Acest grup  îşi propune să  evidenţieze  cele mai interesante cărţi,  Puteţi recomanda o carte citită scriind câteva cuvinte despre tema, acesteia.

1984311206?profile=RESIZE_1024x1024

43 Membri
Alăturați-ne!

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentariile sunt închise.

Interviu cu Iancu Stefan, autorul cărții „Aripi în pahar”

De Emanuela Istrate E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine? I.S. Sunt un om destul de simplu, iar uneori simplitatea mea e confundată cu indiferența. Am 21 de ani și nu mi-a zis nimeni că-s prea tânăr pentru scris. Trăiesc viața fără nici un strop de părere de rău.  E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta? I.S. N-a fost chiar o pasiune, a fost un fel de necesitate care a apărut pe parcurs. Totul a început de la…

Citeste mai mult…
4 Răspunsuri

Barbu Cioculescu: „Înaintez vesel către centenar” (interviu)

    Interviu de Luana Stroe A fost o plăcere să discut cu Barbu Cioculescu despre promoții literare și povești din culisele vieții culturale din anii ’40, de la prietenia lui cu cei din așa-numita „generație a războiului”, până la strânsa prietenie dintre Șerban Cioculescu și Vladimir Streinu. Am pornind de la cărțile de memorii scrise de Barbu Cioculescu, așa ca Povestind despre atunci sau Amintirile unui uituc, ajungând să închegăm o discuție cât se poate de liberă și degajată, tema…

Citeste mai mult…
0 Răspunsuri

În loc de rămas bun. Jurnalul unei mame-emigrante: Cireșe amare, de Liliana Nechita

”Cireșe amare”, de Liliana Nechita Editura Humanitas, Ediția a II-a, București, 2019 De Corina Moise Dabija “Viața emigrantului e o moarte lentă pe dinăuntru. Trupul tău poate fi oriunde, în Italia, în cețurile Angliei, pe câmpiile Spaniei, mâinile culeg sau șterg, spatele se încovoaie, dar odată ce ți-ai lăsat sufletul acasă, înăuntru e moarte.” Literatura ultimilor ani ne-a învățat o lecție importantă: cărțile dureroase au impact. Și nu pentru că ne-am alimenta ego-ul cu drame, ci pentru că…

Citeste mai mult…
3 Răspunsuri

Andrei Țurcanu, poetul

Mircea V Ciobanu Andrei Ţurcanu scrie o poezie cerebrală. Nu-i place acest cuvânt (într-o discuţie, acceptase, concesiv, sinonimul „intelectuală”). Oricum, face o poezie elaborată, mizând pe provocarea unor emoţii, nu exprimând emoţii. Adresate unui cititor cult, elevat, versat, poemele sunt şi dens impregnate de livresc.Îmi place acest joc de replici la cunoscutele teme, motive şi personaje (care sunt şi chei pentru decodificarea mesajului, dar şi platoşe pentru protejarea vulnerabilităţii…

Citeste mai mult…
0 Răspunsuri
-->