O cultură autentică duce la înflorirea adevăratelor valori umane, precum ordinea, justețea, adevărul, armonia, onoarea şi libertatea, valori de natură să apropie indivizii între ei.

Cultura îngăduie ca oamenii să se unească între ei prin toleranţă şi solidaritate.

Vă propun o călătorie spre vibraţia, artei, culturii. Îmi propun să aduc cultura mai aproape de sufletele noastre şi să cream o comunitate a iubitorilor de frumos.

71 Membri
Alăturați-ne!

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentariile sunt închise.

Comentarii

  • 1939483097?profile=RESIZE_1024x1024

  • Minunat!

  • Bun venit în acest grup Alexandrescu Vlad Mircea!
    1939462180?profile=original

  • Vă mulţumesc pentru primirea somptuoasă! Sper să şi confirm aşteptărilor! Cu drag, Gerra

  • Bun venit în acest grup Viorela Codreanu Tiron
    1939461329?profile=original

  • Bun venit în acest grup Constantin Nicolae Gavrilescu
    1939461340?profile=original

  • Bun venit în acest grup Chindea Maria
    1939460948?profile=original

  • Bun venit în acest grup Sprâncenatu Dan
    1939461319?profile=original

  • Bun venit în acest grup Giurgiu Silvia

    1939461469?profile=original

  • Bun venit în acest grup Elisabeta Brănoiu

    1939461294?profile=original

Acest răspuns a fost șters.

Cu și despre Mălăele, Cine-i Ăsta?

De Oana C. Popescu Lumea ”jucată” mimează trădarea, fățărnicia, crima. Lumea reală le practică, crud și constant. De și despre Mălăele. Cine-i ăsta? m-a fascinat încă de la copertă. Un negru intens pe fondul căruia apare chipul unui actor, regizor de teatru și de film, artist vizual, caricaturist, pe scurt, chipul unui simbol al artei și a tot ceea ce înseamnă teatru de calitate. Frânturi de poveste, de artă, de istorie și de viață, o frescă a lui Horaţiu Mălăele văzut prin ochii oamenilor cu…

Citeste mai mult…
3 Răspunsuri

Limba veche și-nțeleaptă

Autor  Ioan Aurel Pop În unele texte de istorie, nu neapărat scrise de istorici, apar formulări greșite din punct de vedere lingvistic, formulări care impietează și asupra seriozității mesajului istoric. Astfel, cum istoria este indisolubil legată de spațiu și timp, se folosește uneori expresia „topografia locului” (pentru prezentarea amănunțită a unui spațiu). Mult mai des, însă, apare sintagma „etnogeneza poporului român” (pentru formarea românilor ca popor). Ambele formulări sunt greșite,…

Citeste mai mult…
4 Răspunsuri

O istorie parțială și unilaterală a Basarabiei în perioada interbelică (Alberto Basciani, Dificila unire. Basarabia și România Mare (1918-1940)

  Alexandru Florin PLATON Două sînt, grosso modo, interpretările privitoare la unirea Basarabiei cu România și la administrarea acestei provincii între 1918-1940. Prima consideră că revenirea teritoriului dintre Prut și Nistru între hotarele României a fost un act democratic și firesc, iar efectele acestei schimbări de regim pentru Basarabia au fost, în general, pozitive, deși de scurtă durată. A doua vede lucrurile diametral opus: unirea a beneficiat considerabil de prezența trupelor române în…

Citeste mai mult…
0 Răspunsuri

O altă iasomie prefață de Ion Ciocanu

O altă iasomie Prefață de Ion Ciocanu, scriitor, doctor habilitat Lectura manuscrisului acestei cărți ne-a făcut să ne întoarcem imaginar la o „rămurea de iasomie” cântată de un autor oarecum vechi, nu zicem învechit, dar totuși… De data aceasta vorbește o femeie, altfel zis – chiar o iasomie, una care, în viziunea noastră, ar fi îndreptățită, poate pe deplin îndreptățită, să se (auto)prezinte în toată gingășia, frumusețea și puterea de seducție cu care a înzestrat-o măria sa Natura. Ar fi……

Citeste mai mult…
1 Răspunde
-->