Mov

1979308176?profile=original

 


"Este ciudat şi straniu, scriu cu faţa la perete şi mă întreb de ce nu am un orizont? Scriu cu nepăsare, parcă scriu în mov, culoare care nu transcende, fiind o culoare violentă, ea rămâne captivă în real, nu îşi găseşte un univers paralel. Ce uşor se spune îmi este dor, gândurile îmi sunt o nepăsare şi mie îmi este dor? Întind braţul, ca un reflex urât, spre pahar, beau şi uit, astăzi nu mai număr stele, astăzi mie dor aşa fără un motiv, cred că îmi este dor de mine astfel aş putea explica şi plecarea ta, cafeaua nebăuta, uşa nu ai mai trântit-o, sau eu eram prea absent, sau prizonier şi nimic mai mult.
De ce ai plecat, de ce ai mai fi rămas, dacă eu tot mă caut şi când sunt prezent, tăcerea mea doare, dar doare în ambele sensuri, este distrugătoarea dialogului, pe care tu îl iubeşti, eu fac tot timpul repetiţii de moarte, de neant, tac, ca să mă ascult, astfel aş înnebuni în dialoguri cu pereţi albaştri şi gânduri mov. Ce pastel ciudat, ce crimă, să foloseşti dorul ca pe un bun personal, cât de narcisist sună, îmi e dor de mine, îmi e dor de noi, de pierdutele ploii, de zâmbetul tău, de umărul meu, de tot ce îmi sună trist, de gânduri parcă ametist, de albastru şi mov, de dansul absurd din Braşov şi cel mai mult îmi e dor de tăceri, de dragostea nebună, din minunate seri, astăzi îmi e dor de dor, mâine da, pot să mor, dar astăzi am un motiv, mov, Te iubesc ne vedem la Braşov."(Textul e scris de un bun amic,Florin Teodor Morar).

1979311344?profile=original

Daca-r fii dupa mine,e bn sa ai parte de dor,dorul e calator,dorul se zbate,e singur,ne-ntelesul dor..dar sa nu-l pierdem,rataceste mereu,numai la persoanele visatoare,nu toti simt semnificatia dorului,habar n-au ce inseamna dor,culoarea mov e bn aleasa,Wagner obisnuia sa compuna spirituala sa muzica intr-o camera cu perdele de culoare violet,faimosul Saint Germain folosea adesea efectul purificator al luminii violet pentru a vindeca bolnavii.Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentala, luciditate inteleapta, detasare totala, clarviziune, sentimentul eternitatii, nostalgia adevarurilor ultime, trairi paranormale, stare de fuziune si unitate cu tot ceea ce ne inconjoara, stimuleaza trairile spirituale inalte, precum si simultaneitatea unor stari ca optimism si nostalgie, atractie si detasare, indepartare si apropiere, bucurie si tristete, concret si abstract, prezenta si absenta, stare de atotputere, omniprezenta, senzatie de apropiere foarte mare in spatiu, cuprinderea infinitului si a eternitatii in propia fiinta, starea ca totul este in fiinta si ca simultan fiinta este in tot ceea ce o inconjoara.Am postat acest mesaj,pt ca vad multa lume plangandu-se ,sau oftand de dor...dorul fc parte din noi,e omeneste sa simtim dorul,multe poezii sau picturi s-au nascut ...din dor!
Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • Dorul... se naşte din lipsa unei clipe, din dorinţa de a retrai un sentiment plăcut, abandonat undeva în subconstient...Ne este dor de un loc, de un lucru, de o fiinţă dragă... Ne este dor de o anumită stare... Ne este dor de tot ce ne place şi de tot la ce am ţinut candva...Dorul nu are unitate de măsură... Dorul se simte, se trăieşte... şi atât... Când ti-e dor, o clipă pare o veşnicie, iar o veşnicie pare mai mult decât o simplă veşnicie... Când ţi-e dor, trăieşti în tine, trăieşti în amintiri, suspini, regreţi, zâmbeşti...Când ti-e dor, speri mai mult ca niciodată...
    Gândindu-se la „dor”, Noica scria: “Virtuţile lui sunt deosebite, cu adevãrat împãrãteşti: e un cuvint tipic de contopire a sensurilor, iar nu de simplã compunere a lor; e un cuvânt al deschiderii şi totodatã închiderii unui orizont; unul al intimitãţii cu depãrtãrile, al aflãrii şi cãutãrii; un cuvânt al ştiutului şi neştiutului, al limitaţiei şi nelimitaţiei, al concretului şi abstractului, al atracţiei de ceva determinat şi al pierderii în ceva indeterminat. Are o splendidã suveranitate în el, dar e un cuvânt al inimii numai, şi nu al gândului, dupã cum e un cuvânt al visului, şi nu întotdeauna al faptei.”
Acest răspuns a fost șters.
-->