Prepeliţă umplută
Prepeliţa este o pasăre de dimensiuni modeste, care trăieşte în sălbăticie chiar dacă în ultimii ani creşte din ce în ce mai multă reproducere atât pentru comercializarea cărnii, cât şi pentru ouă care sunt utilizate pe scară largă în bucătărie.Prepelița este un tip de carne foarte digerabil și ușor. Mulți sunt intimidați de tandrețea animalului în sine și refuză să-l mănânce și în acest fel pierd ceva cu adevărat delicios. Dacă preferi o aromă mai delicată, poți evita prepelița sălbatică în…
Citeste mai mult…
Comentarii
https://actualitateintelectuala.blogspot.com/2012/01/peste-umplut.html
http://lenusa.ning.com/events/concursul-international-de-epigrame-d...
A venit vremea picnicurilor!
Imagine din Internet
Dansuri fierbinți, rusești la... bucătărie!
Cine vede diferența?
Imagine din Internet
Mulţumesc de invitaţie!
După cum observ este o masă de minim 12 persoane, eu fiind a unsprezecea, aşadar, să nu se înfrupte nimeni din bunătăţi până nu ne adunăm măcar minimum.
Doamnelor, aveţi grijă de silueta d-voastră, chiar dacă vi se scurg ochii, înghiţiţi în sec, asta e!
E minunat?
Bunica mea facea placinta aceasta in 10 minute. Eu am ajuns la performata de a baga tava in cuptor in 20. Mai repede nu pot! Dar se mananca la fel de repede ca a ei!
Ingrediente:
sase oua, sase linguri de zahar, sase linguri de ulei, 500 grame faina, un praf de copt, zahar vanilat, sase mere mari (de doua soiuri), doua gutui, coaja de la o lamaie, scortisoara, patru - cinci linguri de zahar (pentru fructe), stafide, o mana de nuci, o lingura – doua de biscuiti pisati sau pesmet.
Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii, iar foaia este perfecta pentru o tava mica, 20 pe 30 cm, dar reteta se poate multiplica usor.
Preparare:
Curata si rade fructele prin razatoarea mare. Pune-le la calit cu zahar si coaja de lamaie. Adauga si stafidele.
Sparge ouale si batele bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Da fructele deoparte, adauga biscutii pisati sau pesmetul ca sa suga sucul lasat de fructe, apoi nucile bucatele.
Da deoparte un sfert din aluat. Din restul, intinde o foaie groasa in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, apoi pune fructele calite. Bucata ramasa din aluat da-o prin razatoare peste fructe, cat de uniform poti.
Da la copt 30-40 de minute, pana miroase frumos a toamna. Taie placinta dupa ce s-a mai racorit putin . Un cadou de la bunica mea.
Am servit și eu două cornulețe, doamnă Nicoleta. Sunt delicioase.