Este poetul Ion Barbu un poet dificil, ermetic? Iată o întrebare care îl pune în dilemă pe cititor pentru că poetul a determinat un alt mod de discutare a poeziei. Critica l-a receptat diferit, de la poetul obscur până la campion al modernismului,
Doamne sfinte, Dumnezeul nostru, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, Ziditorule şi Făcătorule a toate, îţi mulţumesc pentru bucuria pe care mi-ai făcut-o de a mă trimite să mă nasc în România.
Astăzi, la fel de mult ca şi ieri, ca şi alaltăieri, ca şi mâine, ca şi poimâine celebrăm sublimul, pe cea care veste alături de noi - FEMEIA. Trandafir ceresc în viaţa pământească, făptura încântătoare plină de taine ameţitoare, plăsmuire armonioas
Cum ai putea simţi bucuria regăsirii celui drag dacă nu l-ai fi pierdut înainte? Cum te-ai putea bucura de persoana iubită dacă nu ţi-ar fi lipsit măcar o clipă înainte?
Se spune că toate trec cu timpul, şi nu neapărat pentru că timpul estompează
3.) Din ceea ce rezultă la Capitolul 3„Alte informaţii” publicat în Expunerea de motive mai găsim următoarea asertaţie: „Dat fiind ritmul rapid de evoluţie a problematicii, legea va fi analizată şi revizuită permanent în vederea adoptării continue l
Pentru a nu ştiu câta oară, statul român încearcă cu disperare prin intermediul securităţii să legifereze un proiect legislativ fără absolut nici o motivaţie sustenabilă. Noroc cu ieşirea în stradă de la sfârşitul lui octombrie şi începutul lui noiem
Sunt propuneri pentru transpunerea tipografică a celor 2 antologii (problema este că posiubiltăţile tehnice şi de finanţare impun o tipărire alb-negru şi cu coperţi color, la un preţ de circa 12-15 lei per exemplar plus taxe poştale).
Revista Cronos ~ Peniţa de aur ~ izvor de cultură Revistă de cultură, Fondată la Constanța, martie 2013 Anul II, serie nouă, nr. 1 (22), ianuarie 2016. ISSN 2286 – 1963. ISSN-L 2286 – 1963.
Este înfiorător să constaţi că omul atât de mândru pentru progresele din ştiinţă şi tehnică, nu s-a ridicat din punct de vedere spiritual, moral nici până la genunchiul broaştei. Şi actualul val de migranţi mânaţi în lumea civilizată de un
Este poetul Ion Barbu un poet dificil, ermetic? Iată o întrebare care îl pune în dilemă pe cititor pentru că poetul a determinat un alt mod de discutare a poeziei. Critica l-a receptat diferit, de la poetul obscur până la campion al modernismului,
Naziştii au lichidat 1 milion de prizonieri înlagărul Auschwitz-Birkenau dar nu au stăvilit nevoia prizonierilor de a produce artă . De fapt era necesitatea lor de a-şi semnala exist
Iubirea sfâşietoare a lui Cioran, la 70 de ani, pentru tânăra Friedgard Thoma: „Aş vrea să evadez cu dumneavoastră într-o insulă părăsită şi să plâng toată ziua” 21 februarie 2016, 02:00 deElisabeth Bouleanu
E iarnă, bate soarele-n fereşti şi-i ger de crapă pietre...
Unde-mi eşti?
În braţe să mă strângi
suav,
să uit că sunt,
să uit că slab eu sunt
şi că sunt trist ades,
vai, tot mai trist
când viaţa nu-i
decât un fals... twist.