REGULAMENTUL GENERAL AL MINI-CONCURSURILOR
1. Fiecare participant se poate înscrie în concurs mai multe creaţii, în intervalul de timp disponibil.
2. Fiecare creaţie se postează (trimite la adresa indicată), în intervalul de timp disponibil, în spaţiul special destinat mini-concursului respectiv (lucrările trimise la adresă se postează de organizator în ordinea primirii acestora).
3. Fiecare participant va posta, pentru fiecare lucrare participantă a celorlalţi participanţi, cel puţin un comentariu în lungime de cel puţin 90 caractere (acest comentariu se va referi strict la impresia produsă de lucrarea apreciată, fără a repeta în conţinut fragmente din lucrare).
4. Fiecare comentariu postat în condiţiile de la pct. 3 se va finaliza cu o apreciere vizuală printr-un număr emoticoane pozitive (--) de maxim 10 (propriile lucrări nu vor fi astfel apreciate de către autorii lor).
5. Comentariile unui participant pentru ceilalţi participanţi se postează şi în perioada de publicare a lucrărilor şi în perioada de apreciere a acestora.
6. Aprecierea lucrărilor participante se face de către organizatori pe baza următoarelor criterii:
6.1. număr aprecieri
6.2. număr vizualizări
6.3. număr răspunsuri postate
6.4. număr comentarii valide
6.5. media notelor (emoticoanelor pozitive) acordate
6.6. nota pentru condiţia specială impusă temei concursului (nr. de versuri, nr. de cuvinte, cuvinte impuse etc.);
Pentru criteriile 6.1. – 6.4. se vor stabili de către organizator numărul maxim, care constituie nota 10, celelalte calculânduse proporţional în nota corespunzătoare
Pentru criteriul 6.6 îndeplinirea criteriului înseamnă nota 10, neîndeplinirea sau depăşirea unui criteriu impus de dificultate se notează proporţional.
7. Orice membru al site-lui poate aprecia lucrările participante în condiţiile de mai sus, în perioada specială de timp destinată aprecierilor, postând oricâte comentarii doresc, dar acordând o singură dată nota prin emoticoane (se ia în calcul prima notă acordată).
8. Punctajul unei lucrări se calculează prin însumarea notelor calculate conform punctului 6.
9. Clasamentul mini-concursului se stabileşte în ordinea descrescătoare a totalurilor calculate conform pct.8. Totalul cel mai mare desemnează lucrarea (şi autorul) câştigător. În caz de egalitate organizatorii decid modul de acordare a premiilor.
10. Pentru fiecare ediţie a mini-concursurilor organizatorii pot asigura juriu de specialitate format din 3-5 membri. Juriul astfel format îşi stabileşte propriul regulament de apreciere. Pentru clasamentul final, în cazul variantei cu juriu se va proceda astfel: clasamentul stabilit pe baza criteriilor de la pct. 6 se transformă în note de la 10 la 1 în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute; clasamentul juriului se transformă, asemănător, în note în ordinea descrescătoare a punctajelor acestuia; clasamentul final se stabileşte prin insumarea celor 2 clasamente, în ordine descrescătoare.
În afară de Premiul I juriul poate stabili până la 3 (trei) menţiuni speciale ale juriului, pe baza regulamentului propriu de jurizare, care constau în diplome tipărite.
11. Premiul fiecărui mini-concurs este unic (Premiul I) şi constă într-o diplomă tipărită şi un abonament gratis (2 exemplare tipărite) la una din revistele site-lui. Pentru fiecare ediţie a mini-concursurilor organizatorii pot stabili premii complementare, suplimentare şi speciale.
12. Pentru validarea unui mini-concurs este necesară înscrierea a cel puţin 7 concurenţi. Dacă nu se precizează explicit în regulamentul specific fiecărei ediţii, fiecare concurent poate participa cu un număr nelimitat de lucrări.
13. Pentru fiecare ediţie a unui mini-concurs organizattorii vor elabora regulamente specifice, pe baza acestui Regulament general.
Răspunsuri
Cu mare drag aș participa, dar mi se pare inuman să comentez pentru chiar toți participanții, un comm care să conțină cel puțin 90 de caractere
Dacă vă gândiţi la zeci de participanţi cu sute de lucrări, poate ar deveni inuman... iar cele 90 de caractere "impuse" înseamnă 1 rând-jumate - două. Cred că atât putem lăsa şi noi citind pe alţii cum şi alţii vor lăsa la noi...
Dar fiecare cu dispoziţiile lui... eu de ex. aş comenta - dar timpul nu-mi permite (motiv pentru care am ratat concursul trecut) - eu lucrez cu precădere după-amiaza, seara şi noaptea... rar am pauze de "respiro"...
Condiţii de tipărire (comandă) a culegerilor de texte participante la mini-concursurilor CRONOPEDIA (primele 3 ediţii)
După cum am promis, dorim tipărirea a câte unui volum-culegere la fiecare ediţie a mini-concursurilor CRONOPEDIA. Pentru fiecare din primele 3 ediţii sponsorii noştri asigură tipărirea a 20 de exemplare. După negocieri, calcule şi posibilităţi s-a ajuns la concluzia că trebuie să facem pentru fiecare titlu o comandă minimă de 60 de exemplare (din care automat 8 sunt pentru Biblioteca Naţională).
În aceste condiţii fiecare concurent va trebui să comande un pachet minim de 5 exemplare, pachet ce costă 50 lei. Peste acest minim se pot adăuga alte pachete de câte 5 sau alte exemplare, la preţul de 10 lei exemplarul
La ediţia I (acrostih) am avut 5 participanţi: Aurel Conţu, Aurelia Albatros, Dorina Pop,Florentina Maris, Nicoleta Mija.
Asta ar însemna 25 exemplare comandate din start plus 20 de la sponsori. Pentru diferenţa de 15 de exemplare există 3 soluţii: cine doreşte, dintre concurenţi, poate comanda suplimentar; a 2-a soluţie - terţe persoane interesate pot comanda diferenţa; a 3-a soluţie ar fi ca fiecare concurent să primească 4 exemplare în pachet, dar să achite 5, diferenţa apoi fiind suportată de un sponsor. Dv. alegeţi.
Esenţial este ca pentru primul volum să strângem banii (un pachet a 5 exemplare în valoare de 50 lei) până la 01.09.2018. Banii vor fi depuţi în cont la fel cum se depun pentru abonamentele la revistă, cu menţiunea "Pentru Acrostih".
La ediţia a II-a (ronset) am avut 9 participanţi: Camelia Ardelea, Dorina Pop, Aurelia AlbAtros, Gabriela Mimi Boroianu, Liliana Mihaela Zaharia, Nicoleta Mija, Aurel Conţu, Maria Giurgiu. În acest caz, dacă fiecare concurent comandă câte 1 pachet de 5 exemplare, vom avea 45 exemplare comandate, plus 20 sponsorizate, total 65. Condiţiile sunt aceleaşi: până pe 01.09.2018 se vor depune în contul de abonamente reviste sumele de câte 50 lei, cu menţiunea "Pentru RONSET".
La ediţia a III-a com avea aceleaşi condiţii, numai că termenul de depunere este până la 01.10.2018.
Dacă se colectează banii în aceste termene, până la 1 octombrie vom primi primele 2 volume, până la 1 noiembrie pe cel de al treilea.
În aceste condiţii mai rog toţi concurenţii să-şi revadă creaţiile trimise în concurs, să le "îmbunătăţească" şi eventual să adauge până la 25% din numărul participărilor ca fiind creaţii în afară de concurs. Toate aceste lucrări se vor trimite pe adresa de mail fabulatortemporis@gmail.com sau cronopedia.blog@gmail.com - ce menţiune ACROSTH sau RONSET.
Toate volumele tipărite pentru miniconcursurile CRONOPEDIA vor fi în format A5, minim 100 pagini, coperţi 14 şi 2-3 color, laminate, cu un design de colecţie.
Declar STAR ÎNSCRIERI şi aştept comenzile dv. (deja 2 persoane au confirmat, una a şi trimis banii; perioadic voi afişa situaţia înscrierilor).
0770406865
M-aş bucura să le văd tipărite. Poate dacă autorii îmi dau un exemplu de urmat, în final comand şi eu 1-2 exemplare!
În legătură cu achiziționarea volumelor aferente primelor două mini-concursuri, eu m-am gândit în felul următor:
1. Pentru ediția I - acrostihuri, cred că varianta a III -a propusă de dumneavoastră ar sta în picioare, adică să primim 4 exemplare și să plătit 50 lei.
2. Pentru ediția a II-a - ronseturi, voi comanda un pachet cu numărul de exemplare negociabil (maxim 10), în funcție de dorințele celorlalți concurenți.
3. Banii îi voi trimite, în termen, după confirmarea tipăririi celor două volume.
4. Ținând cont de faptul că eu am înscris în concurs cele mai multe acrostihuri, respectiv ronsete, las ceilalți concurenți să trimită creații în afară de concurs.
5. Despre ediția a III-a mai vorbim.
Punctul 3 din regulament devine greoi în condițiile unei creații neînțelese sau neagreate. Înțeleg că este obligatoriu... va trebui să ne spunem părerea, chiar dacă punem într-o umbră defavorabilă aceea creație.
Celelalte puncte ale regulamentului sunt relativ ușor de respectat. Uf, punctul 7 menționează să acordăm o notă. Ce facem însă cu cititorii (autorii) care apreciază lucrarea postată și nedocumentați nu acordă notă?
- la punctul trei e obligatoriu, nu se discută
- la punctul 7, dacă acel membru nu acordă nota, numărul comentariilor sale va fi penalizat cu 1