sursa: cinemarx.ro

Asistăm la o fabulă! Nonconformismul degajat şi umorul de situaţie ne fac să privim privim lucrurile dintr-o perspectivă răsturnată în care civilizaţia modernă industrială este văzută ca fiind un nivel primitiv de evoluţie al societăţilor.

Filmul poate fi un model de evoluţie pentru criza generalizată în care se afla societatea actuală. Cum este văzută civilizaţia pământeană de către extratereştri? Şi cum arată organizarea societăţii avansate a unei civilizaţii extraterestre? Oare este în mod obligatoriu supratehnologizata aşa cum suntem lăsaţi să credem din anumite filme hollywoodiene?

Aşadar ne situăm pe o planetă depărtată, unde asistăm la o întrunire a locuitorilor săi. Aici se discută necesitatea unei vizite pe Terra. Toţi vor să plece spre alte lumi dar nimeni înspre planeta albastră. Mila, ştie că tatăl său a plecat odată pe Terra şi acolo şi-a întâlnit marea dragoste pe care a luat-o cu el, ea fiind rodul acelei legături, şi hotărăşte să plece. Este teleportata în Paris şi aici încep necorelatiile dintre ce ştia şi ce găseşte aici...

Teleportată cu o rochie Empire, găseşte o pământeancă bizară cu care face schimb de rochii; apoi căută o sursă de hrană ce se dovedeşte chinuitoare – singura posibilitate este o încărcare de energie cu un nou născut. Aici intră în conflict cu un medic, pe care îl... deconectează, inoculându-i pacea! Acesta va trece necondiţionat de partea ei ajutând-o în situatile delicate ce vor urma.

Într-una din situaţii când are o convorbire cu băieţii ei, aceştia văd în cadru două pământence care au darul să le aprindă imaginaţia. Rezultatul nu întârzie să apară: vor veni în vizită pe Pământ, dar vor trece prin Australia locuită de aborigeni ce par să înţeleagă principiile de viaţă ale lor. Îi urmăm pe tineri prin aeroporturi, fără acte dar cu modalităţi de deconectare a factorilor instantanee. În fine familia se reuneşte, au loc ceva spectacole cu actori deconectaţi de la o realitate devenită mult prea apăsătoare, apar idilele mult aşteptate şi apoi. plecarea spre orizonturile îndepărtate, revenid la scena iniţială, aceea a unei înţelegeri depline în care singura armă este strict casnică.

Astăzi vă recomand un film extraordinar, un tablou al unui mod de viaţă ideal pe care e bine să-l menţinem în atenţia noastră, pentru a-l materializa ca realitate pe planeta Pământ peste câţiva ani. Filmul de numeşte La Belle Verte (Frumoasa Planetă Verde), şi este o metaforă, în notă comică, a unei vieţi simple, desprinse pentru totdeauna de nocivitatea industrialismului, într-o simplitate plină de profunzime şi într-o dragoste adevărată faţă de tot ce înseamnă viaţă.

 

Regia: Coline Serreau

Scenariul: Coline Serreau

Genul: Comedie

Durată: 99 minute

Din distribuţie:

Coline Serreau - Mila

Vincent Lindon - Max

James Thiérrée - Mesaje

Samuel Tasinaje - Mesaul

Marion Cotillard - Macha

Claire Keim - Sonia

Catherine Samie - La femme sage

 

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii răspund –

Răspunsuri

  • Un film extraordinar...Felicitări!
    Cu stimă Lenuş
Acest răspuns a fost șters.

categorii forum

Topics by Tags

Monthly Archives

-->