În anul 1985 Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internaţională a Voluntarilor, sărbătorită de atunci în întreaga lume.
Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari. Guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, desfăşoară şi să promovează activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora.
Această zi este deja aniversată în mai mult de jumătate din ţările lumii. Există multe definiţii şi tradiţii diferite privind activitatea de voluntariat. Elementul comun al acestor activităţi constă în faptul că indiferent de locul unde se adună oamenii pentru a se ajută unii pe alţii şi pentru a-i sprijini pe cei aflaţi în dificultate, de acest lucru beneficiază atât societatea în ansamblu, cât şi voluntarii.
Prin intermediul voluntariatului, oamenii câştiga cunoştinţe, îşi exersează abilităţile şi îşi extind reţelele sociale, fapt ce poate conduce, adesea, la oportunităţi noi sau mai bune de angajare, precum şi de dezvoltare socială şi profesională.
sursa: SalutTrecut
Comentarii
Citit cu drag! Se mai câştigă şi experienţă.