categorii forum

10 tratamente naturiste care scad colesterolul

 

Colesterolul este o componenta a metabolismului nostru care ajuta la o buna functionare a lui. Totusi, atunci cand colesterolul este mare, sanatatea noastra este pusa in pericol.

Colesterolul este o parte componenta a metabolismului care circula in sange si care este folosit de organism pentru a mentine integritatea celulara, de a sintetiza bila, de a metaboliza carbohidratii, de a produce hormoni, acizi si vitamina D si de a ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva cancerului. De asemenea, colesterolul intra in componenta tuturor membranelor din organism si este esential pentru sanatatea noastra. In general, cand auzim „colesterol” ne gandim automat la ceva rau dar lucrurile nu sunt deloc asa.

Colesterolul provine din doua surse: este produs de ficat prin transformarea diversilor nutrienti si direct in urma consumarii produselor animale (care este absorbit de organism si adaugat primului).

Dupa cum ati vazut, colesterolul nu inseamna numai afectiune si boala ci si o buna functionare a organismului. Ceea ce trebuie sa stim este ca exista doua tipuri de colesterol: „bun” si „rau”.

Ce este colesterolul „rau” si colesterolul „bun”?

Totalul de colesterol se compune din colesterol „rau” (LDL) si „bun” (HDL). Atunci cand nivelul de LDL-ul este mare, riscul ca acest colesterol sa se depuna pe artere si sa duca la arterioscleroza sunt mai mari, sunt in crestere. Atunci cand nivelul de HDL-ul este bun este un semn de bine pentru ca el distruge depunerile de grasimi de pe peretii vaselor si nu blocheaza arterele.

Cauzele cresterii colesterolului „rau”

Cauzele hipercolesterolemiei sunt diverse, cele mai des intalnite fiind cele gentice si alimentatia. Iata cateva din cauzele cresterii nivelului de colesterol „rau”:

Alimentatia bogata in produse animale
Stresul
Lipsa activitatii fizice
Varsta si sexul (colesterolul creste dupa varsta de 20 de ani; femeile au un nivel de colesterol mai mare odata intrate la menopauza iar barbati au un nivel mai scazut dupa varsta de 50 de ani)
Greutatea
Starea de sanatate (anumite boli precum diabetul, hipotiroidismul, pancreatita, nefrita sau obstructia biliara afecteaza nivelul colesterolului)
Fumatul, cofeina si alcoolul

Riscul unui nivel ridicat de colesterol „rau”

Ce se intampla daca nivelul colesterolului „rau” este mare? In timp, acest fapt poate duce la infundarea arterelor prin depozitele de grasimi si de aici se pot declansa o serie de evenimente: infarct cardiac, atac cerebral, moartea inimii, sclerozarea vaselor, tulburari de circulatie sangvina etc.

10 tratamente naturiste care combat colesterolul „rau”

Consumul de fibre

Odata ajunse in intestin, fibrele reduc absorbtia grasimilor ingerate, stimuleaza secretia de bila, reduc productia de colesterol a ficatului si cresc gradul de repartizare a colesterolului in sange. O sursa foarte buna de fibre sunt cerealele integrale, prunele uscate, sucul proaspat de portocale (foarte bun si pentru ca refac echilibrul lipidic), sfecla rosie, morcovii, telina, varza, spanacul, urzicile, laptucile, guliile etc.

Goji

Fructele goji contin o cantitate foarte mare de vitamina C, B2, B6 si E si aminoacizi. Ele ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau”, ajuta la mentinerea nivelului normal de glicemie, ajuta ficatul si rinichii si regleaza tensiunea arteriala.

Aloe vera

Aloe vera este o planta minune care are o sumedenie de beneficii pentru organismul nostru, printre care si scaderea nivelului de colesterol „rau”, detoxifierea organismului, regenerarea celulara si cresterea colesterolului „bun”. Curele pe baza de aloe vera se pot tine cel putin 30 de zile, timp in care se administreaza capsule sau gel.

Rostopasca, mesteacan si anghinare

Aceste trei plante ajuta la detoxifierea organismului, la curatarea ficatului si a sangelui, alcatuind astfel un cocktail perfect pentru reducerea colesterolului „rau”. Se fac cure de cel putin 30 de zile in care se administreaza zilnic cate 100 ml de tinctura (combinate in parti egale) diluate in apa, cu cate 20-30 minute inainte de fiecare masa.

Tratament naturist cu boabe de mustar

Inainte de masa, cu aproximativ jumatate de ora, se inghite cate o lingurita de boabe de mustar, intregi, cu apa.

Legumele si fructele care contin Vitamina B3, B6 si C

Aceasta vitamina ajuta la scaderea productiei unei enzime care determina cresterea colesterolului in organism. De asemenea, consumul de alimente care contin vitamina B3 ajuta la cresterea colesterolului „bun”. Ciupercile, tonul, pieptul de pui si somonul contin vitamina B3.

Si consumul de alimente care contin vitamina B6 ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si previne bolile cardiovasculare. Aceste alimente sunt: conopida, usturoiul, bananele, ardeiul, mustarul etc.

Vitamina C este un antioxidant foarte bun care ajuta la prevenirea oxidarii colesterolului „rau” si stimuleaza metabolismul prevenind astfel depunerile de grasimi pe vasele de sange. Alimente precum broccoli, conopida, lamaie, spanac, rosii, ananas, cacao, varza, fructe de padure, ardei verde, portocale sau goji sunt o sursa buna de vitamina C.

Ceaiul de ventrilica

Se fac infuzii de ventrilica si se beau cate doua cani pe zi, timp de cel putin 30 de zile. Efectele sunt miraculoase!

Grasimile sanatoase

Nu toate grasimile sunt daunatoare corpului la fel cum nici tot colesterolul nu este rau pentru organismul nostru. Acizii grasi esentiali, adica Omega 3 si Omega 6, acidul linoleic si alfa-linoleic, ajuta la reducerea colesterolului „rau” si la cresterea celui „bun”. Acestea se gasesc in uleiul de masline, in carnea de peste si in general in fructe de mare, in nuci si alte seminte, in ulei de floarea soarelui, in avocado etc.

Fructele si legume care contin bioflavonoide si beta-caroten

Bioflavonoidele sunt pigmentii din fructe si legume si au efecte antioxidante, iar beta-carotenul este un alt antioxidant intalnit in produsele alimentare. Cele doua ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau” din organism si se intalnesc in alimente precum: ceapa rosie, cartofii dulci, salata verde, spanac, patrunjel, sparanghel, caise, broccoli etc.

Tratament naturist cu lamaie

Se stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar iar cealalta jumatate se pune la fiert intr-o jumatate de litru de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie coaja. Sucul proaspat cu ceaiul se amesteca si se bea jumatate seara si jumatatea dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Persoanele care au colesterolul „rau” mare trebuie sa evite:

Alcoolul
Bauturile dulci carbogazoase
Carnea grasa
Carnea tocata
Mezelurile
Conservele
Ciocolata
Cafeaua
Condimentele picante
Muraturile
Maioneza
Ouale
Inghetata
Dulciuri
Samantana, branzeturi grase si lapte nedegresat
Unt

http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturis...

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Topics by Tags

Monthly Archives

-->