Concursul va avea 20 de întrebări. În fiecare zi (de luni până vineri) se va pune o întrebare - la orele 6 - cu trei variante de răspuns, la care așteptăm opțiunea dumneavoastră până la orele 20 (ora României). Toți concurenții vor primi câte 1 punct, bineînțeles în cazul unui răspuns integral corect. La sfârșitul lunii, primii trei concurenți cu punctajul cel mai mare vor fi premiați. În caz de egalitate de puncte, câștigătorul va fi tras la sorți. Răspunsul va fi de tipul a, b sau c sau a+b, b+c, a+c, a+b+c.
Nu acceptăm răspunsuri în afara orelor de concurs. Întrebările vor fi suficient de dificile, pentru a solicita o documentare mai profundă.
Rugam participantii la concurs pe facebook sa raspunda in comentarii, iar rezultatele le vom publica in altmarius.ning, cu specificatia "f". Se pot trimite raspunsuri doar pina la ora 20.
Sponsorii concursului sunt: Anticariat Albert si Anticariat Odin ,https://www.facebook.com/AnticariatOdin/?fref=ts, Biblioteca Cronopedia care oferă câștigătorilor vouchere sau cărți în valoare de 50 de lei
Vă urăm deplin succes în participarea la acest concurs!
Reţeaua CRONOPEDIA, prin Biblioteca Cronopedia pe care o administrează, a hotărât să sponsorizeze activităţi culturale desfăşurate şi în alte spaţii internistice. Membrii reţelei noastre pot participa la aceste concursuri, accesând link-ul din titlul postărilor (va fi necesară şi înscrierea iniţială pe site-ul altmarius.ning.com); răspunsurile la întrebările afişate se comunică pe site-ul indicat sau pe pagina de facebook a aceluiaşi concurs Altmariusconcurs- facebook.
Noi vom prelua zilnic întrebările concursului pe site-ul nostru şi vom publica în final căştigătorii acestuia. Sperăm ca în primul rând premiile sponsorizate de noi (în valoare de 60 lei) să fie căştigate de membrii noştri participanţi.
Prin aceste activităţi de sponsorizare şi participare sperăm să atragem (şi prin dumneavoastră) mai mulţi participanţi la propriile noastre mini-concursuri lunare de creaţie literară sau la activităţile editorialistice ale revistelor Cronos şi Taifas literar pe care le administăm.
Răspunsul zilei precedente: c
Întrebarea 7:
Volumul "Întoarcerea huliganului" se numără printre cărțile anului 2003 pe o listă a publicației "New York Times" ce trece în revistă aparițiile editoriale remarcabile ale ultimelor 12 luni din categoria ficțiune, science-fiction, mistere. Romanul a apărut simultan în Statele Unite și România. Cine este autorul acestui roman?
a) Mircea Eliade
b) Ioan Petru Culianu
c) Norman Manea
(405)
Clasament:
Răspunsuri
Intoarcerea huliganului - Norman Manea
Revenirea dupa mai bine de un deceniu de exil intr-o Romanie pe care o parasise atunci cand ii parea ca situatia nu mai poate fi indurata nicicum, ca aerul devenise de nerespirat, iar viata, un cosmar cotidian ii ofera autorului prilejul de a scrie un roman profund autobiografic, o marturie cutremuratoare despre ororile istoriei, despre totalitarisme si tragediile individuale sau colective carora acestea le-au dat nastere. O carte grava, tensionata, impresionanta si complexa, rememorand destinul impovarat de suferinte al Europei de Est din secolul trecut si care a fost intampinata cu aprecieri unanime inca de la aparitia sa in numeroasele tari in care a fost tradusa. O carte considerata una dintre capodoperele importante ale literaturii contemporane romane si universale.