morse a fost un pictor recunoscut la vremea sa , al cărui talent de portretist nu mai miră pe nimeni. Chiar în timpul vieţii sale , faima de pictor urma să fie depăşită de aceea de inventator şi de om de ştiinţă. Morse şi-a schimbat domeniul de interes de la pictură la inventică atunci când i-a captat atenţia una dintre descoperirile vremii sale. Joseph Henry tocmai inventase electromagnetul.
Răspunsuri
The Chapel of the Virgin at Subiaco