Ce monument e in poza de mai jos?
Ieri am prezentat Primăria - RÂMNICU VÂLCEA.
Palatul Administrativ din municipiul Râmnicu Vâlcea, altă denumire și destinație – Prefectura Județului Vâlcea, denumire și destinație actuală – Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, este un important monument istoric al orașului, ce este situat pe Strada General Praporgescu, nr.14, în imediata apropiere a Bisericii “Sfântul Dumitru”. Această construcţie, denumită de arhitect „Palatul Administrativ,” a fost ridicată în anul 1912, pe două niveluri deasupra subsolului şi are un plan simetric în formă de „U”. Pentru a obţine efectul de echilibru şi permanenţă arhitectul a apelat la elemente decorative ale arhitecturii antice greceşti: coloane ionice şi compozite, canelate, fronton triunghiular deasupra intrării. Clădirea a funcţionat, iniţial, ca sediu al Prefecturii judeţului Vâlcea şi al Consiliului Popular al Judeţului Vâlcea până în anul 1950, iar începând cu anul 1970 este sediul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea şi, implicit, al Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Răspunsuri
ora 11.07 - 2 raspunsuri
1914 - Războieni-Cetate, gara CFR (jud.Alba)
Gara CFR Războieni, Alba
Gara Războieni (inițial Székely-Kocsárd pálya-udvar, în română Gara Cucerdea Secuiască) este o gară care deservește orașul Ocna Mureș, județul Alba, România.
Gara Razboieni 1910
În data de 6 decembrie 1918 Regimentul 15 Războieni al armatei române a ocupat gara Kocsárd, ocazie cu care un membru local al Gărzii Naționale Române, Ioachim Mureșan, a înlocuit tabla cu vechea denumire a gării cu una pe care era scris numele regimentului Războieni. Ulterior numele localității Cucerdea Secuiască a fost schimbat în Lunca Mureșului, iar cel al localității Feldioara Secuiască în Feldioara-Războieni (în prezent Războieni-Cetate, Alba).