Dependenţele

     În viaţa de zi cu zi există multe feluri de dependenţe. Obişnuinţa este, într-adevăr, o a doua natură şi după cum ştiţi, un obicei înrădăcinat este foarte greu de eliminat. Ce este de fapt dependenţa? Acel ceva ce îţi oferă o senzaţie de plăcere ori o boală sau un fel de drog? Televizoarele, calculatoarele, telefoanele mobile se pare că îl fac pe om mai fericit, se pare că acestea conferă omului mai multă putere, siguranţă, chiar transformă omul întrun mic Dumnezeu, stăpân pe o lume a obiectelor.

    Eu una recunosc adevărul: sunt dependentă de autoturismul personal, de calculator, de muncă, de Cronopedia... O fi bine? O fi rău?

     Aştept cu interes să îmi spuneţi dacă si voi sunteţi dependenti de ceva ori de cineva...

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Dependenţa este una din caracteristicile umanităţii. Fiecare om este dependent de ceva, indiferent dacă această dependenţă îi face bine sau rău.Cred că dacă n-am fi dependenţi de ceva, n-am fi noi înşine.

    •    Da, Mihaela, aşa este, însă există dependenţe care fac mult rău: fumatul, alcoolul, drogurile, etc. Aceste dependenţe sunt un refugiu ori un abuz pe care la un moment dat nu-l mai poţi stăpâni.  Dacă stau acum mai bine să mă gândesc, pot spune la modul serios, că nu m-am confruntat cu nici un fel de dependenţă. Ci doar cu perioade mai lungi sau mai scurte în care stăruiam mai mult asupra a ceva (munca, internet, calculator etc.). Pentru mine dependenţa înseamnă atunci când ceva anume (lucru, activitate, situatie, persoană, etc.) devine aproape în exclusivitate obiectul atenţei cuiva, în detrimentul celorlalte lucruri/activitati/aspecte/persoane din viaţa individului. Si de multe ori, persoana afectată de dependenţă ajunge să se neglijeze şi pe ea însăşi.

Acest răspuns a fost șters.

categorii forum

Topics by Tags

Monthly Archives

-->