Cand folosim cuvantul „antic” ne gandim la ceva demodat, un lucru foarte vechi. Multe dintre ideile societatilor antice au dat forma lumii in care traim. Sa ne gandim la faptul ca principiile statului democrat a fost dezvoltate in Grecia antica. Foarte multe state democrate se ghideaza inca dupa aceste principii. Utilizarea ierburilor cu efect curativ folosite de chinezi, inca din antichitate, este si acum o metoda cautata de foarte multe persoane care vor sa inlocuiasca chimicalele cu produsele naturiste.
Exista multe aspecte ale societatilor antice pe care nu ni le putem explica inca. Acei oameni nu aveau la dispozitie tehnologia si echipamentele cu care suntem binecuvantati astazi si au reusit sa construiasca minuni precum piramidele din Egipt sau colosalele temple ce strajuiau Grecia si Roma. Au reusit sa realizeze toate aceste lucruri folosindu-se numai de puterea lor? Jocurile Olimpice reprezinta un concurs foarte important la care majoritatea sportivilor spera sa ajunga si sa castige macar o medalie. Aceasta traditie a fost ideea grecilor. In antichitate sportivii veneau din toate colturile Greciei pentru a participa la aceste concursuri, dar mai ales pentru a le arata celorlalti talentul lor.
Filosofii din antichitate au un rol important si oamenii le citesc cartile cu aviditate incercand sa afle adevaratul sens al vietii. Un alt lucru vital pentru noi si pe care il datoram tot anticilor este medicina moderna. Medicii inca depun juramantul lui Hippocrate atunci cand isi termina studiile medicale...
Crezul in nevoia de a avea o minte si un corp sanatos apartine stramosilor nostri. Ei utilizau metalele pe post de bijuterii sau pentru decoratiuni lucruri pe care le facem si in prezent. Acesti oameni au fost capabili sa se ocupe de minerit si sa stranga bogatii imense. Exista insa un singur lucru pe care trebuie sa il mai invatam de la stramosii nostri: sa invatam sa apreciem pamantul pe care traim si sa nu ii distrugem frumusetea. Acei oameni au luat de la pamant numai ce le trebuia astfel incat sa ne putem bucura si noi de el. Asemenea lor trebuie sa facem si noi. Trebuie sa tinem cont de faptul ca si urmasii nostri mai au nevoie de acest pamant.
sursa:elady.ro
Răspunsuri