Taifas literar, nr. 3, ianuarie 2016 Taifas literar - revistă de scrieri şi opinii literare nr. 3/2016, ianuarie; - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198; Fondată la Constanţa, noiembrie 2015; REDACŢIA REVISTEI: Director-fondator: Lenuş Lungu; Redacto
Adriana îşi aşezase trollerul lângă uşă, aşteptând sosirea taxiului care s-o ducă la autogară. Sunase la dispecerat şi i s-a răspuns că în cinci minute va sosi cineva. De la Autogara Sud trebuia să ia microbuzul spre aeroportul "Henri Co
După ce a trecut de controlul vamal, Adriana se îndreptă spre poarta indicată pe bilet. Avea de aşteptat mai bine de jumătate de oră până va începe îmbarcarea în aeronavă. Optase pentru un loc la fereastră, să poată admira tot ce se pute
Taifas literar - revistă de scrieri şi opinii literare nr. 2/2015, decembrie - ISSN 2458-0198 – ISSN-L 2458-0198 Fondată la Constanţa, noiembrie 2015 REDACŢIA REVISTEI Director-fondator: Lenuş Lungu Redactor-şef: Gabriela Mimi Boroianu Tehnoredact
Spiritualitatea lui Eminescu pare să aibă aceeaşi soartă ca şi publicistica sa - adică să fie trecută sub tăcere, neobservată, ori, mai mult chiar, negată cu vehemenţă.
Modalitatea lui de a privi şi înţelege fenomenele sociale î
„Pe Eminescu nu-l cunosc în întregime nici specialiştii, acesta e adevărul. Şi lucrul e limpede de arătat: din cele câteva mii de file ale manuscriselor eminesciene, zeci şi zeci de file sunt scrise în limba germană. După ştirea noastră, nimeni nu le
Felicitări purtători şi purtătoare ai/ale numelui IOAN ~ IOANA şi variantelor lor cu ocazia aceastei zile. Vă urez să fiţi mereu sănătoşi, energici şi plini de bucurie. Vă iubesc şi vă preşuiesc pentru tot ceea ce faceţi. Vă trimit o urare virtuală,
- Adi, cât pregătesc eu masa, poţi să faci un duş. Intri în baia de pe holul dintre dormitoare şi găseşti acolo tot ce-ţi trebuie. - Mulţumesc, dar mi-am adus de acasă, inclusiv prosop. - Doamne, Adi, ai mai cărat până aici şi prosopul? Ce
- D-na Ojog-Brasoveanu, sunteti de formatie jurist, ati fost în avocatura, de multa vreme autoare apreciata de literatura politista. Credeti ca viata bate... literatura, ca un proce
Felicitări dragi prieteni purtători ai numelui DUMITRU, DUMITRA şi variantelor lor cu ocazia aceastei zile. Vă urez să fiţi mereu sănătoşi, energici şi plini de bucurie. Vă iubesc şi vă preţuiesc pentru tot ceea ce faceţi. Vă trimit o urare virtuală,
„Păsăreaua câmpului cântă-n cornu plugului, şi tăt cântă şi ciripeşte şi la gazda-i mulţumeşte. mulţumim gazdă frumos, că ne-ai primit bucuros, la fereşti cu colţu’ lat pe Cristos l-am lăudat, pe Cristos pe dumneata că la noi aşa-i data. Amin, am
În Istoria artelor se cunosc câțiva mari artiști plastici uitați, redescoperiți ani mai târziu: Pontormo, Vermeer, Caillebotte. Acesta din urmă a murit la numai 45 de ani, arta lui fiind c
Dicţionarele de artă ne spun că Robert Delaunay (1895-1941) este singurul pictor care s-a dedicat picturii fără vreo pregătire prealabilă. Tânăr fiind a lucrat ca ucenic la o firmă care produ