Toate discuțiile (7)
Literatura între calitate şi cantitate
Noica, în al său Jurnal filosofic, spunea că verbul vremurilor noastre nu mai e „a fi” ci „a avea”. Din păcate, în contextul postmodern multiculturalist, mulţi dintre scriitorii contemporani au căzut pradă acestui ultim verb. Se scrie mai
Citeste mai mult…Poezii, de Ion Sorescu
A câta oară?
Pierdut prin pletele de zmoală
Ce curg pe umerii de noapte,
Cobor prin timp a câta oară?
Și cât din mine se împarte
Între dorinţă si durere?
Îngemănate strâns în gând,
O amintire dragă piere
În falcile de lup, flămând.
Sunt stors. Cuvi
multumiri
multumesc pentru felicitarile pentru ziua de nastere.Aceleasi ginduri frumoase din partea mea pentru autor si pentru toti membrii cenaclului!
Citeste mai mult…Alchemia no 5 : CULT-URA
LANSARE - Revista ALCHEMIA no 5
http://en.calameo.com/read/001073787c91f13906f18
Citeste mai mult…Revista Cronos nr. 7 (28), iulie2016
Revista Cronos nr. 7 (28), iulie 2016 - flori de câmp cu maci în coral de iulie. Revista Cronos - revistă de cultură, fondată la Constanța, martie 2013, Anul II, serie nouă, nr. 7 (28), iulie 2016. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Citeste mai mult…Mircea Dinescu în rochie simplă de stambă
Nu se poate spune despre Mircea Dinescu că este un poet de mâna a doua. Dar nici că este un poet mare nu se poate spune, în ciuda faptului că a fost premiat cu numeroase premii literare, inclusiv cu Premiul Herder. (Ştiu prea bine în ce epocă a cultu
Citeste mai mult…La mulţi ani, Lenuş!
A mai trecut un an cu bune și cu rele, cu suișuri și coborâșuri, cu împliniri și dezamăgiri, un an în care am vrut de multe ori să renunțăm dar n-am făcut-o pentru că mereu a fost cineva care să ne împingă de la spate, să ne mobilizeze, să ne încuraj