Concursul va avea 20 de întrebări. În fiecare zi (de luni până vineri) se va pune o întrebare - la orele 6 - cu trei variante de răspuns, la care așteptăm opțiunea dumneavoastră până la orele 20 (ora României). Toți concurenții vor primi câte 1 punct, bineînțeles în cazul unui răspuns integral corect. La sfârșitul lunii, primii trei concurenți cu punctajul cel mai mare vor fi premiați. În caz de egalitate de puncte, câștigătorul va fi tras la sorți. Răspunsul va fi de tipul a, b sau c sau a+b, b+c, a+c, a+b+c.

Nu acceptăm răspunsuri în afara orelor de concurs. Întrebările vor fi suficient de dificile, pentru a solicita o documentare mai profundă.
Rugam participantii la concurs pe facebook sa raspunda in comentarii, iar rezultatele le vom publica in altmarius.ning, cu specificatia "f". Se pot trimite raspunsuri doar pina la ora 20. 
Sponsorii concursului sunt: Anticariat Albert si Anticariat Odin ,https://www.facebook.com/AnticariatOdin/?fref=ts,  Biblioteca Cronopedia care oferă câștigătorilor vouchere sau cărți în valoare de 50 de lei
Vă urăm deplin succes în participarea la acest concurs!

Reţeaua CRONOPEDIA, prin Biblioteca Cronopedia pe care o administrează, a hotărât să sponsorizeze activităţi culturale desfăşurate şi în alte spaţii internistice. Membrii reţelei noastre pot participa la aceste concursuri, accesând link-ul din titlul postărilor (va fi necesară şi înscrierea iniţială pe site-ul altmarius.ning.com); răspunsurile la întrebările afişate se comunică pe site-ul indicat sau pe pagina de facebook a aceluiaşi concurs Altmariusconcurs- facebook.

Noi vom prelua zilnic întrebările concursului pe site-ul nostru şi vom publica în final căştigătorii acestuia. Sperăm ca în primul rând premiile sponsorizate de noi (în valoare de 60 lei) să fie căştigate de membrii noştri participanţi.

Prin aceste activităţi de sponsorizare şi participare sperăm să atragem (şi prin dumneavoastră) mai mulţi participanţi la propriile noastre mini-concursuri lunare de creaţie literară sau la activităţile editorialistice ale revistelor Cronos şi Taifas literar pe care le administăm.

Răspunsul zilei precedente: b

Întrebarea 6:

În jurul cărui compozitor se încheagă, la Viena, în anii 1920, Societatea de Concerte Private? 

a) Alban Berg

b) Anton Webern

c) Arnold Schoenberg

(1006)

Clasament:

1. Maria Costinescu     5 p. - facebook
2. NicolaeTudor            5 p. - facebook
3. Mina Munteanu         5 p. - facebook
4. Gabriela Costache   5 p. - facebook
5. Aurelia AlbAtros      5 p. - facebook
6. Mircea Bărboiu         5 p. - facebook
7. Victor Gheorghe       5 p. - altmarius
8. Răzvan Anghel         5 p. - facebook
9. Marcel Condurache  4 p. - facebook
10. Melania Stângaciu  3 p. - facebook
11. Eugen Nanu Darian 2 p. - facebook
12. Adrian Kiss              1 p. - facebook
13. Giurgiu Maria           1 p. - facebook

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Epoca ce urmează războiului și Unirii de la 1918 este numită de istoricul Keith Hitchins marea dezbatere. Într-adevăr, două grupări largi își dispută terenul reconstrucției naționale în cadrul acestei mari dezbateri: europeniștii și tradiționaliștii. Europeniștii arătau spre Europa ca model și țintă a integrării noastre, iar tradiționaliștii optau pentru un model de dezvoltare specific românesc, în care caracterul agrar și moștenirea culturală unică să joace rolul primordial.

    În 1920 se înființează Societatea Compozitorilor Români, avându-l ca președinte pe Enescu, iar ca secretar general pe etnomuzicologul Constantin Brăiloiu, iar la 1 noiembrie 1928, Societatea de Difuziune Radiotelefonică în România va transmite prima emisiune. În literatura română răsar capodopere precum romanele Ion(1920) și Pădurea spânzuraților (1922) de Liviu Rebreanu, Lucian Blaga publică volumul În marea trecere (1924), Tudor Arghezi tipărește Cuvintele potrivite în 1927, iar Mihail Sadoveanu șochează cu lapidarul și puternicul roman Baltagul(1930).

    În acest timp, la Viena se încheagă în jurul lui Arnold Schoenberg Societatea de Concerte Private, în care își face loc muzica nouă, iar la Paris se dezvoltă neoclasicismul, flancat de influența crescândă a jazzului american. Acesta este contextul apariției unei pleiade de compozitori tineri grupați în jurul lui Enescu: Mihail Jora, Sabin Drăgoi, Mihail Andricu, Marțian Negrea, Filip Lazăr, Marcel Mihalovici, Paul Constantinescu, Teodor Rogalski și Constantin Silvestri

Acest răspuns a fost șters.

categorii forum

Topics by Tags

Monthly Archives

-->