Experiment literar - cadru organizatoric

 

Experiment literar - cadru organizatoric.

Experimentul literar pe care vi-l propunem presupune crearea de texte literare individuale (contribuie doar autorul) sau colective (contribuie mai mulţi autori) pornind de la o rădăcină (varianta inițială) şi apoi dezvoltată prin variante multiple ramificate arborescent sau continuări posibile ale variantei anterioare. În final se poate obţine varianta cea mai bună a unui text (în cazul unui experiment individual) sau un cumul de texte care în final să realizeze o lucrare colectivă cu cât mai mulţi co-autori şi cu cât mai multe variante.

Ca variante inițiale pot fi texte inedite sau preluări (prin referire cu menționarea sursei şi autorului inițial) ale unor texte postate pe una din paginile acestui site.

Variantele următoare se postează la comentariile postării inițiale cu menționarea postării/variantei care se continuă.

În cadrul experimentelor colective participanții vor respecta genul şi categoria literară stabilite de autorul iniţial.

Tema, stilul, aspectul, lungimea textelor sunt fără limite (în cazul lungimii aceasta este limitată doar la numărul de caractere maxime ale formularului de postare).

Denumrea variantei inițiale sa a continuării se face prin precederea titlului de numele autorului, iar după titlu de adăugarea unui indice de ordine.

 

...

 

 

Voturi 1
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • Categorii şi subcategorii de texte:

    Genul epic (proză, versuri)

    legenda, balada, cântec ritual, basmul, poemul, epopeea, schița, nuvela, romanul, biografia, autobiografia.

    Genul liric (versul)

    doina, cântecul, bocetul și strigăturile, oda, imnul, satira, epigrama, elegia, romanța, meditația, pastelul, gazelul, sonetul, haiku, tanka, idila.

    Genul dramatic (proză, versuri)

    tragedia, comedia, drama, tragicomedia, feeria, vodevilul, farsa, sceneta/scheciul, cântecul comic, melodrama.

    subcategorii poezie (versuri)

    Aubadă, Caligramă, Cyberpoem, Elegie, Epigramă, Gazel, Glosă, Haiku, Idilă, Limericks, Odă, Pastel, Pastorală, Poem în proză, Rondel, Rondou, Sonet, Tanka, Triolet, Waka, poezie într-un vers.

    subcategorii proză

    Proză scurtă (Basm - Basm popular, Basm cult),Proză foarte scurtă, Proză poetică, Povestire, Schiță, Moment, Nuvelă ((Nuvelă istorică, Nuvelă fantastică, Nuvelă psihologică); Roman: (Roman tradițional, roman modern, roman obiectiv, roman subiectiv, roman realist, romanul de până la al doilea război mondial, romanul de după al doilea război mondial); Alte specii specifice prozei: interviul, reportajul, comentariul literar (specifice toate trei stilului jurnalistic), eseul, scrisoarea, telegrama, e-mailul etc.

    subcategorii eseu

    filosofic, literar, istoric, politic, științific, etc.

    subcategorii jurnalistică

    știri, articole, reportaje, anchete, pamflete sau și interviuri, dialoguri, biografii, autobiografii.

    contact organizatori: biblioteca.cronopedia@gmail.com sau fabulatortemporis@gmail.com

     

     

     

     

Acest răspuns a fost șters.

opţiuni

Voturi 1

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentariile sunt închise.

Comentarii

  • Regret abandonul Aureliei. 

     

    P.S. Și eu am ieșit din cursă în luna august, dar am avut o situație pe care n-am vrut s-o dezvolt. Dacă ai o problemă delicată, dragă Aurelia, dă-ți o șansă să revi în octombrie sau... noiembrie? Pupici.

  • Acest răspuns a fost șters.
    • Nu pot comenta poziţia şi decizia participanţilor la maraton. Pentru că de fapt este un maraton şi nu un concurs. Un maraton de rezistenţă, răbdare, perseverenţă. Dacă ai cel puţin aceste calităţi poţi duce la sfârşit un maraton. Nu am insistat nicodată pe faptul că ar fi un concurs detalente. Trofeele - onorifice - acordate au fost şi sunt doar pentru performanţe statistice, un fel de recunoaştere a efortului depus.

      Tu ai dus la final 5 astfel de maratoane lunare. Acum, probabil din motive personale ai renunţat. Din capul locului ştiam că organizarea acetui maraton va presupune şi renunţări, abandonuri. E adevărat nu mă aşteptam la tine, dar fiecare ştie cât poate duce.

      Prin decizia "scriind în afara concursului" înţeleg că nu vei mai posta pe paginile acestui gup care numai pentru maraton este destinat, vei scrie peoricare de blogurile şi forumurile site-lui. Dacă vei posta aici şi pe cronopediada.wordpress.com ănseamnă că vei continua maratonul şi la final ţi se vor recunoaşte performanţele (exista o modalitate mai elegantă de a sublinia că nu te inteesează vreun premiu).

      Ca organizator principal iau act de decizia ta - dar dacă postezi în continuare pe paginile maratonului voi interpreta că ai revenit asupra deciziei. Cu 5, cu 4, cu 3, cu 2 şi chiar cu 1 maratonist (eu voi merge până la final în decembrie, acesta e pariul meu cu scrisul) maratonul "Panorama literară" comntinuă şi în această lună, şi în octombrie, şi ăn npoiembrie, şi în decembrie. Pentru 2024 voi lua o decizie la finalul lui 2023.

      Regret abandonul tău, dar numai tu poţi hotărî.

  • Aș vrea să postez pe „blog Dorina Pop”, dar nu știu sau nu se poate. Solicit consultanță.

     

    P.S. Nu apare „Adăugați o postare pe blog.”

    • Gata, acum apare, a fost o omisiune de setare din partea mea.!!!

      • Vă mulțumesc. S-a rezolvat.

  • În cadrul grupului CRONOPEDIADA GRUP fiecare autor va posta o primă discuție cu titlu: Nume prenume autor, ţara de origine, ediția aprilie 2023, iar în corpul postării titlul şi categoria de participare şi apoi textul acesteia. În continuare pentru următoarele zile de participare textele vor fi postate la comentarii (se vor identifica după data postării). În secțiunea Comentarii a postării autorului nu vor fi admise nici un fel de alte comentarii în afara textelor participante. Eventualele opinii pot fi exprimate pe coloana laterală în secțiunea Opinii.

     

    Prevederea de mai sus a Regulamentului se modifică astfel:

    După înscrierea în grup, la solicitare, fiecăruiu membru i se crează o pagină pentru postări, vizibilă (cu numele autorului) pe bara de meniuri din partea superioară a grupului. În cadrul acelei pagini autorul adaugă zişlnic textul dorit.

    Sub postare, în caseta "Panou de comentarii"/"opinii privind postarea" orice membru al grupului îşi poate exprima opinia şi vota cu steluţe aprecierea sa.

    Toate discuțiile - Cropediada grup - Cronopedia
  • Nu știu cum să selectez categoria

  • @Corneliu Neagu - vă aşteptăm să vă alăturaţi demersului nostru, ce ziceţi?

    Corneliu Neagu - Cronopedia
  • comentariu postat iniţial în loc neadecvat...

     

    Added by Corneliu Neagu to Aurelia Albatros, România, Panorama Literală, Aprilie 2023

    Frumoasă postare de întâi aprilie, plină de optimism și speranță, fără nici-o păcăleală. Un nou spațiu în care să ne manifestăm liber, neîngrădiți de prejudecăți? Felicitări sincere și reușită deplină!

     

    Corneliu Neagu - Cronopedia
    • Nu-mi dau seama care este spașiul de postare

       

Acest răspuns a fost șters.

organizare

-->