Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Monumentru eroilor sași din comuna Feldioara - BRAȘOV.
Monumentul studenților din localitatea Feldioara, județul Brașov, s-a ridicat în anii 1912 – 1913 în memoria studenților sași căzuți în luptă în anul 1612. Monumentul având statut de monument istoric a fost ridicat în memoria celor 40 de tineri studenți sași ai gimnaziului brașovean “Johannes Honterus” căzuți în bătălia desfășurată la data 16 octombrie 1612 contra trupelor principelui Gabriel Bathory. Conducătorul oastei săsești, de asemenea căzut în luptă, a fost judele Michael Weiss al Brașovului. Pe latura de est se află blazonul Feldioarei, o cetate cu porțile deschise, iar pe latura de vest, cel al Brașovului, coroana și trunchiul cu rădăcinile unui copac. Pe peretele interior, deasupra ușii de intrare, se află inscripționat următorul text: „Dem Andenken der vierzig Studenten, die hier am 16. Oktober 1612 im Kampfe für die Heimat ihr Leben liessen” (În memoria celor patruzeci de studenți care și-au dat viața aici pentru patrie la 16 octombrie 1612). Arhitectul monumentului a fost Fritz Balthes, iar constructorul a fost Peter Gräf din Hălchiu – Brașov.
Răspunsuri
ora 11.00 - 2 raspunsuri la obiect
Casa Iteanu, Râmnicu Sărat - Buzău, azi în Sediul Poliţiei Muncipale
atâtea necunoscute (nume, proiectant, constructor, proprietar, an)
Era cea mai frumoasă casă de pe Strada Carol (azi Tudor Vladimirescu). O vilă burgheză, inspirată din arhitectura ţărănească subcarpatică, un imobil la care raportul între plinuri şi goluri este bine ales de anonimul arhitect de odinioară. Casa cuprinde două corpuri inegale ca înălţime, legate printr-un vestibul retras, prevăzut cu o intrare la care conduce o scară încorsetată de balustrade decorate cu motive tradiţionale.
Corpul din dreapta intrării prezintă un foişor cu coloane de inspiraţie brâncovenească. Sub cornişă, trecătorul curios într-ale arhitecturii observă un brâu în torsadă, o împletitură din piatră caracteristică arhitecturii medievale româneşti. Are o încărcătură simbolică legată de Sfânta Treime.
La corpul din stânga intrării, mai coborât, s-a intervenit brutal prin astuparea golurilor iniţiale, inclusiv a gârliciului de la pivniţă, acesta din urmă fiind un element specific vechilor case boiereşti din podgorii.
...
am crezut că ieri a fost o întâmplare că unele răspunsuri apar chiar la 2 miute de la postare
Monument studenților - Feldioara
Dar azi se repetă:
Postat de Victor Bivolu pe iunie 11, 2022 la 11:03 în Să ne cunoaştem ţara
Georgeta Șalgău iunie 11, 2022 11:05
Casa Iteanu, str. Carol (azi T. Vladimirescu), Râmnicu Sărat, jud. Buzău
Nu mai spun că în interval de 4 minute s-a reuşit şi un răspuns la Cartea poştală veche, că răspunsuri inexacte sau incorecte parţial sau total pentru unii sunt depunctate, pentru alţii se validează.
Nu fac acuzaţii de nici un fel, dar coincidenţele nu sunt întâmplătoare.
Situaţiile respective nu m-au afectat direct pe mine, deşi văzând deja un răspuns ânaintea mea în acel timp record nu am mai fost interesat să răspund mai repede.În aceste condiţii şi eu mă retrag din cele 2 concursuri, cu sincere păreri de rău.
...
Orgolii!
Sincere regrete!
Pe laptop este posibil. Încercați cu taburi deschise concomitent + copy/paste. Apoi se editează secvențial.
Casa Iteanu, str. Carol (azi T. Vladimirescu), Râmnicu Sărat, jud. Buzău
Apare și ca Vila Nițescu. Azi – sediul Poliției Municipale Rm. Sărat, jud. Buzău