categorii forum
Toate discuțiile (3468)
Precepte morale
Precepte morale
Omenirea încotro? Iată o întrebare ce se pune tot mai acut în lumea modernă, contemporană. Deşi omul cu mintea sa a adus progresul ştiinţific cu binefacerile sale, ba chiar a ajuns în spaţiu străpungând nemărginirea, se pare însă că ş
Citeste mai mult…ION BARBU

Este poetul Ion Barbu un poet dificil, ermetic? Iată o întrebare care îl pune în dilemă pe cititor pentru că poetul a determinat un alt mod de discutare a poeziei. Critica l-a receptat diferit, de la poetul obscur până la campion al modernismului,
Citeste mai mult…Rugăciune de mulţumire
Doamne sfinte, Dumnezeul nostru, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, Ziditorule şi Făcătorule a toate, îţi mulţumesc pentru bucuria pe care mi-ai făcut-o de a mă trimite să mă nasc în România.
Pentru Podişul Transilvaniei, pentru spicul auriu
La mulţi ani, dragele noastre!
Dialoguri însuşite... [treizecişinouă]
Amorul e un tainic panaceu al trupurilor. Este o îmbrăţişare a zâmbetelor şi o expansiune a sufletelor. Eu m-am înamorat. Tu te înamorezi?
Urcă în tăcere terptele euforiei peste trupuri goale şi îmbrăţişează-mi noaptea tainică de sărutatul amor...
Revarsă-te din nou din cer
Vultur pe cer credeam că sânt,
Credeam că văd, tot ,pe pământ,
Dar eram orb orbecăind,
În beznă și-n păcat trăind.
-Revarsă-te acum din cer,
Lumină a luminilor,
Să dai vedere orbilor !
Cel mai bogat,gândeam că sânt,
Căci huzuream,bând și mâncând,
Dar sufle
Dialoguri însuşite... [treizecişicinci]
Cum ai putea simţi bucuria regăsirii celui drag dacă nu l-ai fi pierdut înainte? Cum te-ai putea bucura de persoana iubită dacă nu ţi-ar fi lipsit măcar o clipă înainte?

Se spune că toate trec cu timpul, şi nu neapărat pentru că timpul estompează
Citeste mai mult…PRETEXTE HALUCINANTE ŞI FĂRĂ SUSŢINERE SAU INUTILITATEA PROIECTULUI DE LEGE PENTRU SECURITATE CIBERNETICĂ, PARTEA a-II-a
3.) Din ceea ce rezultă la Capitolul 3 „Alte informaţii” publicat în Expunerea de motive mai găsim următoarea asertaţie: „Dat fiind ritmul rapid de evoluţie a problematicii, legea va fi analizată şi revizuită permanent în vederea adoptării continue l
Citeste mai mult…Punct
Unde numai lupii uneori
Vin să-şi cânte cântece de-amor
Acolo aş sta o veşnicie
Şi ţi-aş da o aripă şi ţie
Unde numai lemn inundă casa
Acolo ne-ar fi o vreme masa
Nu ne-ar trebui civilizarea
Câtă vreme am urma cărarea
Unde numai vântul bate fum
Citeste mai mult…Dialoguri însuşite... [treizecişidoi]
Sunt afară. Şi e frig. Dar amorul îmi încălzeşte sufletul...

Când întreb oamenii ce înseamnă fericirea, primesc de fiecare dată aproape acelaşi răspuns. Dar oare chiar există fericirea în amor?

Jung.10 citate ...
Carl Gustav Jung: 20 de citate care iti lumineaza intelegerea
1. Cuvantul „fericire” si-ar pierde intelesul daca in opozitie nu ar exista tristetea.
2. Orice ne irita in legatura cu ceilalti, ne poate ajuta sa ne intelegem pe noi insine.
3. Intalnire
Citeste mai mult…PRETEXTE HALUCINANTE ŞI FĂRĂ SUSŢINERE SAU INUTILITATEA PROIECTULUI DE LEGE PENTRU SECURITATE CIBERNETICĂ, PARTEA I
Pentru a nu ştiu câta oară, statul român încearcă cu disperare prin intermediul securităţii să legifereze un proiect legislativ fără absolut nici o motivaţie sustenabilă. Noroc cu ieşirea în stradă de la sfârşitul lui octombrie şi începutul lui noiem
Citeste mai mult…Tipărire antologii dedicate femeii
Sunt propuneri pentru transpunerea tipografică a celor 2 antologii (problema este că posiubiltăţile tehnice şi de finanţare impun o tipărire alb-negru şi cu coperţi color, la un preţ de circa 12-15 lei per exemplar plus taxe poştale).
Se pot lansa
Revista Cronos nr. 1 (22), ianuarie 2016
Revista Cronos ~ Peniţa de aur ~ izvor de cultură Revistă de cultură, Fondată la Constanța, martie 2013 Anul II, serie nouă, nr. 1 (22), ianuarie 2016. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Citeste mai mult…Întrebări
Întrebări
Este înfiorător să constaţi că omul atât de mândru pentru progresele din ştiinţă şi tehnică, nu s-a ridicat din punct de vedere spiritual, moral nici până la genunchiul broaştei. Şi actualul val de migranţi mânaţi în lumea civilizată de un
Citeste mai mult…ION BARBU

Este poetul Ion Barbu un poet dificil, ermetic? Iată o întrebare care îl pune în dilemă pe cititor pentru că poetul a determinat un alt mod de discutare a poeziei. Critica l-a receptat diferit, de la poetul obscur până la campion al modernismului,
Citeste mai mult…Arta în Lagărul de Concentrare
Arta în Lagărul de Concentrare
Naziştii au lichidat 1 milion de prizonieri în lagărul Auschwitz-Birkenau dar nu au stăvilit nevoia prizonierilor de a produce artă . De fapt era necesitatea lor de a-şi semnala exist
DIN IUBIRILE LUI CIORAN
Iubirea sfâşietoare a lui Cioran, la 70 de ani, pentru tânăra Friedgard Thoma: „Aş vrea să evadez cu dumneavoastră într-o insulă părăsită şi să plâng toată ziua” 21 februarie 2016, 02:00 deElisabeth Bouleanu
La 70 de ani, aflat la Paris şi într-o r
Citeste mai mult…Twist
Twist
E iarnă,
bate soarele-n fereşti
şi-i ger de crapă pietre...
Unde-mi eşti?
În braţe să mă strângi
suav,
să uit că sunt,
să uit că slab eu sunt
şi că sunt trist ades,