categorii forum
Toate discuțiile (3468)
Sincere condoleanţe!
Sincere condoleanţe familiilor îndoliate prin pierderea suferită în încendiul din Bucureşti.
Dumnezeu să-i ierte în pace pe cei morţi în tragicul accident. Doamne, dă-ne din puterea Ta să trecem cu bine peste aceste momente grele. Suntem alături d
Alocuţiunea unui preşedinte... (Pamflet)
„Dragi copii (care copii?), evenimentul de mâine va fi unul deosebit. Transportul e asigurat. Ca de obicei gratuit. Să nu uit! Treceţi pe la Violeta (casierul societăţii!), vă ea spune ea ce şi cum. (Aveam să aflu că gratuit înseamnă 10 lei!) Coliva
Citeste mai mult…Condoleante
Emotia si tristetea sa nu va copleseasca...suntem aici sa va iubim aratandu-va ca soarele apune ca sa rasara.
Citeste mai mult…Marin Voican-Ghioroiu ~ CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ
CARTE DE ÎNVĂȚĂTURĂ
MOTTO:
Când privesc zile de aur a scripturilor române,
Mă cufund ca într-o mare de visări dulci și senine.
Epigonii - Mihai Eminescu
Citeste mai mult…
Violeta Petre la lansarea romanului MARTIRII LUI EROS
Eveniment de excepţie - Lansarea romanului ''Martirii lui Eros'', autor distinsul om de cultură Ion Ionescu-Bucovu
Sâmbătă, 31 noimbrie l-am cunoscut pe îndrăgitul scriitor şi om de cultură, Ion Ionescu-Bucovu, la lansarea romanului său, ''Martirii l
Curiozităţi în 9
https://www.facebook.com/TheMENATech/videos/727677603995035/ (clic pe poză)
Citeste mai mult…UN PROCES CELEBRU: Doamna Bovary în instanţă
UN PROCES CELEBRU: Doamna Bovary în instanţă
Suntem în primăvara anului 1856 în Franţa. După o muncă intensă de patru ani Gustav Flaubert termină roamnul „Doamna Bovary”, o lucrare epocală ce deschide o nouă perioadă în creaţia romanească franceză
Citeste mai mult…Sumar luna octombrie, nr.10 (50), 2015 / NOMEN_ARTIS
Citatele lunii /p. 2
Pictori celebri: Alfred Sisley /p. 3
Selecţie şi prezentare şi note, Viorela Codreanu Tiron
Pictori de azi: Bucuimul de Iaşi, între legendă şi realitate – 2015 /p. 7
autor: critic de artă, Mihai Păstrăguş
Cela Neamţu |
Dan Hat |
În aceste clipe de adâncă tristeţe pentru Agafia Drăgan...
Am aflat cu profundă tristeţe trecerea la cele veşnice a soţului colegei noastre Agafia Drăgan.
Gândurile noastre, ale tuturor cronopedienilor, se îndreaptă către Agafia şi familia sa îndurerată, iar rugăciunile noastre se înalţă către Hristos, Cel î
Ce veţi putea citi în nr.10/50/2015 al revistei Nomen Arrtis:
Sumar luna octombrie, nr.10 (50), 2015 Citatele lunii /p. 2 Pictori celebri: Alfred Sisley /p. 3 Selecţie şi prezentare şi note, Viorela Codreanu Tiron Pictori de azi: Bucuimul de Iaşi, între legendă şi realitate – 2015 /p. 7 autor: critic de artă, M
Citeste mai mult…La mulţi ani de Sfântul Nicolae!
Dragi prieteni purători ai numelor Nicolae sau Nicoleta (şi variantelor lor), pentru voi, dar şi pentru cei dragi şi apropiaţi vouă: fraţi, părinţi, bunici, copii, nepoţi, priteni, vecini, colegi - ce poartă unul din aceste nume sfinte:
Să trăiti, să
ÎNGERUL CARE A CĂZUT DIN PARADIS -fragment-continuare
Din cimitirul unde îl îngropasem pe domnul inginer Ionescu m-am trezit seara, capul îmi atârna greu după ce golisem acea sticlă, mă sculasem dintr-o grea beţie şi căutam să-mi revin să mă întreb ce e cu mine; încercam să fac ordine în evenimentele
Citeste mai mult…Cronos - Penița de Aur - Izvor de cultură, anul II, nr. 19-20-21, septembrie-octombrie-noiembrie, 2014
Cronos - Penița de Aur - Izvor de cultură, anul II, nr. 19-20-21, septembrie-octombrie-noiembrie, 2014 - Revistă de cultură editată de reţele sociale Cronopedia şi Taifas literar, în colaborare cu Fundația literar istorică STOIKA. http://lenusa.ni
Citeste mai mult…ÎNGERUL CARE A CĂZUT DIN PARADIS
2
Sindicatul mi-a repartizat un bilet de odihnă la Govora, o staţiune mică de pe Valea Oltului, pitită pe nişte dealuri la marginea unei păduri seculare. Acest concediu m-a făcut să-mi retrăiesc copilăria şi adolescenţa şi să-mi aduc aminte de ce
Citeste mai mult…Femeia femeie
Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu înţelese.
Oscar Wilde
Citeste mai mult…
Chronos - Penița de Aur, anul II, nr. 16-17-18, iunie-iulie-august, 2014
Chronos - Penița de Aur, anul II, nr. 16-17-18, iunie-iulie-august, 2014 Revistă de cultură editată de reţele sociale Cronopedia şi Taifas literar, în colaborare cu Fundația literar istorică STOIKA. http://lenusa.ning.com, http://taifasliterar.nin
Citeste mai mult…Femeia mamă
“Cum aţi putea voi bănui câte lumi mişună într-o rază de soare, câte lupte se dau într-o gaură de furnici, câte dureri ascunde o inimă de mamă trudită şi câte daruri se pot naşte într-un suflet de copil!”
Panait Istrati
Citeste mai mult…