despre eclipsa de lună din 26 iunie 2010

(via Editura For You – Newsletter)


Vorbind despre eclipsa de lună care va avea loc pe data de 26 iunie, ora 14.38, putem spune că din punct de vedere astrologic avem de-a face cu anumite aspecte pe care le putem numi cel puţin provocatoare. Aşa cum poate deja aţi aflat, eclipsa de lună aduce în general ceva nou, fie că este vorba de oportunităţi vizibile, fie de evenimente percepute că obstacole. La această dată, eclipsa se va produce în Capricorn, deoarece acolo este aspectul de Lună Plină, adică luna este în opoziţie cu Soarele. Astfel, energia lunară este la cote maxime şi, în general, în această perioadă se concretizează, prind forma fizică, proiectele şi tot ce am început la Lună Nouă. Este de asemenea important de menţionat că nu se începe nimic exact în ziua în care se produce Lună Nouă, pentru că este în conjuncţie strânsă cu Soarele (adică sunt, din punct de vedere al gradelor astrologice, foarte aproape) şi se numeşte că este arsă de Soare. Aşadar, orice vrem să facem, nici măcar nu începe.

1979302713?profile=RESIZE_320x320

Calculând ora la care se produce eclipsa, ascendentul său se află la 19° Balanţă. Luna Nouă, aşa cum am zis, se află la gradul 4 în Capricorn. Cele două semne se află în cuadratură, adică un aspect tensionat de 90°, ce determină eliberarea bruscă de energie, care este greu de canalizat şi folosit în mod coerent. Ambele semne sunt Cardinale, adică marchează începutul unei stări, unui fapt ori acţiuni. Balanţa este guvernată de Venus şi este semn masculin, iar Capricornul este semn feminin, guvernat de Saturn.

Planetele Mercur, Saturn, Jupiter şi Uranus şi Lumânăriile (Soare şi Lună) formează o combinaţie care se numeşte Cruce Cosmică şi este formată numai din cuadraturi şi opoziţii, ambele aspecte dificile. (opoziţia se formează atunci când două planete sunt în semne opuse şi gradul lor de apropiere nu trebuie să depăşească 8°). Când ne uităm pe o astrogramă, are forma unui pătrat. Din punct de vedere numerologic, cifra 4 aparţine lui Uranus şi predispune la stagnare, cristalizare şi structură. Inerţia rezultată din acest proces va face că totul să erupă la un moment dat foarte brusc şi puternic, inundând mai multe segmente de viaţă. 4 este şi numărul lumii, fiind legat ce cele patru puncte cardinale. La indieni, acesta este guvernat de Ketu, sau Nodul Lunar Sud şi avea pentru ei o conotaţie negativă, deoarece este legat de trecutul karmic.

Planetele formează Crucea Cosmică astfel:

Soarele şi Mercur conjuncte în Rac formează careu cu conjuncţia Jupiter-Uranus din primele grade ale Berbecului

Jupiter-Uranus face careu cu conjuncţia Luna-Pluton din Capricorn

Luna-Pluton careu cu Saturn în Fecioară

Saturn careu cu Soare-Mercur

Soare-Mercur se afla în opoziţie cu Luna-Pluton

Saturn se afla în opoziţie cu Jupiter-Uranus.


Chiar şi pentru cei mai puţini deprinşi cu tainele astrologiei este evident faptul că sunt implicate destul de multe planete. De fapt, ar fi corect să spunem că iau parte conjuncţii de planete, pentru că, dacă două planete se afla una lângă cealaltă, nu se analizează separat, ci împreună, deoarece îşi combină forţele.

Este foarte importantă aşezarea acestora nu doar în semne, ci şi în case. Casa I sau Ascendentul se afla în Balanţă, ceea ce ne îndeamnă să găsim o mediere a conflictelor noastre şi o exprimare a acestui important eveniment. Cum? Ne uităm la poziţia lui Venus, guvernatoarea Balanţei. Aceasta se afla în Leu, pe casa a X-a şi aduce în prim plan exprimarea plină de emfază şi tumultoasă a tot ceea ce noi iubim şi ne face plăcere.

Crucea Cosmică este, la prima vedere, una formată pe semne cardinale, exceptând Saturn, care se afla într-un semn mutabil (transformare, refolosire, mediere). Semnele cardinale aduc un suflu nou, înflăcărare, spirit de iniţiativă, dar şi energie risipită în zadar, impetuozitate şi nelinişte. Aceasta din urmă provine din nerăbdarea de a începe ceva care ar trebui să prindă formă cât mai repede, pentru a putea trece mai departe.

Casele în care aceste planete locuiesc la momentul de eclipsă se numesc cadenţe, adică aduc versatilitate, schimbare de formă, finalizare a construcţiei începută de semnele cardinale şi, practic, folosirea produsului final.

În concluzie, aceasta Cruce Cosmică ne vorbeşte despre necesitatea unui început care să fie de aşa natură încât să poată fi adaptat la diverse forme şi situaţii pe care fiecare le-ar putea întâlni. De asemenea, ne invită să începem să terminăm situaţii şi fapte care deja încep să „urle”, deoarece au nevoie de o altă formă. Este un aspect de schimbare pură, semnele fixe nefiind implicate. Forma trebuie să „curgă”, este nevoie de multă forţă, curaj şi spirit de iniţiativă (semnele cardinale), pentru a determina noi înşine schimbări şi adaptări ale situaţiilor care pe viitor ne-ar aduce beneficii.

La data la care se formează eclipsa, pe astrograma mai apare un aspect benefic, numit Dreptunghiul Mistic, care aduce oportunităţi şi susţinere în depăşirea momentelor de cumpănă, pe care Crucea Cosmică s-ar putea să ne facă să le resimţim. Spun „s-ar putea” pentru că mulţi chiar nu vor simţi, pentru că nu vor conştientiza. Dreptunghiul Mistic combină armonios energiile planetare, completându-se reciproc, pentru a ne oferi şansa de a manevra, cu mai multă conştiinţă, energiile planetare în beneficiul nostru, dar fără a fi egoişti.



Revenind la Crucea Cosmică, vom analiza pe rând fiecare planetă în casă şi semn, cu aspectele pe care le face.

Pe Capricorn, în casa a III-a, avem conjuncţia Pluton-Luna, care amplifică stările emoţionale şi le face să se exprime vulcanic, să iasă din matca lor obişnuită. Luna în Capricorn se afla în exil, adică semnul opus reşedinţei sale. Aici se simte încorsetata de rigiditatea lui Saturn şi nu permite manifestarea naturală a grijii şi sensibilităţii sale. Alături de Pluton, emoţiile şi trăirile noastre sunt amplificate şi obligate să iasă la suprafaţă, să se manifeste şi să se transforme. S-ar putea să descoperim ceva ce nu ştiam despre noi, ceva adânc îngropat şi refulat de care chiar noi înşine să fi uitat. Luna în Capricorn înseamnă şi reţinere, abţinere de la gesturi şi fapte care nouă ne-ar face plăcere. În casă a III-a, aceasta conjuncţie se va manifesta în domeniul intelectului şi al cunoaşterii primare, poate va afecta relaţiile cu fraţii şi vecinii. E important să fim atenţi ce informaţie transmitem şi ce vorbim, pentru că uneori cuvintele pot veni chiar din subconştientul nostru. Tot în plan personal, e foarte posibil să ni se deschidă oportunităţi de învăţare şi deprindere de abilităţi noi, începerea unor cursuri care ne fac plăcere şi la care ne-am gândit mai demult.

Conjuncţia Pluton-Luna se opune conjuncţiei Soare-Mercur din Rac. Casa a III-a este casa guvernată de Mercur. Opoziţia Lunii cu această planetă rapidă ne atrage atenţia că schimbările în domeniile pe care le-am menţionat mai sus să fie supuse unor îndelungi frământări. La un moment dat, este posibil să nu înţelegem exact ce dorim. Acest aspect ne vorbeşte despre nevoia corelării minţii şi dorinţelor profunde, cu nevoile ascunse pe care trebuie să le găsim în noi înşine. Pe plan mai mare, este favorizată cercetarea psihologică de mare fineţe, este posibil să auzim de descoperiri uluitoare despre psihicul uman. Opoziţia Mercur-Pluton ne face să fim foarte atenţi la detalii de acest gen, inclusiv atunci când ne facem autoanaliza. Această opoziţie ne mai aduce şi gustul pentru cercetări ascunse, de mare fineţe – fie că sunt filosofice ori ştiinţifice, sau chiar şi spirituale.

Opoziţia Pluton-Soare, foarte strânsă în aceste momente (adică are orb mic), ne oferă energia necesară schimbărilor, le susţine, dar e posibil să resimţim un conflict la nivelul ideilor şi idealurilor noastre, atunci când le vedem în derulare. Mai pe scurt, nu va fi chiar aşa cum am visat.

Conjuncţia Soare-Mercur se afla poziţionată pe casa a IX-a, în Rac, domiciliul Lunii. Acestea favorizează emotivitatea, dar nu înţeleasă ca timiditate, sensibilitatea, percepţia, intuiţia, dar şi sugestia, autosugestia, subiectivitatea. Mercur lângă Soare în Rac sporeşte nervozitatea şi chiar ranchiuna. Soarele aici favorizează autoexprimarea, autoanaliza şi introspecţia, apropierea de familie şi de sine însuşi. În casă a IX-a, ne ajută să ne reevaluăm idealuri şi opţiuni pe care le-am făcut, filosofia de viaţă şi ideile noastre, în general. Mercur ce se afla tot aici – planeta mentalului prin excelenţă – ne ajută să vedem dacă idealurile şi ideile noastre sunt în conformitate cu ceea ce simţim.

Conjuncţia Soare-Mercur face un careu cu conjuncţia Uranus-Jupiter din Berbec, pe casa a VI-a. Tandemul Jupiter-Uranus are un potenţial uriaş de transformare şi eliberează o energie asemănătoare unei bombe atomice. În această Cruce Cosmică are rolul de a porni motoarele prin zodia Berbec, care este chiar începutul zodiacului. Casa a VI-a este chiar casa muncii propriu zise, a vieţii cotidiene şi a rutinei, a repetiţiei banale, prin care acumulam experienţa şi devenim mai buni într-un domeniu. Este şi o casă a folosirii practice a informaţiei şi deprinderii învăţate în casă a III-a, cu care se afla în careu.

Conjuncţia Jupiter-Uranus în Berbec ne vorbesc despre nerăbdarea începerii punerii în aplicare a ceea ce am învăţat pentru a deschide noi drumuri şi noi oportunităţi. Aceasta nerăbdare nu vine neapărat de la propria persoană, ci este posibil să fim împinşi de la spate de împrejurări. Suntem obligaţi să ne eficientizam muncă şi eforturile, să ne autodepăşim. Casa a VI-a este şi una a probelor în care suntem verificaţi cum facem faţă vieţii de zi cu zi de pe pământ. În analogie cu Fecioara, care strânge recoltele şi le distribuie, tot aşa şi noi va trebui să ne descoperim talentele (Luna în casa a III-a) şi ideile inovatoare, să le reevaluam (Soare-Mercur pe casa a IX-a), ca să le putem utiliza aşa cum trebuie. Pragmatismul cu care această casă ne înzestrează este tulburat de nerăbdarea Berbecului şi imprevizibilitatea lui Uranus. Jupiter amplifica totul şi ni le va oferi într-o formă greu de imaginat, dar din care cu siguranţă putem extrage multe foloase. Jupiter în Berbec este în trigonocraţie, adică este compatibil cu semnul de foc al Berbecului şi amplifică entuziasmul şi dorinţa de a reuşi. Uranus aduce schimbări bruşte la modul nostru de a ne manifesta şi comporta în fiecare zi. În această poziţie vrea să ne eliberăm de rutina plicticoasă şi să dăm frâu liber calităţilor noastre individuale, dorinţei de a ieşi în evidenţă aşa cum suntem.

Un alt aspect pe care această conjuncţie o face este aspectul de careu (90°) cu Soarele şi Mercur în Rac. Careul Soarelui cu Uranus în Berbec aduce nevoia disperată de a schimba ceva în viaţa noastră, de a chema şi provoca acele evenimente care să ne scoată din starea actuală. Uranus e turbulent şi doreşte independenţă, să aducă schimbări şi să se revolte. Careul lui Uranus cu Neptun aduce foarte multă agitaţie mentală, gălăgie în capul nostru, dar şi nevoia de a ne reforma ideile şi concepţiile. Cu Jupiter alături de Uranus, totul se amplifică, mai ales starea de nemulţumire şi faptul că nu suntem apreciaţi corect, aşa cum credem noi că suntem.

Aceasta busculadă a vieţii noastre cotidiene (Uranus e haotic, face schimbări, se revoltă chiar şi numai de dragul răzvrătirii. Când e activat, ca în acest caz, vrea să măture totul din calea lui), ar fi greu de suportat, dacă nu ar fi făcută metodic şi coerent. Conjuncţia Uranus-Jupiter nu e lăsată de capul ei, altfel ar face ravagii, ci este ordonată şi controlată prin opoziţia pe care o realizează cu Saturn în casa a XII-a, în Fecioară. Casa a VI-a în care se afla cele două planete este guvernată de Fecioară, aşa că nimic nu e întâmplător. Saturn în Casa a XII-a aduce şi pesimism, nevoia de a se autocompătimi (mai ales în Fecioară), de a se retrage şi de a petrece momente de singurătate. Poate că se va întâmpla să ne mai petrecem câte o zi cu noi înşine, dar la rândul său este împins dinspre Berbec, de către Jupiter şi Uranus. Ne retragem în noi, pentru că avem nevoie să înţelegem ce se întâmplă (Fecioara), pentru că ordinea noastră este vandalizată. Suntem bombardaţi cu ştiri, noutăţi, (Luna şi Pluton în casa a III-a), vrem să cunoaştem şi să descoperim mai mult (Soare-Mercur în casă a III-a) şi să ne schimbăm stilul de viaţă, pentru că ne-am plictisit şi aşa nu se mai poate (Uranus şi Jupiter în Berbec). Este foarte posibil ca, în această perioadă, să descoperim sau să aflăm ceva important şi surprinzător, atât la nivel individual cât şi colectiv.

Saturn mai înseamnă şi probele pe care le avem de trecut în drumul nostru către evoluţie şi maturizare. Este ultima lui trecere prin Fecioară, pentru următorii 28 de ani, după ce a fost şi retrograd (adică a mai editat evenimente care s-au petrecut anul trecut) şi ne indică necesitatea absolvirii unor probe pe care le-am perceput ca fiind greutăţi. Evident, unor persoane nu li se va părea dificilă aceasta trecere.


Triunghiul Mistic e format din:

Sextilul Marte (Fecioară) – Soare Mercur (Rac)

Sextil Luna (Capricorn) –Neptun cu Luna Neagră în Vărsător

Trigon MartePluton-Lună

Trigon Soare-Mercur (Rac) cu Neptun-Luna Neagră.


Marte se află poziţionat în casa a XI-a, în Fecioară şi ne invită să ne preocupăm serios de proiectele noastre, dar şi de modul în care activăm în diverse grupuri. Într-o casă a mentalului superior şi într-un semn analitic, Marte ne va pune să lucrăm în direcţia a ceea ce ne-am planificat mai demult şi nu am reuşit. Poate să aducă idei foarte bune, pe care chiar să reuşim să le punem în practică. Faptul că face trigon cu Pluton, octava sa superioară, ne asigura că vom avea destulă energie. Marte îl alimentează pe Pluton şi invers. Având aspecte bune unul cu celălalt, putem deduce că, în acest domeniu, nu ne vom poticni, ci din contră, ne va fi de un real folos în momentul în care vrem să ne transpunem nevoile profunde (Marte face trigon şi cu Luna), în acţiuni care să aibă rezultate palpabile (trigonul se face pe semne de pământ).

Sextilul Soare-Mercur cu Marte ne oferă voinţa de a face ceva pentru noi, curaj, aduce dorinţa de expresie a sinelui. Idealurile (casa a IX-a unde sunt Soarele şi Mercur) pot fi transpuse în proiecte şi realizate. Mintea merge, ideile vin din belşug.

Trigonul tandemului Soare-Mercur cu Neptun şi Luna Neagră aduce foarte multă idealizare şi nevoia de a crede că orice e posibil. Intervenind de cealaltă parte, Luna şi Pluton, avem nevoie să ne exprimăm idealurile şi de a le conştientiza, cu toate că Luna Neagră ne-ar putea încurca. Deşi face aspect uşor, de trigon, faptul că e lângă Neptun amplifica şi mai mult nebuloasa care se formează în jurul nostru. Părţile ascunse se revelează prin metafore şi simboluri, dar se poate întâmpla că noi să nu le acceptăm. În această perioadă ar trebui să trăim mai uşor cu ele şi să profităm pentru a le redescoperi acum, pornind de la premiza că odată le-am ştiut.

Triunghiul Mistic este o dispunere de planete în care acestea conlucrează armonios şi aduce posibilitatea de a-şi îndeplini obiectivele şi de a folosi resursele de orice natură care ni se oferă, nu doar în beneficiu personal, ci ajutându-i şi pe alţii.


În concluzie, eclipsa aduce multe întrebări: Idealurile mele se potrivesc cu mine? Ideile şi filosofia de viaţă pe care mi le-am construit sunt în armonie cu mine? Ştiu care sunt nevoile şi dorinţele mele?


Voturi 0
Trimiteți-mi un e-mail când oamenii își lasă comentariile –

Trebuie să fii membru al Cronopedia ​​pentru a adăuga comentarii!

Înscrieți-vă Cronopedia

Comentarii

  • ma gandeam si la aspectul indirect in folosirea astrologiei. ma gandeam ca anumite preocupari, facute cum trebuie, mai ales ca sentiment , parca mai tin lucrurile la suprafata. asa se intuneca uneori, de te sperie cum percep oamenii in general, orice. mi-e groaza de figurile pe care le poate face subconstientul. luna saraca ofera.
  • ECLIPSA PARTIALA DE LUNA: Pe 26 iunie 2010 are loc o eclipsa partiala de Luna. Fenomenul se produce in timpul zilei (pentru zona Europei) si este vizibil in America de Nord, America de Sud, Oceanul Pacific, Australia, estul Asiei, India si Antarctica. Eclipsa nu este de neglijat pentru cei care pot s-o observe pentru ca la faza maxima Luna va fi acoperita de umbra Pamantului intr-un raport de 53.68%. In functie de locatia observatorului eclipsa se produce la rasarit (Asia, Australia), miezul noptii (Pacific) sau apus (America de Nord si America de Sud). Maximul eclipsei are loc la ora 14.38 (ora de vara a Romaniei). Pe parcursul eclipsei, Luna se afla pe teritoriul constelatiei Sagittarius, nu departe de nebuloasa de emisie Lagoon

    Partial_lunar_eclipse_June_26_2010_simulation_greatest.png

Acest răspuns a fost șters.
-->