categorii forum

Ce monument e in poza de mai jos?

Ieri am prezentat Eliseul din stațiunea Bușteni - PRAHOVA.

Eliseul din stațiunea Bușteni, județul Prahova este o unitate de alimentație publică și cazare veche de aproximativ 130 de ani, ce este situată pe Bulevardul Libertății, fost Carol I, la nr. 155. De-a lungul vremii edificiul a suferit multe și ample restaurări, și totuși astăzi seamănă cât de cât cu imaginile din cărțile poștale ale vremii. Unitatea a suferit multe modificări și în ceea ce privește numele său precum: Eliseul din Valea Cerbului, Vila Rigler, Hotelul Mircea (Ignat), Hotel Roșu și Negru,  pentru ca astăzi să se numească Hotel Pârâul Rece (complex turistic de trei stele). La momentul construcției edificiul se învecina cu proprietatea inginerului Leonida Varnali Oprescu. Hotelul oferă 14 camere, dintre care 2 apartamente și 12 camere duble. Toate camerele au propria baie, paturi confortabile, TV prin cablu cu programe de filme/sport/copii, mini-bar și internet wifi gratuit. Restaurantul Pârâul Rece are o capacitate de 60 de locuri și servește atât bucătărie tradițională românească, dar și meniu internațional, păstrându-și renumele de a oferi unele dintre cele mai gustoase meniuri de pe Valea Prahovei. Hotelul dispune și de o sală de conferințe cu o capacitate de aproximativ 40 de locuri și oferă internet wifi, proiector și ecran de proiecție, un flipchart și sistem audio. Parcarea este disponibilă în lateralul hotelului și este supravegheată video. Hotelul Pârâul Rece, astăzi cu un design modern, este unul dintre cele mai vechi hoteluri de pe Valea Prahovei, cele mai vechi fotografii ale hotelului datând de la începutul anilor 1900. Hotelul este aproape de gara centrală (300 m) și la doar 10 minute de mers pe jos de centrul orașului. La doar 5 minute de mers pe jos de hotelul nostru se află Casa Memorială Cezar Petrescu, iar la 15 minute, superbul Castel Cantacuzino, construit în 1911 în stil neoromânesc de una dintre cele mai bogate familii nobile din România – Cantacuzino.

     

 

 

 

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • ora 11.05 - 2 raspunsuri

  • Biserica romano-catolică din Copşa Mică -- Sibiu -- 1769

  • Biserica romano-catolică cu hramul Înălţarea Domnului este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul orașului Copșa Mică, județul Sibiu.

    • Biserica romano-catolică „Înălțarea Domnului” (cod LMI SB-II-m-B-12367.01)
    • Zid-incintă (cod LMI SB-II-m-B-12367.02)

    39_big.jpg

    Credincioșii catolici medievali au trecut la luteranism în timpul Reformei și au rămas așa, cu siguranță și sub influența luteranilor sași din regiune. Cu toate acestea, în anii 1760, mulți dintre luterani s-au întors la credința catolică, iar în 1772 au încercat să recupereze biserica medievală și chiar au început să se adune în ea pentru un timp.

    megszent-mszk02369.jpg

    Datorită luptei și tulburărilor pentru biserică, s-a format un comitet mixt și în 1773 a înapoiat biserica medievală luteranilor. Din 1786 pastorul sas a fost înlocuit de un pastor luteran maghiar. Catolicii și-au construit propria biserică în 1779, anul reînființării parohiei romano-catolice.

    Biserica Romano – Catolica din Copsa Mica, judetul Sibiu

    gardul-si-poarta-de-la-biserica-romano-catolica-din-copsa-mica-judetul-sibiu.jpg
    intrarea-in-biserica-romano-catolica-din-copsa-mica-judetul-sibiu.jpg
    biserica-romano-catolica-din-copsa-mica-judetul-sibiu.jpg
    fotografie-cu-biserica-romano-catolica-din-copsa-mica-judetul-sibiu-din-lateral.jpg

    File:Biserica romano-catolica din Copsa Mica (1).JPG - Wikimedia Commons

Acest răspuns a fost șters.

Topics by Tags

Monthly Archives

-->