Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Casa Lahovary - BUCUREȘTI (azi Ambasada Indoneziei)
Casa Emil Lahovary din București este un frumos monument de arhitectură ridicat în perioada anului 1906 – 1910. Acest edificiu a fost proiectat de către profesorul, inginerul civil și arhitecul român Grigore Cerchez (sau Cherchez, Cerkez) care a trăit între anii 1850 – 1927 și care a dus și funcția de primar interimar al capitalei în perioadele; aprilie - mai 1886 și 1 august 1886 - 21 noiembrie 1886. Clădirea este situată pe strada Gina Patrichi (fostă Orlando), nr.10, sectorul 1, București și astăzi ea adăpostește Ambasada Indoneziei. Casa a fost realizată în stil neogotic francez, impresionând prin bogata decoraţie a faţadelor şi prin acoperişul mansardat. Casa s-a construit cu destinație de locuință pentru Emil Lahovary și soția sa Elena Niculescu Dorobanțu. Emil Lahovary a fost un important om politic, care a trăit în perioada anilor 1855 – 1930.
Răspunsuri
ora 12.10 - 4 raspunsuri
S-au luat in calcul si raspunsurile d-lui Caracas transmise pe email sau chat. Browserul sau face figuri.
Cu multumiri!
Confirm cele spuse de dl. Caracas şi sunt de acord să-i fie luate în calcul răspunsurile transmise pe mail sauchat.
Biserica „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei”, or. Chișinău (Râşcani)
Biserica „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei”, Chișinău, R. Moldova
Biserica „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei”, or. Chișinău (Râşcani)
Sfântul locaș datează din anul 1882, fiind construit pe locul marșului ostașilor ruși și a voluntarilor bulgari, având titlul de paraclis. După cum bine vă dați seama, locașul a devenit unul dintre locurile reprezentative pentru membrii diasporei bulgare din Chișinău.
Biserica a funcționat până în anul 1954 când a fost închisă, după care a fost transformată în muzeul voluntarilor bulgari.
Sfântul locaș și-a redeschis ușile pentru credincioși în anul 1995, în Duminica Floriilor. În chiar al doilea an după redeschidere, în a treia zi de Sf. Paști, biserica a fost incendiată intenționat de către niște rău-voitori care au aruncat în altar peste geam o sticlă cu o substanță inflamabilă. Flăcările au mistuit practic tot în afară de icoana Sf. Maria Magdalena care până în prezent se află în biserică. Totuși, cu ajutorul credincioșilor am reușit să depășim acest moment greu și să reconstruim biserica pentru ca dangătele clopotelor să răsune în continuare.
Biserica voluntarilor bulgari din Chișinău
Biserica Voluntarilor Bulgari din parcul memorial Șipca, cu hramul „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei”, reprezintă un loc pătruns de rugăciune și har, precum și un veritabil monument de arhitectură și istorie al neamului nostru. Amplasată în mijlocul parcului, bucură privirea și sufletul fiecăruia care îi trece pragul. În continuare vă prezentăm câteva aspecte istorice puțin cunoscute despre acest edificiu de cult: