România, eterna poveste - MANUAL ALTERNATIV CONCENTRAT DE RELIGIE A NEAMULUI ROMÂNESC, DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ,
DE ISTORIE A ROMÂNIEI, DE GEOGRAFIE A ROMÂNIEI, DE PSIHOLOGIE A POPORULUI ROMÂN ŞI DE ETNOLOGIE ŞI FOLCLOR ROMÂNESC - VOLUMUL III - de la 1918 până la 2018.
Texte (predominant) din Literatura română
alese, culese şi aranjate de FLORIN T. ROMAN, cu ajutorul colaboratorilor CORINA DIACONESCU
şi FLAVIUS CĂPRARIU.
Ediţie apărută şi îngrijită sub coordonarea administraţiei reţelei Cronopedia (lenusa.ning.com).
Răspunsuri
Felicitări!
Felicitări si mult succes!
Rar mi-a fost dat, în activitatea mea editorialistică să am parte de atât efort documentaristic, editorialistic şi chiar material - toate de excepţie - cum am întâlnit la realizarea trilogiei "România, eterna poveste" de Florin T. Roman & colaboratorii. Cele 1310 pagini ale celor 3 volume sunt adevărate surse de inspiraţie spirituală dar şi de trăire românească, pe care deopotrivă autoriII Florin T. Roman, Corina Diaconescu, Flavius Căpraru dar deopotrivă şi realizatorii "tehnici" ai lucrărilor - Gabriela Mimi Boroianu şi cu modestie, subsemnatul le-au realizat pe parcursul unui an şi o lună în folosul cititorului român de pretutindeni.
Mulţumesc domnului Florin T. Roman pentru ocazia oferită de a fi părtaş la realizarea aceste opere documentaristice, o culegere-manual de texte din varii domenii, care ingenios aşezate în pagină descriu subtil şi aproape subliminal istosria vastă a poporului român, iată, acum în al 100-lea an de mărire teritorială. Mulţumesc de asemeni şi dnei Mimi Boroianu care a realizat corctura textelor şi nu în ultimă instanţă, mulţumesc dnei Lenuş Lungu care a coordonat acest proiect al Editurii Cronopedia, dimpotrivă, mulţumesc Domnului Dumnezeului nostru pentru inspiraţia ce mi-a dat-o în editarea acestor lucrări.
Vă invit să le citiţi (online dar şi pe hârtie - cei care aţi avut şansă să primiţi câte un exemplar din aceste volume tipărite fiecare într-un tiraj impresinant de câte 400 de exemplare). Vă asigur că veţi avea ocazia să parcurgeţi un traseu literar, istoric, geografic, gastronomic, folcloric, arhivistic şi chiar imagistic ce cuprinde întreaga suprafaţă a românismului.