O tânără plângea pe o bancă. O bătrână s-a apropiat de ea, curioasă a întrebat:
– Ai pățit ceva?
– Soțul meu nu mă mai iubește.…brusc a răspuns tânăra.
– De ce crezi asta?, a întrebat bătrâna.
–
Zile dintre Mai 2018 și Iunie 2018 petrecute cu emoția și frenezia ultimelor momente calendaristice de primăvară și a primelor zile calendaristice de vară. Sper ca acest sezon să fie cât mai generos cu fiecare dintre noi și să evidențiem poftă de vi
Citeste mai mult…O tânără plângea pe o bancă. O bătrână s-a apropiat de ea, curioasă a întrebat:
– Ai pățit ceva?
– Soțul meu nu mă mai iubește.…brusc a răspuns tânăra.
– De ce crezi asta?, a întrebat bătrâna.
–
Ploi...
Atâtea ploi
de mărgăritare
ne fac
să strălucim
pe fiecare
ca diamantele
din visul
când stăteam
sub lămâiul
de lângă drumul
ce ni s-a deschis...
mini-concurs – ediţia a 2-a – Taina nopţilor de vară
Prima ediţie a mini-concursului „provocare... ACROSTIH” a determinat o emulare a poteţialului creativ al membrilor site-lui . Din acest motiv am convenit să facem din acest lucru o tradiţie şi să l
Vine vara! Vin căldurile! Vin vacanţele... Cum ne bronzăm?
sursa: De iei şi de azi
Despre nudism şi naturism în anii '30

Modificarea moralei societăţii româneşti de la începutul secolului XX a fost una spectaculoasă. Dacă la începutul secolului
De la un timp,
am prins aripi dinăuntru-
Nu descriu metehnele oamenilor,
când știu, că ei doar pe ale lor
nu le pot îndesi, să nu se vadă.
Adevărat zicea un întelept,
cã ce e bun, nu se mai vede.
- Pai, da, îmi zic,
și tocmai sar, năucite, florile se
Citeste mai mult…
România, eterna poveste - MANUAL ALTERNATIV CONCENTRAT DE RELIGIE A NEAMULUI ROMÂNESC, DE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ,
DE ISTORIE A ROMÂNIEI, DE GEOGRAFIE A ROMÂNIEI, DE PSIHOLOGIE A POPORULUI ROMÂN ŞI DE ETNOLOGIE ŞI FOLCLOR ROMÂNESC - VOLUMUL II
Pentru că vara tomatele sunt cele mai gustoase, ar fi păcat să nu profităm de toate vitaminele și antioxidanții pe care le conțin.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
~autor necunoscut, material prelucrat de pe mail ~
...
Nişte tipi de clasa a XII-a au scăpat o cutie goală de Coca-Cola sub bănci. Evident că nimeni nu s-a aplecat s-o ridice. M-am aplecat, ei au zâmbit, şi înainte de-a o arunca la coş i-am provocat
Revista Cronos nr. 2 (35), decembrie 2017. Revista Cronos - izvor de cultură, peniţa de aur - revistă de cultură, fondată la Constanța, martie 2013, Anul IV, serie nouă. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Citeste mai mult…De ieri şi de azi: Un decalog interbelic:
Vă urez că sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena să vă aducă o viaţă curată, frumoasă, plină de bucurii şi dragoste.
Nu bei cafea ca să te trezeşti. Te trezeşti ca să bei cafeaua! Bună dimineaţa!

sursa: În căutarea iubirii. Povestea unei tinere.
Trăia odată o fată singuratică ce căuta cu disperare iubirea.
Într-o zi pe când se plimba prin pădure, fata a găsit doi pui de pasăre. Ea le-a luat acasa și le-a pus pe amândouă într-o colivie. Fa
Am fost prins asupra faptului. Asta este! Niciodată nu am crezut că mă pot abține, dar am încercat de nenumărate ori, mai mult de gura altora, să duc o promisiune cap-coadă. Există o vorbă, care spune promisiunea este mai grea ca
Nelly Sambriş – Doamna rondelului românesc. Reeditare electronică cu acceptul direct al autorului NELLY SAMBRIŞ şi al Bibliotecii Cronopedia, realizată de Ioan Muntean.
Citeste mai mult…